5 yaşındaki Deniz'in ölümüne neden olduğu iddia edilen diş kliniği kapatıldı

Deniz Sönmez
Deniz Sönmez

Diş tedavisinin ardından hayatını kaybeden 5 yaşındaki Deniz Sönmez için başlatılan soruşturma devam ediyor. Sönmez'e diş dolgusu ve kanal tedavisi yapılan klinik geçici olarak kapatıldı. Sönmez, klinikte fenalaşınca eve götürülmüş, durumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Bursa'da dişi çekildikten sonra hayatını kaybeden Deniz Sönmez'in ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Deniz Sönmez'in ölümüyle ilgili olarak Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da inceleme başlatıldı.

Soruşturma sürerken, İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Deniz Sönmez'e operasyon öncesi sedasyon uygulanarak uyutuldu.

Kanama ciğerlerine doldu

Aile ise çocuklarına genel anestezi yapıldığını ancak bunun öncesinde bir test yapılmadığını öne sürüp, operasyon sırasında çocuğun boğazına takılan hortumun geniz etini deldiği ve buna bağlı olarak gelişen kanamanın, Deniz Sönmez'in ciğerlerine dolduğu belirtildi.

Aile, anestezi uzmanı ve hemşiresinin de narkozdan ayılma sürecini beklemeden klinikten ayrıldığını iddia etti. Soruşturma kapsamında Deniz Sönmez'in annesi Elena ile babası Aydın Sönmez, polis merkezine gidip ifade verdi. İfadelerinde, diş kliniğindeki ihmaller zinciri sebebiyle çocuklarının öldüğünü öne süren çift, klinik çalışanlarından şikayetçi oldu.

Diş kliniği kapatıldı

Diş kliniği, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 ay süreyle mühürlendi. Kliniğin mühürlenen kapısına, "16.11.2023 tarih ve 229439732 Sayılı Sağlık Bakanlığı oluruna istinaden 1 ay süreyle mühürlenmiştir." yazısı yazıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >