5 anlaşma imzalandı: Azerbaycan'a artık kimlik kartıyla gidilebilecek

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Azerbaycan ziyaretimizde ikili ilişkilerimizi de ele aldık ve 5 anlaşma imzaladık. İlişkilerimizi bundan sonra da her alanda geliştirmeye devam edeceğiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a gerçekleştirdiği tarihin ardından aralarında Star yazarları Halime Kökçe ve Sevil Nuriyeva İsmayılov'un da bulunduğu gazetecilerin sorularını cevaplandırdı, değerlendirmelerde bulundu.

Tarihi Azerbaycan ziyaretini değerlendiren Başkan Erdoğan şöyle konuştu:

"BMC AZ Şirketi ile Azerbaycan Otoyolları Devlet Acenteliği Arasında Anlaşma Protokolü, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Bakü Ulaşım Başkanlığı Arasında Anlaşma Protokolü, Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirilmesi Ajansı ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Arasında Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Medya Alanında Stratejik İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"nın imzalandığını hatırlatan Erdoğan, ayrıca "Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında 25 Şubat'ta Bakü'de imzalanan Karşılıklı Vize Muafiyetine Dair Anlaşma'ya Getirilen Değişikliklere Dair Protokol"e de imza konulduğunu belirtti.

Erdoğan, bununla artık pasaportla değil kimlik kartı ile gidiş gelişlerin yapılabileceği bir sürecin başlayacağını bildirerek "Adeta Kuzey Kıbrıs ile olan gidiş gelişlerdeki uygulamayı burada da yapmış olacağız" diye konuştu.

Karabağ'ın yeniden inşasında Türkiye önemli bir rol oynayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlaşmaların dışında, özellikle karşılıklı yatırımların artırılması hususunda, ticaret ve turizm alanlarında çalışmaları yoğunlaştıracaklarına dikkati çekerek Cumhurbaşkanı Aliyev ile aldıkları karar doğrultusunda Karabağ'ın yeniden inşasında Türkiye'nin önemli bir rol oynayacağını söyledi. Türkiye'nin Karabağ'da gerek altyapıda gerek üstyapıda atacağı adımlar olacağını ifade eden Erdoğan, bir yıla varmadan özellikle Karabağ bölgesinin yeniden şekillenmesini sağlayacak adımların atılacağını aktardı.

Erdoğan, Dağlık Karabağ'daki Ermeni işgali sonrası Fransa Parlamentosu'nun "Dağlık Karabağ'daki sözde yönetimi tanıma kararı"na ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, "Çok açık ve net konuşacağım. Minsk Üçlüsü içerisinde dönem başkanlığını yürüten Macron'un bu sürece olumlu bir katkısı maalesef hiç olmadı. Burada da ne yazık ki Fransa'nın Cumhurbaşkanı olarak hakikaten acemice tavırlar içerisinde. Çok acemice attığı adımlar sebebiyle de şu anda burada her şeyi birbirine kattı." yanıtını verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >