5 yaşında 1.63 boya ulaşan ‘Alton Devi’ 22’sinde vefat etti

Robert Pershing Wadlow.
Robert Pershing Wadlow.

Normal ölçülerde doğan ancak hastalığı nedeniyle çok hızlı büyüyen Robert Pershing Wadlow’un hüzünlü hikayesini öğrenmek ister misiniz?

Tıp tarihine geçen dünyanın en uzun insanlarından biri olan Robert Pershing Wadlow'un hüzünlü hayat hikayesi...

1 yılda 90 cm boya ulaştı

                                    Robert Pershing Wadlow, 22 Şubat 1918'de ABD'nin Illinois eyaletinde bulunan Alton kasabasında dünyaya geldi. 5 çocuklu Addie ve Harold Wadlow çiftinin ilk evladı olan Robert, normal boyutlarda doğdu. 3.8 kilo ağırlığında dünyaya gelen Robert bir yaşına geldiğinde 20 kiloya ulaştı. Robert, 18 aylıkken 30 kilo ve 90 cm boyundaydı.
1 yılda 90 cm boya ulaştı Robert Pershing Wadlow, 22 Şubat 1918'de ABD'nin Illinois eyaletinde bulunan Alton kasabasında dünyaya geldi. 5 çocuklu Addie ve Harold Wadlow çiftinin ilk evladı olan Robert, normal boyutlarda doğdu. 3.8 kilo ağırlığında dünyaya gelen Robert bir yaşına geldiğinde 20 kiloya ulaştı. Robert, 18 aylıkken 30 kilo ve 90 cm boyundaydı.
17 yaşındaki bir çocukla aynı ölçülere sahip

                                    Robert Pershing Wadlow 5 yaşına geldiğinde boyu 1,63'e ulaştı. 5 yaşında anaokuluna giden Robert o dönemde 17 yaşında olan bir çocukla aynı kıyafetleri giyebiliyordu.
17 yaşındaki bir çocukla aynı ölçülere sahip Robert Pershing Wadlow 5 yaşına geldiğinde boyu 1,63'e ulaştı. 5 yaşında anaokuluna giden Robert o dönemde 17 yaşında olan bir çocukla aynı kıyafetleri giyebiliyordu.
Özel dikim kıyafetler

                                    Robert, 10 yaşına geldikten sonra ona mağazalardan kıyafet ve ayakkabı bulmak güçleşti. Wadlow'lar çocukları için özel yapım giysiler ve ayakkabılar sipariş etmeye başladı.
Özel dikim kıyafetler Robert, 10 yaşına geldikten sonra ona mağazalardan kıyafet ve ayakkabı bulmak güçleşti. Wadlow'lar çocukları için özel yapım giysiler ve ayakkabılar sipariş etmeye başladı.
Teşhis 12 yaşında konuldu

                                    Ailesi Robert'i 12 yaşına geldiğinde bir hastaneye götürdü. Burada Robert'in hastalığı teşhis edildi. Küçük çocuğun hipofiz bezleri çok hızlı çalışıyordu. Bu durum da Robert'in hızlı büyümesine neden oluyordu. Günümüzde bu tip hastalıkların tedavisi mevcut ancak 1930'lu yıllarda böyle bir şey mümkün değildi.
Teşhis 12 yaşında konuldu Ailesi Robert'i 12 yaşına geldiğinde bir hastaneye götürdü. Burada Robert'in hastalığı teşhis edildi. Küçük çocuğun hipofiz bezleri çok hızlı çalışıyordu. Bu durum da Robert'in hızlı büyümesine neden oluyordu. Günümüzde bu tip hastalıkların tedavisi mevcut ancak 1930'lu yıllarda böyle bir şey mümkün değildi.
Liseyi bitirdiğinde 177 kiloydu

                                    Robert liseyi bitirdiğinde 177 kiloydu. Genç adamın boyu ise 2.54'tü.
Liseyi bitirdiğinde 177 kiloydu Robert liseyi bitirdiğinde 177 kiloydu. Genç adamın boyu ise 2.54'tü.
Özgürce hareket edemedi

                                    Robert boyu nedeniyle yaşıtları gibi özgürce hareket eden bir çocuk değildi. Arkadaşlarıyla oyun oynama imkanı bulamayan Robert'in iştahı ise bir hayli fazlaydı.
Özgürce hareket edemedi Robert boyu nedeniyle yaşıtları gibi özgürce hareket eden bir çocuk değildi. Arkadaşlarıyla oyun oynama imkanı bulamayan Robert'in iştahı ise bir hayli fazlaydı.
Baston kullanmaya başladı

                                    Hızla büyümeye devam eden Robert belli bir yaştan sonra yürürken baston kullanmak zorunda kaldı.
Baston kullanmaya başladı Hızla büyümeye devam eden Robert belli bir yaştan sonra yürürken baston kullanmak zorunda kaldı.
‘Dünyanın en uzun insanı’

                                    Robert 19 yaşına geldiğinde boyu 2.62 cm'ye ulaştı. Böylelikle genç adam "Dünyanın en uzun insanı" unvanının sahibi oldu.
‘Dünyanın en uzun insanı’ Robert 19 yaşına geldiğinde boyu 2.62 cm'ye ulaştı. Böylelikle genç adam "Dünyanın en uzun insanı" unvanının sahibi oldu.
Günde 8 bin kalori

                                    Robert günde ortalama 8 bin kalori alıyordu.
Günde 8 bin kalori Robert günde ortalama 8 bin kalori alıyordu.
Ailesi hayalini gerçekleştiremedi

                                    Genç adamın boyu hızlıca uzarken ailesi de onun rahatlıkla yaşayabileceği bir ev tasarlamaya karar verdi. Ancak ev projesi bir türlü hayata geçmedi çünkü aile gerekli meblağı bulamadı.
Ailesi hayalini gerçekleştiremedi Genç adamın boyu hızlıca uzarken ailesi de onun rahatlıkla yaşayabileceği bir ev tasarlamaya karar verdi. Ancak ev projesi bir türlü hayata geçmedi çünkü aile gerekli meblağı bulamadı.
22 yaşında vefat etti

                                    Robert Pershing Wadlow 22 yaşında yani 15 Temmuz 1940'ta yaşama gözlerini yumdu. 'Alton Devi' lakaplı Robert öldüğünde 223 kiloydu ve 2.72 boyundaydı. Gencecik yaşta hayatını kaybeden Robert'in cenazesine 40 binden fazla kişi katıldı.
22 yaşında vefat etti Robert Pershing Wadlow 22 yaşında yani 15 Temmuz 1940'ta yaşama gözlerini yumdu. 'Alton Devi' lakaplı Robert öldüğünde 223 kiloydu ve 2.72 boyundaydı. Gencecik yaşta hayatını kaybeden Robert'in cenazesine 40 binden fazla kişi katıldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >