4 yıl arayla 2 evlat acısı: Nakil listesinde ilk sıradaydı, hayata tutunamadı

Tuğçe, 4 yıl sonra ağabeyi ile aynı acı kaderi yaşadı.
Tuğçe, 4 yıl sonra ağabeyi ile aynı acı kaderi yaşadı.

Acilin acili olarak Sağlık Bakanlığı nakil listesinde ilk sırada olan 24 yaşındaki Tuğçe Yıldız hayata tutunamadı. Tuğçe, 4 yıl sonra ağabeyi ile aynı acı kaderi yaşadı.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Şirinevler’de yaşayan 24 yaşındaki Tuğçe Yıldız’a üç yıl önce ‘kalp yetmezliği’ teşhisi konuldu. Tedaviye başlansa da zamanla Yıldız’ın kalbi işlevini yerine getiremez hale geldi. Doktorlar tek çarenin ‘kalp nakli’ olduğunu söyleyince, Tuğçe organ nakli bekleyenler listesine alındı.

Genç kız, nakil listesinde ilk sıradaydı

Acilin acili olarak Sağlık Bakanlığı nakil listesinde ilk sırada olan Tuğçe Yıldız, bir aydır Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde tedavi altındaydı. Ventriküler destek cihazına bağlı olarak yaşamını devam ettiren Yıldız’ın hayatta kalmasının tek çaresi kalp nakliydi; ancak o kalp nakli olmadı.

Baba Vahit Yıldız ise 4 yıl arayla iki evladını yitirmenin acısıyla hüzne boğuldu.
Baba Vahit Yıldız ise 4 yıl arayla iki evladını yitirmenin acısıyla hüzne boğuldu.

Tuğçe, 4 yıl önce kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden ağabeyi ile maalesef aynı kaderi paylaştı ve hayata gözlerini yumdu. Genç kızın cenazesinin bugün Şirinevler'deki Ulu Cami'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >