4 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

orgeneral akar
orgeneral akar

9 şehidimizin ardından Kuzey Irak'taki PKK kamplarına bomba yağdı... 4 Kasım'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

4 Kasım'da Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Kuzey Irak'a düzenlenen hava harekatından, Apple CEO'su Tim Cook'un iPhone X alacaklara verdiği tevsiyeye kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Kandil'deki PKK kamplarına bomba yağdı

                                    Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Sinath-Haftanin, Gara, Metina, Avaşin-Basyan, Zap ve Hakurk bölgelerinde bulunan PKK kamplarına düzenlenen hava harekatında teröristlerin kamplarına bomba yağdı. 36 hedefe yönelik harekatta, birçok terör noktası imha edildi.
Kandil'deki PKK kamplarına bomba yağdı Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Sinath-Haftanin, Gara, Metina, Avaşin-Basyan, Zap ve Hakurk bölgelerinde bulunan PKK kamplarına düzenlenen hava harekatında teröristlerin kamplarına bomba yağdı. 36 hedefe yönelik harekatta, birçok terör noktası imha edildi.
Galatasaraylı Maicon rekor kırdı
Galatasaray'ın tecrübeli savunma oyuncusu Maicon Pereira Roque, sarı-kırmızılı formayla oldukça başarılı bir performans ortaya koyarken, kariyerinin gol rekoruna ulaştı. Sarı-kırmızılı formayla ligin geride kalan 11 haftasına 4 gol sığdıran Brezilyalı yıldız oyuncu, bu alanda kariyer rekoru kırdı. Maicon Pereira Roque, profesyonel kariyerinde formasını giydiği 4 takımla lig maçlarında toplam 17 gol attı.
Galatasaraylı Maicon rekor kırdı Galatasaray'ın tecrübeli savunma oyuncusu Maicon Pereira Roque, sarı-kırmızılı formayla oldukça başarılı bir performans ortaya koyarken, kariyerinin gol rekoruna ulaştı. Sarı-kırmızılı formayla ligin geride kalan 11 haftasına 4 gol sığdıran Brezilyalı yıldız oyuncu, bu alanda kariyer rekoru kırdı. Maicon Pereira Roque, profesyonel kariyerinde formasını giydiği 4 takımla lig maçlarında toplam 17 gol attı.
Belçika'ya kaçan Katalan lider İspanya'da yargılanmak istemiyor

                                    Hakkında ‘Avrupa tutuklama emri’ çıkarılan ve referandumdan sonra bazı bakanlarla birlikte Belçika’ya kaçan Katalonya eski Başkanı Puigdemont, "Adaletten kaçmayacağım. Adalet makamlarına gideceğim, ancak gerçek adalet makamlarına. Avukatıma, Belçikalı adalet makamlarıyla tam iş birliği yapmaya hazır olduğumu söyledim." ifadelerini kullandı. Belçika’nın çıkarılan tutuklama emrine karşı Puigdemont’u iade etmesi gerekiyor.
Belçika'ya kaçan Katalan lider İspanya'da yargılanmak istemiyor Hakkında ‘Avrupa tutuklama emri’ çıkarılan ve referandumdan sonra bazı bakanlarla birlikte Belçika’ya kaçan Katalonya eski Başkanı Puigdemont, "Adaletten kaçmayacağım. Adalet makamlarına gideceğim, ancak gerçek adalet makamlarına. Avukatıma, Belçikalı adalet makamlarıyla tam iş birliği yapmaya hazır olduğumu söyledim." ifadelerini kullandı. Belçika’nın çıkarılan tutuklama emrine karşı Puigdemont’u iade etmesi gerekiyor.
Taraftara saldıran Evra, takımdan uzaklaştırıldı

                                    Atiker Konyaspor'un UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki rakiplerinden Olympique Marsilya kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes ile oynanan müsabaka öncesi Patrice Evra'nın bir taraftara saldırdığı gerekçesiyle takımdan uzaklaştırıldığı ve disiplin cezası verilebileceği belirtildi.
Taraftara saldıran Evra, takımdan uzaklaştırıldı Atiker Konyaspor'un UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki rakiplerinden Olympique Marsilya kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes ile oynanan müsabaka öncesi Patrice Evra'nın bir taraftara saldırdığı gerekçesiyle takımdan uzaklaştırıldığı ve disiplin cezası verilebileceği belirtildi.
Toyota artık Avrupa'da yeni dizel otomobil piyasaya sürmeyecek

                                    Çevre dostu otomobil teknolojilerinin en büyük destekçisi konumundaki Toyota, Avrupa için yeni dizel otomobil planı olmadığını söylüyor. Geçtiğimiz hafta Tokyo Motor Show'da basına konuşan Toyota Başkan Yardımcısı Didier Leroy, Avrupa için yeni dizel otomobil planları olmadığını dile getirerek C-HR ile atılan adımların devamının geleceğini doğruladı. Boşluğu ucuzlayacağını müjdelediği hibrit ve plug-in hibrit araçlarla dolduracak.
Toyota artık Avrupa'da yeni dizel otomobil piyasaya sürmeyecek Çevre dostu otomobil teknolojilerinin en büyük destekçisi konumundaki Toyota, Avrupa için yeni dizel otomobil planı olmadığını söylüyor. Geçtiğimiz hafta Tokyo Motor Show'da basına konuşan Toyota Başkan Yardımcısı Didier Leroy, Avrupa için yeni dizel otomobil planları olmadığını dile getirerek C-HR ile atılan adımların devamının geleceğini doğruladı. Boşluğu ucuzlayacağını müjdelediği hibrit ve plug-in hibrit araçlarla dolduracak.
Apple CEO'sundan kahve parasıyla iPhone X önerisi

                                    Apple CEO'su Tim Cook, yüksek fiyatı sebebiyle iPhone X'i eleştirenlere ve yeni iPhone'u satın almak isteyenlere ilginç bir öneride bulundu. Tim Cook, kahve bağımlılığının azaltılmasıyla rahat bir şekilde iPhone X satın alınabileceğini ifade etti. Hatta her gün 2 dolarlık kahve parasının iPhone X'e verilmesiyle telefonun zorlanmadan alınabileceği de vurguladı. Elbette 999 dolarlık rakam Amerika için geçerli; tabii ki örnek de bu doğrultuda veriliyor. Amerika'da kullanıcılar aylık 56 dolar ödeme yaparak Apple'ın tepe seviyesi iPhone modeline sahip olabiliyor.
Apple CEO'sundan kahve parasıyla iPhone X önerisi Apple CEO'su Tim Cook, yüksek fiyatı sebebiyle iPhone X'i eleştirenlere ve yeni iPhone'u satın almak isteyenlere ilginç bir öneride bulundu. Tim Cook, kahve bağımlılığının azaltılmasıyla rahat bir şekilde iPhone X satın alınabileceğini ifade etti. Hatta her gün 2 dolarlık kahve parasının iPhone X'e verilmesiyle telefonun zorlanmadan alınabileceği de vurguladı. Elbette 999 dolarlık rakam Amerika için geçerli; tabii ki örnek de bu doğrultuda veriliyor. Amerika'da kullanıcılar aylık 56 dolar ödeme yaparak Apple'ın tepe seviyesi iPhone modeline sahip olabiliyor.
Üst düzey FETÖ'cü yakalandı

                                    Ankara'da 2 Kasım'da gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli subaylar imamı" Gürdal T'nin bir üstü konumunda olduğu belirlenen "Sami" kod adlı B.K, İstanbul'da yakalandı.
Üst düzey FETÖ'cü yakalandı Ankara'da 2 Kasım'da gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli subaylar imamı" Gürdal T'nin bir üstü konumunda olduğu belirlenen "Sami" kod adlı B.K, İstanbul'da yakalandı.
Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları Yüksekova'da

                                    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gitti. Genelkurmay Başkanı Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte birliklerini denetleyecek.
Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları Yüksekova'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gitti. Genelkurmay Başkanı Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte birliklerini denetleyecek.
Tugay Kerimoğlu’ndan flaş karar

                                    Türk futbolunun efsane isimlerinden Tugay Kerimoğlu kariyeri hakkında flaş açıklamalarda bulundu. NTV Spor'a konuşan Tugay Kerimoğlu, bundan sonra Türkiye’de takım çalıştırmayacağını söyledi. Kerimoğlu, "Bize güvenilmeyen böyle bir dönemde daha fazla teknik direktörlük yapmayı düşünmüyorum. Yetkililer bile Türk teknik adamlara güvenmiyorsa, devam etmenin bir anlamı yok" dedi.
Tugay Kerimoğlu’ndan flaş karar Türk futbolunun efsane isimlerinden Tugay Kerimoğlu kariyeri hakkında flaş açıklamalarda bulundu. NTV Spor'a konuşan Tugay Kerimoğlu, bundan sonra Türkiye’de takım çalıştırmayacağını söyledi. Kerimoğlu, "Bize güvenilmeyen böyle bir dönemde daha fazla teknik direktörlük yapmayı düşünmüyorum. Yetkililer bile Türk teknik adamlara güvenmiyorsa, devam etmenin bir anlamı yok" dedi.
'Karekod' uygulaması karşılıksız çek sayısını düşürdü

                                    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çeklere olan güvenin artığını belirterek, karşılıksız çek sayısının azalmasında çeklerde karekod uygulamasının etkili olduğunu ifade etti. Palandöken, yazılı açıklamasında, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinin Eylül 2017 Çek Raporu'na göre yılın 9 ayında 333 bin 478 çekin karşılıksız çıktığını hatırlattı. Çeklere olan güvenin arttığına dikkati çeken Palandöken, yılın ilk 9 ayında karşılıksız çıkan çek sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 azaldığını vurguladı.
'Karekod' uygulaması karşılıksız çek sayısını düşürdü Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çeklere olan güvenin artığını belirterek, karşılıksız çek sayısının azalmasında çeklerde karekod uygulamasının etkili olduğunu ifade etti. Palandöken, yazılı açıklamasında, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinin Eylül 2017 Çek Raporu'na göre yılın 9 ayında 333 bin 478 çekin karşılıksız çıktığını hatırlattı. Çeklere olan güvenin arttığına dikkati çeken Palandöken, yılın ilk 9 ayında karşılıksız çıkan çek sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 azaldığını vurguladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >