45. İstanbul Maratonu başladı: Çok sayıda yol trafiğe kapatıldı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü
15 Temmuz Şehitler Köprüsü

Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu olan İstanbul Maratonu başladı. Bu yıl 45. kez gerçekleştirilen İstanbul Maratonu için birçok yol trafiğe kapatıldı. Maraton boyunca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Avrasya tüneli ve maraton güzergahındaki diğer yollar trafiğe kapalı olacak.

Bu yıl 45. kez gerçekleştirilen İstanbul Maratonu için hazırlıklar sabahın ilk ışıklarında başladı.

Maraton nedeniyle İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler köprüsü, Avrasya tüneli ve bazı yollar trafiğe bir süre kapalı olacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Altunizade katılımında başlayacak maraton kapsamında parkur güzergahları ve bu güzergahlara çıkan tüm yollarda saat 03.00 itibarıyla araç trafiği durduruldu.

Maraton güzergahındaki yollar kapatıldı

Anadolu yakasında başlayıp Avrupa yakasında Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek maraton güzergahındaki yollar kapalı olacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü de maraton kapsamında trafiğe kapalı noktalardan biri. Yolların trafiğe kapalı olması nedeniyle il dışından gelenler, otobüslerle maraton noktasına yakın yerlere bırakıldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Altunizade katılımında gerçekleştirilen startı; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran verdi. Organizasyonda 42K'lık parkurda yarışan sporcular, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçtikten sonra Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. Galata Köprüsü'nden sonra Sirkeci yönüne devam edecek atletler, sahil yolunu takip ederek Bakırköy Hava Harp Okulu önünden geldikleri istikamete dönecek. Sahil yolundan Gülhane Parkı'na doğru devam ederek parkın içinden geçecek sporcular, Sultanahmet Meydanı'na çıkacak. Yarış, At Meydanı'nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Dikilitaş'ın arasında sona erecek.

15K'lık parkurda ise atletler, köprüyü geçtikten sonra Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. Sporcular, Galata Köprüsü'nden sonra Sirkeci yönüne saparak sahil yolunu takip ederek Yenikapı Miting Alanı karşı caddesinde yer alan alt geçit civarında bulunan bitiş noktasına varacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >