5 yaşındaki bir kedide koronavirüse rastlandı

Arşiv
Arşiv

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nden (DHSÖ) yapılan açıklamada, Rusya'da 5 yaşındaki bir kedide koronavirüs tespit edildiği belirtildi.

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, Rus tarım ve hayvan sağlığı izleme örgütü Rosselkhoznadzor'ın Başkanı Nikolay Vlasov, gazetecilere yaptığı açıklama ile Rusya'da bir kedide koronavirüs vakası görüldüğünü doğruladı.

"Hayvanlar arasında büyük çaplı araştırmaya gerek yok"

Vlasov, "Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nün önerileriyle bağlantılı olarak şu anda hayvanlar arasında büyük çaplı araştırmalara gerek yok" dedi.

Kedi karantinaya alındı

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nden (DHSÖ) yapılan açıklamada, "SARS-CoV-2'nin varlığını belirlemek için yapılan laboratuvar çalışmaları sırasında 5 yaşındaki bir kedinin boğazından ve burnundan örnekler alındı. Araştırma, polimeraz zincir reaksiyonu teknolojisine göre yapıldı" ifadelerine yer verildi.

Analiz sonucu hayvanda koronavirüse rastlandığı kaydedildi. Kedinin herhangi bir belirti gösterip göstermediği ve sahiplerinin hasta olup olmadığı konusunda ise bilgi verilmedi. Kedinin, yaşadığı yerde karantinaya alındığı ifade edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >