5 adımda iş dünyasında başarılı olmanın sırları

Doğru network ağını oluşturmanız, hedefinize daha kısa sürede ulaşmanızı sağlar.
Doğru network ağını oluşturmanız, hedefinize daha kısa sürede ulaşmanızı sağlar.

İş dünyasında başarılı olmak için sadece çok çalışmak kadar network oluşturmak da çok önemli. Sektörünüzle ilgili kuracağınız doğru bağlantılar sayesinde hedefinize bir adım daha ulaşmış olacaksınız. Peki, doğru network nasıl oluşturulur? Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Me Consultancy kurucusu Murat Erdör, iş dünyasında başarılı olmak isteyenler için 5 adımda doğru network kurmanın ve yönetebilmenin püf noktalarını paylaştı.

Profesyonel İlişki Ağı olarak tanımlanan Newtork, iş dünyasının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Başarılı olabilmek ve bu başarıyı sürekli katlayarak devam ettirmekse doğru Network oluşturmaktan geçiyor.

  • Sektörünüzü daha iyi tanımak ve bu yolda emin adımlarla ilerlemek isteyenler için, Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Me Consultancy kurucusu Murat Erdör bazı tavsiyelerde bulunuyor.

Doğru bağlantılar kurmanın oldukça önemli olduğunu ifade eden Erdör, 5 adımda network kurmanın ve yönetebilmenin püf noktalarını paylaşıyor.

5 adımda Network'ünüzü oluşturun ve iş dünyanıza yön verin.
5 adımda Network'ünüzü oluşturun ve iş dünyanıza yön verin.

5 adımda iş dünyasında başarılı olmanın sırrı network oluşturmaktan geçiyor

İletişim becerinize güveniyorsanız eğer, iş hayatında başarılı olmanız kaçınılmaz. Girişimci tarafınıza bir de doğru network oluşturmanın 5 püf noktasını eklediğiniz de işte o zaman karşınızda kimse duramaz.

Eğer siz de iş dünyasının zorlu yolculuğunda doğru kararlar vermek ve başarılı olmak istiyorsanız Murat Erdör’ün söylediklerine kulak vermenizi tavsiye ederiz. Çünkü herkes için doğru bağlantılar kurmanın 5 kolay adımında bahsediyor.

Gerçek ve sanal dünyada iletişimi dengeleyin

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Doğru bir network ağı oluşturmak için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, iletişimde olduğunuz kişilerin iş dünyası ve dışındaki yaşamlarının yakından takip edilmesidir. Günümüzde sosyal medya iletişimde olduğunuz kişilerin iş ve dışı hayatlarına dair bilgiler edinmek için iyi bir kaynak durumunda. Bu kişilerle gerçek hayatta olduğu kadar sosyal medya hesapları üzerinden de etkileşime önem verin.
Gerçek ve sanal dünyada iletişimi dengeleyin Doğru bir network ağı oluşturmak için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, iletişimde olduğunuz kişilerin iş dünyası ve dışındaki yaşamlarının yakından takip edilmesidir. Günümüzde sosyal medya iletişimde olduğunuz kişilerin iş ve dışı hayatlarına dair bilgiler edinmek için iyi bir kaynak durumunda. Bu kişilerle gerçek hayatta olduğu kadar sosyal medya hesapları üzerinden de etkileşime önem verin.
Ağınızın kapsamını belirleyin

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İletişim kurulan her bağlantı networking değildir. Network ağı; aynı okuldan mezun olduğunuz kişileri, birlikte çalıştığınız insanları ve bulunduğunuz iş sektöründe tanışıp ilişkilerinizi kuvvetlendirdiğiniz kişileri kapsar. Network ağınızın kapsamını doğru belirlemek bir diğer önemli adımdır. Aksi takdirde iletişim ağınız ne kadar dağınık genişlerse, yönetimi de o kadar zor olacaktır.
Ağınızın kapsamını belirleyin İletişim kurulan her bağlantı networking değildir. Network ağı; aynı okuldan mezun olduğunuz kişileri, birlikte çalıştığınız insanları ve bulunduğunuz iş sektöründe tanışıp ilişkilerinizi kuvvetlendirdiğiniz kişileri kapsar. Network ağınızın kapsamını doğru belirlemek bir diğer önemli adımdır. Aksi takdirde iletişim ağınız ne kadar dağınık genişlerse, yönetimi de o kadar zor olacaktır.
Eşit derecede saygı gösterin

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Ağınızın içerisinde bulunan kişilere ve yaptıkları işlere eşit derecede saygı duymaya özen gösterin. Network ağı oluşturmanın ve bu iletişim ağının devamlılığını sağlamanın en önemli kurallarından birisi de bağlantılarınıza ve bağlantılarınızın yaptıkları işlere saygı duymaktır.
Eşit derecede saygı gösterin Ağınızın içerisinde bulunan kişilere ve yaptıkları işlere eşit derecede saygı duymaya özen gösterin. Network ağı oluşturmanın ve bu iletişim ağının devamlılığını sağlamanın en önemli kurallarından birisi de bağlantılarınıza ve bağlantılarınızın yaptıkları işlere saygı duymaktır.
Değer katın

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Network ağınızı ayakta tutan temelin iletişim olduğunu unutmayın. İletişim yönünüzle, kendinizi iyi bir şekilde ifade etmenizle ve ortaya koyduğunuz paylaşımlarla network ağınızda bulunan kişiler için değer katın.
Değer katın Network ağınızı ayakta tutan temelin iletişim olduğunu unutmayın. İletişim yönünüzle, kendinizi iyi bir şekilde ifade etmenizle ve ortaya koyduğunuz paylaşımlarla network ağınızda bulunan kişiler için değer katın.
Etkinliklere katılın

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Network ağınız size yeni bağlantılar kazanma fırsatı sunar. Ağınızda bulunan kişilerin katıldıkları etkinliklere ve bunun yanı sıra çalıştığınız sektöre yönelik büyük etkinliklere katılarak ağınızı daha da genişletebilirsiniz. Fiziki olarak etkinliklere katılım göstermeniz, yeni insanlar ile etkileşim halinde olmanız ve iki taraflı değer oluşturmanız sizin için avantaj sağlayacaktır. Ayrıca sektörünüze yönelik büyük etkinliklerde çalıştığınız sektörün usta isimleri ile iletişim kurabilir, tecrübelerinden faydalanabilir ve bu doğrulta vizyon kazanabilirsiniz.
Etkinliklere katılın Network ağınız size yeni bağlantılar kazanma fırsatı sunar. Ağınızda bulunan kişilerin katıldıkları etkinliklere ve bunun yanı sıra çalıştığınız sektöre yönelik büyük etkinliklere katılarak ağınızı daha da genişletebilirsiniz. Fiziki olarak etkinliklere katılım göstermeniz, yeni insanlar ile etkileşim halinde olmanız ve iki taraflı değer oluşturmanız sizin için avantaj sağlayacaktır. Ayrıca sektörünüze yönelik büyük etkinliklerde çalıştığınız sektörün usta isimleri ile iletişim kurabilir, tecrübelerinden faydalanabilir ve bu doğrulta vizyon kazanabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >