5 milyar izlenmeye ulaşan ilk video klip Despacito, YouTube'dan kaldırıldı

Luis Fonsi
Luis Fonsi

Porto Rikolu şarkıcı Luis Fonsi’nin Despacito şarkısı, iki siber korsan tarafından siteden kaldırıldı.

5 milyar izlenmeyi geçen ilk video klibi Despacito, aynı zamanda ‘en çok izlenen düet’ rekorunu da elinde bulunduruyordu. İlk olarak ocak 2017’de paylaşılan video, ilk zamanlarda çok sevilerek neredeyse tüm müzik listelerinde kendine yer bulmayı başararak adından söz ettirdi.

Webtekno’nun haberine göre kısa sürede 5 milyar izlenmeyi aşarak adını müzik ve YouTube tarihine altın harflerle yazdırmayı başaran Luis Fonsi’nin Despacito müzik klibi, Vevo YouTube kanalına saldırı gerçekleştiren Prosox ve Kuroi’sh adlı iki siber korsan tarafından kaldırıldı.

  • Üstelik saldırıdan tek etkilenen Luis Fonsi’nin Despacito şarkısı da olmadı. Saldırı Shakira, Selena Gomez, Drake ve Taylor Swift gibi Vevo kanalları olan diğer sanatçıları da etkiledi.

La Casa De Papel ayrıntısı

LuisFonsiVEVO kanalını ele geçiren korsanlar, ilk olarak Despacito’ya ait klibin küçük resmini La Casa De Papel dizisine ait bir görsel ile değiştirdi. Bununla da yetinmeyen siber korsanlar, 5 milyarın üzerinde izlenmeye sahip olan klibi YouTube’dan tamamen kaldırdı.

Vevo’nun resmi YouTube kanalı da saldırıdan payını aldı. Kanalın ana sayfasında bulunan videonun adını X- Hacked by Kuroi'sh & Prosox olarak değiştiren siber korsanlar, ayrıca videonun altına da ‘Özgür Filistin’ yazdılar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >