4,5 yıllık araştırmanın ardından bulundu: İşte uzun yaşamanın sırrı

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen yeni bir çalışma düzenli oruç tutmanın yaşam süresini uzattığı ortaya çıktı.
Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen yeni bir çalışma düzenli oruç tutmanın yaşam süresini uzattığı ortaya çıktı.

Bilim dünyasında oruç tutmanın insan sağlığı üzerindeki tartışmaları uzun zamandır devam ediyor. Bilim insanları tarafından daha önce gerçekleştirilen çalışmalar, düzenli oruç tutmanın kilo vermek konusunda etkili olduğunu göstermişti. Gerçekleştirilen yeni bir çalışma ise düzenli oruç tutmanın yaşam süresini uzattığını gözler önüne serdi.

ABD’li bilim insanlarının gerçekleştirdiği bir çalışma, düzenli olarak oruç tutmanın yaşam süresini uzattığını belirledi. Araştırmaya göre düzenli olarak oruç tutan insanlar, kalp yetmezliğinden daha az etkileniyorlar.

2 bin kiş 4,5 yıl izlendi

Araştırmacılar, kalp kateterizasyonu geçirmiş yaklaşık 2 bin kişiyi takip altına aldılar. Bu 2 bin kişiden 389 kişi, en az 5 yıldır düzenli olarak oruç tutan Son Gün Azizleri Kilisesi’nden insanlardı. Bu insanlar yaklaşık 4.5 yıl boyunca araştırmacılar tarafından takip edildiler.

Oruç tutan insanların yüzde 45'i daha düşük erken ölüm oranına sahip

  • 4.5 yıllık araştırmanın ardından bilim insanları, rutin olarak oruç tutan insanların yüzde 45 oranında daha düşük erken ölüm oranına sahip olduğunu açıkladılar. Amerikan Kalp Derneği’nde ön bulguları açıklayan araştırmacı Dr.Benjamin Horne, ortaya çıkan bulguların beklediklerinden daha şaşırtıcı olduğunu açıkladı.

Kalp yetmezliğinde yüzde 71 daha az risk altındalar

İlk araştırmanın ardından araştırmacılar, orucun kalp yetmezliği ve kalp krizlerini nasıl etkilediğini görmek için düzenli oruç tutanlara odaklanan bir çalışma daha gerçekleştirdiler. İkinci çalışma kalp krizi konusunda, düzenli oruç tutanlarda anlamlı bir fark ortaya koymazken, kalp yetmezliği konusunda yüzde 71 daha az riskle karşı karşıya olduklarını ortaya koydu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >