5 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

5 Ocak 2020 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 5 Ocak 2020 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Fethi Sekin, şehit edilişinin 3'üncü yılında anılıyor
İzmir Adalet Sarayının C Blok girişinde PKK'lı teröristlerce 5 Ocak 2017'de bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen polis memuru Fethi Sekin şehit edilişinin 3. yılında rahmetle yad ediliyor.
Fethi Sekin, şehit edilişinin 3'üncü yılında anılıyor İzmir Adalet Sarayının C Blok girişinde PKK'lı teröristlerce 5 Ocak 2017'de bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen polis memuru Fethi Sekin şehit edilişinin 3. yılında rahmetle yad ediliyor.
Trump'tan İran'a yeni bir tehdit daha: Dünyada en büyük ve en iyiyiz
Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından ABD ile İran arasındaki gerilim sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump, İran'a bir tehdit daha savurdu. Trump, Twitter'dan yeni silahlara 2 trilyon dolar harcadıklarını ve İran'ın herhangi bir ABD üssüne saldırması durumunda bu yeni silahlardan bazılarını İran'a karşı kullanabileceklerini açıkladı.
Trump'tan İran'a yeni bir tehdit daha: Dünyada en büyük ve en iyiyiz Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından ABD ile İran arasındaki gerilim sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump, İran'a bir tehdit daha savurdu. Trump, Twitter'dan yeni silahlara 2 trilyon dolar harcadıklarını ve İran'ın herhangi bir ABD üssüne saldırması durumunda bu yeni silahlardan bazılarını İran'a karşı kullanabileceklerini açıkladı.
ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Irak Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
İranlı General Kasım Süleymani'nin Trump'ın talimatıyla Irak'ta öldürülmesinin ardından ABD'nin hava saldırılarına devam etmesi sebebiyle Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller, Irak Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.
ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Irak Dışişleri Bakanlığına çağrıldı İranlı General Kasım Süleymani'nin Trump'ın talimatıyla Irak'ta öldürülmesinin ardından ABD'nin hava saldırılarına devam etmesi sebebiyle Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller, Irak Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.
Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan Trablus'taki saldırıya kınama
Sözde Libya Ulusal Ordusu'nun yaptığı saldırı çok sayıda öğrenci hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı, Libya'da Kara Harp Okuluna yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.
Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan Trablus'taki saldırıya kınama Sözde Libya Ulusal Ordusu'nun yaptığı saldırı çok sayıda öğrenci hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı, Libya'da Kara Harp Okuluna yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.
2019'da 1 milyon 180 bin 840 bebek dünyaya geldi: İşte en çok verilen isimler
Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 180 bin 840 bebek dünyaya geldi. 2019'da 605 bin 310 erkek, 575 bin 530 kız bebek doğdu.Erkek bebeklere en fazla 'Yusuf', 'Eymen' ve 'Miraç', kız bebeklere ise 'Zeynep', 'Elif' ve 'Defne' ismi verildi.
2019'da 1 milyon 180 bin 840 bebek dünyaya geldi: İşte en çok verilen isimler Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 180 bin 840 bebek dünyaya geldi. 2019'da 605 bin 310 erkek, 575 bin 530 kız bebek doğdu.Erkek bebeklere en fazla 'Yusuf', 'Eymen' ve 'Miraç', kız bebeklere ise 'Zeynep', 'Elif' ve 'Defne' ismi verildi.
İngiltere, ABD'yi savundu: Süleymani'nin öldürülmesini 'meşru müdafaa' olarak nitelendirdi
Pentagon, Trump'ın emri ile Süleymani'nin öldürüldüğünü açıklamıştı ve İran intikamın acı bir şekilde alınacağını dile getirmişti. İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'yi Irak topraklarında öldürmesini nefsi müdafaa diye nitelendirdi ve ABD'yi "anladıklarını" dile getirdi. Raab, Ortadoğu'da büyük bir savaş görmek istemediklerine de değindi.
İngiltere, ABD'yi savundu: Süleymani'nin öldürülmesini 'meşru müdafaa' olarak nitelendirdi Pentagon, Trump'ın emri ile Süleymani'nin öldürüldüğünü açıklamıştı ve İran intikamın acı bir şekilde alınacağını dile getirmişti. İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'yi Irak topraklarında öldürmesini nefsi müdafaa diye nitelendirdi ve ABD'yi "anladıklarını" dile getirdi. Raab, Ortadoğu'da büyük bir savaş görmek istemediklerine de değindi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >