4 yaşındaki lösemi hastası için kan bağışında bulundular

Bağış
Bağış

Afyonkarahisar’ın Sandıklı Süs Tavuğu Yetiştiricileri Derneği Başkan Ali Keskin öncülüğündeki dernek üyeleri, lösemi hastası kızı 4 yaşındaki Güler Gökmen’e uygun kök hücre bulunabilmesi için Kızılay’a kan bağışında bulundular.

Küçük kızın hayata tutunabilmesi için gerekli olan “kök hücre” için kan bağışının ardından bir açıklama yapan Gökmen, “Dernek üyeleri olarak ülkemizdeki kan kanseri lösemi hastalara kök hücre bağışı için elimizden gelen yardımı yapmak için buraya toplandık. Sandıklı halkını, aslında tüm Türkiye’yi bu konuda hassas olmaya davet ediyoruz. Hakikaten lösemi hastaları bu konuda çok sıkıntı çekmekteler. Allah hepsine acil şifalar versin” diye konuştu.


Kızılay’da görevli Dr. Metehan Bıdık ise dernek üyelerine bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:


“Otobüsümüz ile ilçelerimizi dolaşarak halkımızdan hastanelerde yatan hastalarımız için ve kanserli hastalarımız içi kan bağışı ve kök hücre talep ediyoruz. Son bir haftadır durumumuz iyi durumda ama ondan önce depolarımız tamamen boşalmış durumda idi. Ramazan ayında kan bağışı yarı yarıya azalmıştı. Özellikle kök hücre vermeye gelen arkadaşlar kan bağışı da yapıyor. Kök hücre ile ilgili bir şey söylemek gerekirse, kök hücre bir defa yapabilinen bağıştır. Kök hücre bağışı yaptığımızda insanlarımızın kanın TC kimlik numarası gibi bir şey çıkmış oluyor. TC kimlik numarası ile her hangi bir hastamız eşleşirse o zaman Ankara, İstanbul ve Adana gibi büyükşehirlerimize davet ediyoruz. 10 gün boyunca yeme, içme, ulaşım ve sağlık gibi her türlü masrafları Sağlık Bakanlığımızdan karşılanıyor. 10 gün boyunca da kök hücrelerini alarak ihtiyaç sahiplerine veriliyor” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >