Akşam çayına özel kalorisiz atıştırmalık: Enerji deposu granola

Kalorisi düşük ve lezzet dolusu granolayı, ağzı kapalı bir kavanozun içerisinde uzun süre saklamanız da mümkün.
Kalorisi düşük ve lezzet dolusu granolayı, ağzı kapalı bir kavanozun içerisinde uzun süre saklamanız da mümkün.

Hem günün en önemli öğünü kahvaltı hem öğün arası efsane bir atıştırmalık değerinde günlük enerji ihtiyacınızı karşılayacak bir tarif önerimiz var. Granola! Peki, bu efsane tarif granola nasıl yapılır? İşte lezzet dolusu ev yapımı granola tarifi!

Değişen yaşam koşulları, gelişen teknolojik imkanlar beraberinde vakitsizliği de getiriyor. Zamansızlıktan, sık sık günün en önemli öğünü kahvaltıyı bile kaçırdığımız oluyor. Günün yoğunluğunda enerji depolayacağımız birçok besini almaktan geri kalıyoruz ve bunun sonucunda da verimli olamaktan çok uzağa gidiyoruz. Sizi için, hem efsane bir kahvaltı değerinde hem muhteşem bir atıştırmalık günlük enerji ihtiyacınızı karşılayacak bir tarif önerimiz var. Granola! Peki, bu efsane tarif granola nasıl yapılır? İşte lezzet dolusu ev yapımı granola tarifi!

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz granolalarınıza, dilediğiniz kuru meyveleri de ekleyebilirsiniz.

  • Kuru meyveler, kuru yemişler ve yulaf deposu bu efsane lezzeti bal, tarçın ve pekmezle tatlandırmanız mümkün. Hem beş çayına uygun hem gün içinde enerjinizi depolayarak tatlı ihtiyacımızı giderecek bu lezzeti süt ya da yoğurtla da tüketebilirsiniz.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    2 su bardağı
yulaf ezmesi 1 çay bardağı
ceviz içi 3 yemek kaşığı
çiğ kaju fıstığı 1 çay bardağı
çiğ badem 1 çay bardağı
fındık 4-5 yemek kaşığı
vişne kurusu 1 çay bardağı
kuru üzüm3 yemek kaşığı
bal 1/2 su bardağı
üzüm pekmezi 1 çay kaşığı
tarçın
Gerekli malzemeler 2 su bardağı yulaf ezmesi 1 çay bardağı ceviz içi 3 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı 1 çay bardağı çiğ badem 1 çay bardağı fındık 4-5 yemek kaşığı vişne kurusu 1 çay bardağı kuru üzüm3 yemek kaşığı bal 1/2 su bardağı üzüm pekmezi 1 çay kaşığı tarçın
Ev yapımı granola

                                    Ceviz içi, fındık, badem ve kaju fıstığını bir buzdolabı poşetinin içine alın. Bir bardak yardımıyla iri parçalar haline gelinceye kadar kırın.


İri parçaladığınız kuru yemişleri bir kabın içine alın.


Üzerine yulaf, bal, pekmez ve tarçını ekleyerek karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde yayın.


180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakın.


10 dakikanın sonunda çıkarıp spatula ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırın.


Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın ve 5 dakika daha pişirin.Son olarak karıştırarak oda sıcaklığında dinlendirin.


Dinlendikten sonra içine kuru üzüm ve vişne kurusunu ilave edin. Granolanız soğudukça katılaşacaktır. Bu nedenle elinizle mutlaka parçalar haline gelecek şekilde kırın. 

Bir kavanozun içinde saklayabilirsiniz. Dilerseniz bir kasede süt ya da yoğurtla tüketmeniz de mümkün. Afiyet olsun :)
Ev yapımı granola Ceviz içi, fındık, badem ve kaju fıstığını bir buzdolabı poşetinin içine alın. Bir bardak yardımıyla iri parçalar haline gelinceye kadar kırın. İri parçaladığınız kuru yemişleri bir kabın içine alın. Üzerine yulaf, bal, pekmez ve tarçını ekleyerek karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakın. 10 dakikanın sonunda çıkarıp spatula ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın ve 5 dakika daha pişirin.Son olarak karıştırarak oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlendikten sonra içine kuru üzüm ve vişne kurusunu ilave edin. Granolanız soğudukça katılaşacaktır. Bu nedenle elinizle mutlaka parçalar haline gelecek şekilde kırın. Bir kavanozun içinde saklayabilirsiniz. Dilerseniz bir kasede süt ya da yoğurtla tüketmeniz de mümkün. Afiyet olsun :)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >