5 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Volkswagen liderlik koltuğunu Renault'ya kaptırdı
Volkswagen liderlik koltuğunu Renault'ya kaptırdı

Volkswagen liderlik koltuğunu Renault'ya kaptırdı... 5 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Türkiye'de en fazla satılan otomobil markasından Wesley Sneijder'in yeni takımına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Münir Özkul hayatını kaybetti

                                    Canlandırdığı "Mahmut Hoca" ve "Yaşar Usta" karakterleriyle Türk izleyicisinin hafızalarında yer edinen Münir Özkul, uzun süredir rahatsızlığı nedeniyle evinde tedavi görüyordu. Gazetecilerin soruları üzerine Güner Özkul, "Cenaze töreni için pazar gününü düşünüyoruz, bir aksilik olmazsa. Çok küçük bir ihtimal, pazartesi. Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek. Daha sonra Teşvikiye Camisi'nden uğurlayacağız." ifadelerini kullandı.
Münir Özkul hayatını kaybetti Canlandırdığı "Mahmut Hoca" ve "Yaşar Usta" karakterleriyle Türk izleyicisinin hafızalarında yer edinen Münir Özkul, uzun süredir rahatsızlığı nedeniyle evinde tedavi görüyordu. Gazetecilerin soruları üzerine Güner Özkul, "Cenaze töreni için pazar gününü düşünüyoruz, bir aksilik olmazsa. Çok küçük bir ihtimal, pazartesi. Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek. Daha sonra Teşvikiye Camisi'nden uğurlayacağız." ifadelerini kullandı.
Elmander futbolu bıraktı, Galatasaray'a dönüyor

                                    Bütün kariyerim boyunca bana destek olan bütün kulüplerime ve taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Bu büyük macerayı yaşadığım için çok gururlu ve şükran doluyum." ifadelerini kullandı. Elmander'in Türkiye'ye dönmesi ve Galatasaray'da yeni görevine başlaması bekleniyor.
Elmander futbolu bıraktı, Galatasaray'a dönüyor Bütün kariyerim boyunca bana destek olan bütün kulüplerime ve taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Bu büyük macerayı yaşadığım için çok gururlu ve şükran doluyum." ifadelerini kullandı. Elmander'in Türkiye'ye dönmesi ve Galatasaray'da yeni görevine başlaması bekleniyor.
Volkswagen liderlik koltuğunu Renault'ya kaptırdı

                                    Türkiye'de son 4 yıldır "en çok satılan otomobil ve hafif ticari araç markası" olan Volkswagen, geçen yıl zirveyi Renault'ya kaptırdı. Toplam pazarda yüzde 13,1 artışla 120 bin 49 otomobil ve hafif ticari araç satışı yapan Fiat ise ikinci oldu. 
  
Türkiye'de 2013'ten bu yana "en çok satılan otomobil ve hafif ticari araç markası" unvanına sahip olan Volkswagen ise 117 bin 481 adetle üçüncülüğe geriledi. Markanın satışları 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 12,7 azaldı. Volkswagen'ın satışlarının 89 bin 688'ini otomobil, 27 bin 793'ünü hafif ticari araçlar oluşturdu.
Volkswagen liderlik koltuğunu Renault'ya kaptırdı Türkiye'de son 4 yıldır "en çok satılan otomobil ve hafif ticari araç markası" olan Volkswagen, geçen yıl zirveyi Renault'ya kaptırdı. Toplam pazarda yüzde 13,1 artışla 120 bin 49 otomobil ve hafif ticari araç satışı yapan Fiat ise ikinci oldu. Türkiye'de 2013'ten bu yana "en çok satılan otomobil ve hafif ticari araç markası" unvanına sahip olan Volkswagen ise 117 bin 481 adetle üçüncülüğe geriledi. Markanın satışları 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 12,7 azaldı. Volkswagen'ın satışlarının 89 bin 688'ini otomobil, 27 bin 793'ünü hafif ticari araçlar oluşturdu.
Muhteşem fiyat/performans telefonu OnePlus 5T Türkiye'de!

                                    Muhteşem fiyat/performans telefonu OnePlus 5T Türkiye'de! OnePlus'ın global anlamda 2017 yılının Kasım ayında piyasaya sürdüğü akıllı telefonu OnePlus 5T, ülkemizde 2.799 TL'lik fiyatıyla satışa çıktı. Cihaz, 6 GB RAM'e sahip versiyonuyla, Android Nougat işletim sistemiyle birlikte kutudan çıkıyor.
Muhteşem fiyat/performans telefonu OnePlus 5T Türkiye'de! Muhteşem fiyat/performans telefonu OnePlus 5T Türkiye'de! OnePlus'ın global anlamda 2017 yılının Kasım ayında piyasaya sürdüğü akıllı telefonu OnePlus 5T, ülkemizde 2.799 TL'lik fiyatıyla satışa çıktı. Cihaz, 6 GB RAM'e sahip versiyonuyla, Android Nougat işletim sistemiyle birlikte kutudan çıkıyor.
Sneijder, yeni takımını açıkladı 

                                    Galatasaray'ın eski 10 numarası Hollandalı Wesley Sneijder, Bülent Uygun'un yeni takımı Al Gharafa'ya transfer oldu. Hollanda basınından RTL Boulevard'a konuşan Sneijder şu açıklamalarda bulundu:"Katar benim için güzel bir macera ve keyifli bir meydan okuma olacak. Ailemle birlikte gideceğim için ayrıca mutluyum."
Sneijder, yeni takımını açıkladı Galatasaray'ın eski 10 numarası Hollandalı Wesley Sneijder, Bülent Uygun'un yeni takımı Al Gharafa'ya transfer oldu. Hollanda basınından RTL Boulevard'a konuşan Sneijder şu açıklamalarda bulundu:"Katar benim için güzel bir macera ve keyifli bir meydan okuma olacak. Ailemle birlikte gideceğim için ayrıca mutluyum."
Büyük anlaşma açıklandı: WhatsApp ve Instagram resmen birleşiyor!

                                    Instagram ve Facebook'un bağlı bulunduğu Facebook, "kaybolan mesajlar" özelliğini WhatsApp'ta da kullanılabilir kılmak istiyor. TechCrunch'ın haberleştirdiği olaya göre Facebook, "kaybolan mesajlar" özelliğinin WhatsApp'a gelmesi için Brezilya'da testlere başladı. Şayet test sonuçları başarılı şekilde sonuçlanırsa Instagram kullanıcıları, paylaştıkları tüm hikayeleri WhatsApp'ta da tek bir tuşla yayınlayabilecek.
Büyük anlaşma açıklandı: WhatsApp ve Instagram resmen birleşiyor! Instagram ve Facebook'un bağlı bulunduğu Facebook, "kaybolan mesajlar" özelliğini WhatsApp'ta da kullanılabilir kılmak istiyor. TechCrunch'ın haberleştirdiği olaya göre Facebook, "kaybolan mesajlar" özelliğinin WhatsApp'a gelmesi için Brezilya'da testlere başladı. Şayet test sonuçları başarılı şekilde sonuçlanırsa Instagram kullanıcıları, paylaştıkları tüm hikayeleri WhatsApp'ta da tek bir tuşla yayınlayabilecek.
Galatasaray'da Erman Kunter dönemi resmen sona erdi

                                    Galatasaray, başantrenör Erman Kunter ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı. Sarı-kırmızılı kulübün web sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:"Galatasaray Odeabank Başantrenörü Sayın Erman Kunter ile sözleşmemiz karşılıklı olarak feshedilmiştir. Erman Kunter’e kulübümüze verdiği emeklerden ötürü teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."
Galatasaray'da Erman Kunter dönemi resmen sona erdi Galatasaray, başantrenör Erman Kunter ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı. Sarı-kırmızılı kulübün web sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:"Galatasaray Odeabank Başantrenörü Sayın Erman Kunter ile sözleşmemiz karşılıklı olarak feshedilmiştir. Erman Kunter’e kulübümüze verdiği emeklerden ötürü teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."
Kahraman polis 'Fethi Sekin' anıldı

                                    İzmir Adliyesi önünde geçen yıl 5 Ocak’ta yaşanan terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla Türk halkının gönlünde ölümsüzleşen Fethi Sekin’i şehadetinin yıl dönümünde anıldı.
Kahraman polis 'Fethi Sekin' anıldı İzmir Adliyesi önünde geçen yıl 5 Ocak’ta yaşanan terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla Türk halkının gönlünde ölümsüzleşen Fethi Sekin’i şehadetinin yıl dönümünde anıldı.
ABD'de acil durum ilan edildi!

                                    New York'ta soğuk havalar hayatı felç etti. "Bomba kasırgası" olarak biline kar fırtınası ve soğuk hava ABD'nin kuzeydoğusunda etkili olmaya devam edeceği ve zorunlu olmadıkça halkın dışarı çıkmaması gerektiği uyarıları yapıldı.
ABD'de acil durum ilan edildi! New York'ta soğuk havalar hayatı felç etti. "Bomba kasırgası" olarak biline kar fırtınası ve soğuk hava ABD'nin kuzeydoğusunda etkili olmaya devam edeceği ve zorunlu olmadıkça halkın dışarı çıkmaması gerektiği uyarıları yapıldı.
Burak Yılmaz'ın ölümden döndüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı! 

                                    Trabzonspor'un golcü futbolcusu Burak Yılmaz aracıyla Sarıyer'de takla atarak kaza yapmıştı. Milli futbolcunun ölümden döndüğü kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Burak Yılmaz'ın ölümden döndüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı! Trabzonspor'un golcü futbolcusu Burak Yılmaz aracıyla Sarıyer'de takla atarak kaza yapmıştı. Milli futbolcunun ölümden döndüğü kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >