5 yaşındaki çocuğu öldüren caninin ifadesi kan dondurdu

Muhammet Hacderviş
Muhammet Hacderviş

Mersin'de 25 yerinden bıçaklanarak öldürülen 5 yaşındaki Suriyeli çocuğun 19 yaşındaki katili yakalanırken, caninin ifadesi kan dondurdu.

Suriye’den 3 yıl önce Mersin’in Erdemli ilçesine geldiği belirlenen ailenin en küçük çocuğu olan Muhammet Hacderviş, 18 Eylül pazartesi akşamı evine gelmedi.

Minik Muhammet eve dönmeyince annesi Ranya Hacderviş ve diğer yakınları çocuğun bulunması için çevrede aramaya çıktı; ancak, Suriyeli ailenin gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürdüğü arama çalışmalarından bir sonuç çıkmadı.

Sabah saatlerinde Kızkalesi mahallesi sahil kesimindeki duşakabinde küçük çocuğun cesedi bulundu. Yapılan otopside 25 yerinden bıçaklandığı belirlenen küçük çocuğun cenazesi Mersin'de toprağa verildi.

200 kamera kaydı incelendi

Ekipler, 5 gün boyunca 200'den fazla güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüleri inceledi. Kayıtlardan bir kişinin küçük çocuğu elinden tutup götürdüğünü belirleyen ekipler, zanlının 19 yaşındaki Alican K. olduğunu tespit etti. Alican K'nin olay günü 2 arkadaşıyla tatil için Kızkalesi Mahallesi'nde olduğu belirlendi.

Polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan zanlının, cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cinayeti itiraf etti

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Alican K., iddiaya göre verdiği ifadesinde cinayeti itiraf etti. Alican K, verdiği ifadesinde, küçük Muhammet Derviş'in kendisine küfür ettiği için öldürdüğünü öne sürdü. Katil zanlısı Alican K., bu sabah sevk edildiği Erdemli Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >