4 Eylül: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Kurban Bayramı'nın dördüncü ve son gününde gündemi takip edemeyenler için günün öne çıkan en önemli 10 başlığını hazırladık.

4 Eylül’de Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde Cumhurbaşkanı'nın önemli açıklamalarından, tüm dünyaya yayılan yeni bir bilgisayar virüsüne kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Arakan'lı Müslümanlara ulaştık''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çatalca'da vatandaşlara hitap etti. Arakan’daki katliama değinen Erdoğan şöyle konuştu: "İnsanlık Mynmar katliamına sessiz kaldı. Mynmar sürecini ayın 19'unda BM Genel Kurulu'nda gündeme getireceğim. Bizler Türkiye olarak Arakanlı Müslümanlara yardımlarımızı ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz. Arakan için 20'ye yakın liderle görüştüm, görüşmeye devam edeceğim."Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Arakan'da yaşanan katliamlara karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mynmar lideri Ang San Su Çi'yle görüşeceğini açıklamıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Arakan'lı Müslümanlara ulaştık'' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çatalca'da vatandaşlara hitap etti. Arakan’daki katliama değinen Erdoğan şöyle konuştu: "İnsanlık Mynmar katliamına sessiz kaldı. Mynmar sürecini ayın 19'unda BM Genel Kurulu'nda gündeme getireceğim. Bizler Türkiye olarak Arakanlı Müslümanlara yardımlarımızı ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz. Arakan için 20'ye yakın liderle görüştüm, görüşmeye devam edeceğim."Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Arakan'da yaşanan katliamlara karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mynmar lideri Ang San Su Çi'yle görüşeceğini açıklamıştı.
Bilgisayar korsanları durmuyor: Wanna Cry'dan bile daha tehlikeli virüs kapıda
Siber güvenlik uzmanları, bilgisayar korsanları tarafından fidye ve şantaj için piyasaya sürülen Locky virüsünün yeni versiyonunun dünyayı etkileyen Wanna Cry'dan daha tehlikeli olduğunu, elektronik postalar aracılığıyla yayıldığı bilgisayarda bulunan dosyaları şifrelediği takdirde çözülmesinin mümkün olmadığını bildirdi.Siber Güvenlik Uzmanı Hasan Yener, yaptığı açıklamada, Locky virüsünün sistemi ele geçiren, harddisk üzerindeki verileri şifreleyen fidye tiplerinden biri olduğunu söyledi.
Bilgisayar korsanları durmuyor: Wanna Cry'dan bile daha tehlikeli virüs kapıda Siber güvenlik uzmanları, bilgisayar korsanları tarafından fidye ve şantaj için piyasaya sürülen Locky virüsünün yeni versiyonunun dünyayı etkileyen Wanna Cry'dan daha tehlikeli olduğunu, elektronik postalar aracılığıyla yayıldığı bilgisayarda bulunan dosyaları şifrelediği takdirde çözülmesinin mümkün olmadığını bildirdi.Siber Güvenlik Uzmanı Hasan Yener, yaptığı açıklamada, Locky virüsünün sistemi ele geçiren, harddisk üzerindeki verileri şifreleyen fidye tiplerinden biri olduğunu söyledi.
Galatasaray'ın Sevilla'ya Kiraladığı Lionel Carole ile ilgili şok gerçek ortaya çıktı!
Galatasaray'ın Temmuz 2015'te kadrosuna 1,5 milyon Euro bonservis bedeliyle kattığı Lionel Carole'ün küçükken geçirdiği bir kaza nedeniyle sağ gözünde ileri derecede görme kaybının yaşadığı öğrenildi.Galatasaray'ın sağlık heyeti, Carole'ün gözüyle ilgili iddiayı doğruladı. Haberde heyetin, "Bir gözünde derinlik hissi yoktu. Bu, doğuşten gelen bir rahatsızlık. Bir gözüyle 3 boyutlu olarak göremiyor ancak bu futbol oynamasına engel değil." dediği kaydedildi.
Galatasaray'ın Sevilla'ya Kiraladığı Lionel Carole ile ilgili şok gerçek ortaya çıktı! Galatasaray'ın Temmuz 2015'te kadrosuna 1,5 milyon Euro bonservis bedeliyle kattığı Lionel Carole'ün küçükken geçirdiği bir kaza nedeniyle sağ gözünde ileri derecede görme kaybının yaşadığı öğrenildi.Galatasaray'ın sağlık heyeti, Carole'ün gözüyle ilgili iddiayı doğruladı. Haberde heyetin, "Bir gözünde derinlik hissi yoktu. Bu, doğuşten gelen bir rahatsızlık. Bir gözüyle 3 boyutlu olarak göremiyor ancak bu futbol oynamasına engel değil." dediği kaydedildi.
Kuzey Kore halkından ABD'ye gözdağı
Kuzey Koreliler tüm dünyada geniş yankı bulan füze denemelerine destek verdi. AP'nin sorularını yanıtlayan Kuzey Kore vatandaşı Ri Hyon A, "Bu başarılı nükleer deneme gösteriyor ki, tüm dünya bizim yeminli düşmanımız. ABD emperyalistleri tamamen yenilecek. Bu deneme gösteriyor ki, hiçbir güç bizi durdurumaz. Çünkü biz güçlü bir nükleer devletiz. Ve orduya öncelik verdiğimiz bir politikamız var." ifadelerini kullandı.
Kuzey Kore halkından ABD'ye gözdağı Kuzey Koreliler tüm dünyada geniş yankı bulan füze denemelerine destek verdi. AP'nin sorularını yanıtlayan Kuzey Kore vatandaşı Ri Hyon A, "Bu başarılı nükleer deneme gösteriyor ki, tüm dünya bizim yeminli düşmanımız. ABD emperyalistleri tamamen yenilecek. Bu deneme gösteriyor ki, hiçbir güç bizi durdurumaz. Çünkü biz güçlü bir nükleer devletiz. Ve orduya öncelik verdiğimiz bir politikamız var." ifadelerini kullandı.
Honda cephesinde önemli gelişme: Müşterilere 605 milyon dolar ödeme yapılacak
Büyük ölçekteki birçok farklı otomobil üreticisi için güvenlik sistemleri (daha çok hava yastıkları) tasarlayan Takata, geçtiğimiz Haziran'da maddi sıkıntılar sebebiyle iflasın eşiğine gelmişti.Ürettiği hatalı hava yastıkları sebebiyle 16 kişinin ölümüne ve onlarca farklı kişinin yaralanmasına sebep olan Japonya menşeili şirketin ürünlerinin kullanıldığı toplamda 85 milyon aracın güvenlik sisteminde tehlike olabileceği açıklamaları da yapılmıştı. Japon otomobil üreticisi toplamda 605 milyon dolarlık ödeme yaparak otomobillerin sahiplerine açtığı zararın karşılanacağını ifade etti.
Honda cephesinde önemli gelişme: Müşterilere 605 milyon dolar ödeme yapılacak Büyük ölçekteki birçok farklı otomobil üreticisi için güvenlik sistemleri (daha çok hava yastıkları) tasarlayan Takata, geçtiğimiz Haziran'da maddi sıkıntılar sebebiyle iflasın eşiğine gelmişti.Ürettiği hatalı hava yastıkları sebebiyle 16 kişinin ölümüne ve onlarca farklı kişinin yaralanmasına sebep olan Japonya menşeili şirketin ürünlerinin kullanıldığı toplamda 85 milyon aracın güvenlik sisteminde tehlike olabileceği açıklamaları da yapılmıştı. Japon otomobil üreticisi toplamda 605 milyon dolarlık ödeme yaparak otomobillerin sahiplerine açtığı zararın karşılanacağını ifade etti.
Aziz Yıldırım’dan Ben Arfa açıklaması
Fenerbahçe’nin geleneksel bayramlaşma töreni Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleşti. Törende basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.Yıldırım “Ben Arfa diyorlar, başka şey diyorlar. Nasıl geliyor kardeşim bu adam. İki gün önce yalanladık. Türk medyası yazıyor, yabancı basın da buradan alıyor. Ben Arfa’yı yine alırsın. Almak ayrı bir şey. Şartlar var. Çok transfer yaparsak, batarız. Ondan sonra da çıkaramazsın zararı. Gelir ve gideri dengelememiz gerek" diye konuştu.
Aziz Yıldırım’dan Ben Arfa açıklaması Fenerbahçe’nin geleneksel bayramlaşma töreni Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleşti. Törende basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.Yıldırım “Ben Arfa diyorlar, başka şey diyorlar. Nasıl geliyor kardeşim bu adam. İki gün önce yalanladık. Türk medyası yazıyor, yabancı basın da buradan alıyor. Ben Arfa’yı yine alırsın. Almak ayrı bir şey. Şartlar var. Çok transfer yaparsak, batarız. Ondan sonra da çıkaramazsın zararı. Gelir ve gideri dengelememiz gerek" diye konuştu.
Son bir hafta içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı açıklandı
İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlarda son bir hafta içerisinde 27’si ölü, 6’sı sağ, 10’u teslim olmak üzere toplam 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.Açıklamaya göre, son 1 haftada yurt içinde 27’si ölü, 6’sı sağ, 10’u teslim olmak üzere toplam 43 teröristin etkisiz hale getirildi. 285’i terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen, 2 bin 903’ü uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından, 2 bin 355’i ise genel asayiş ve trafik uygulamalarından olmak üzere toplam 5 bin 543 kişi gözaltına alındı.
Son bir hafta içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı açıklandı İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlarda son bir hafta içerisinde 27’si ölü, 6’sı sağ, 10’u teslim olmak üzere toplam 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.Açıklamaya göre, son 1 haftada yurt içinde 27’si ölü, 6’sı sağ, 10’u teslim olmak üzere toplam 43 teröristin etkisiz hale getirildi. 285’i terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen, 2 bin 903’ü uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından, 2 bin 355’i ise genel asayiş ve trafik uygulamalarından olmak üzere toplam 5 bin 543 kişi gözaltına alındı.
Ertelenen Türkiye-Hırvatistan maçı yarın oynanacak
5 Eylül Salı saat 21:45'de başlayacak mücadele TV8'den canlı olarak ekranlara gelecek. A Milli Takımımızın, 5 Eylül 2017 Salı günü Hırvatistan ile Eskişehir'de oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu karşılaşmasını, Macaristan Futbol Federasyonundan Viktor Kassai yönetecek. Eskişehir Yeni Stadyumunda 21.45'te başlayacak müsabakada Kassai'nin yardımcılıklarını Vencel Toth ve György Ring yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Adam Farkas olacak.
Ertelenen Türkiye-Hırvatistan maçı yarın oynanacak 5 Eylül Salı saat 21:45'de başlayacak mücadele TV8'den canlı olarak ekranlara gelecek. A Milli Takımımızın, 5 Eylül 2017 Salı günü Hırvatistan ile Eskişehir'de oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu karşılaşmasını, Macaristan Futbol Federasyonundan Viktor Kassai yönetecek. Eskişehir Yeni Stadyumunda 21.45'te başlayacak müsabakada Kassai'nin yardımcılıklarını Vencel Toth ve György Ring yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Adam Farkas olacak.
Cingöz Recai filminden ilk fragman geldi
Peyami Safa’nın unutulmaz eseri Cingöz Recai'den uyarlanan, yönetmenlik koltuğunda Onur Ünlü’nün oturduğu Cingöz Recai’nin ilk fragmanı yayınlandı.Kenan İmirzalıoğlu’nun rol gereği kılıktan kılığa girdiği filmde İmirzalıoğlu profesyonel bir hırsızı, Meryem Uzerli ise bir dolandırıcıyı canlandırıyor.
Cingöz Recai filminden ilk fragman geldi Peyami Safa’nın unutulmaz eseri Cingöz Recai'den uyarlanan, yönetmenlik koltuğunda Onur Ünlü’nün oturduğu Cingöz Recai’nin ilk fragmanı yayınlandı.Kenan İmirzalıoğlu’nun rol gereği kılıktan kılığa girdiği filmde İmirzalıoğlu profesyonel bir hırsızı, Meryem Uzerli ise bir dolandırıcıyı canlandırıyor.
Yıldız isimler bir filmde buluşuyor
Yapımını NuLook’un yapımcılığını Muzaffer Yıldırım’ın, başrollerini Barış Arduç ve Elçin Sangu’nun paylaştığı romantik komedi sinema filmi ‘Yanımda Kal’ın çekimleri başladı.Yönetmenliğini Şenol Sönmez’in üstlendiği, ‘Yanımda Kal’ filminin başrol oyuncuları Elçin Sangu ve Barış Arduç ikilisi geçtiğimiz günlerde çekimler için kamera karşısına geçti. Sangu ve Arduç'a filmde; Cengiz Bozkurt, Levent Öktem, Dila Bayrakgibi isimler eşlik edecek.
Yıldız isimler bir filmde buluşuyor Yapımını NuLook’un yapımcılığını Muzaffer Yıldırım’ın, başrollerini Barış Arduç ve Elçin Sangu’nun paylaştığı romantik komedi sinema filmi ‘Yanımda Kal’ın çekimleri başladı.Yönetmenliğini Şenol Sönmez’in üstlendiği, ‘Yanımda Kal’ filminin başrol oyuncuları Elçin Sangu ve Barış Arduç ikilisi geçtiğimiz günlerde çekimler için kamera karşısına geçti. Sangu ve Arduç'a filmde; Cengiz Bozkurt, Levent Öktem, Dila Bayrakgibi isimler eşlik edecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >