5 yaşındaki Edanur kazı çalışmasına düşüp ölmüştü: Cumhurbaşkanı Erdoğan ihmali eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İstanbul Küçükçekmece'de, İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer hayatını kaybetmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB'nin ihmalini eleştirdi.

İstanbul'da, Küçükçekmece Fatih Mahallesi'ndeki Menekşe Sahil Parkı'na saat 11.00 sıralarında gelen cumhuriyet savcısı, iş güvenliği uzmanının da aralarında bulunduğu üç bilirkişi ile birlikte inceleme yaptı.

Edanur'un düştüğü çukurun 1 metre 35 santim derinlikte olduğu tespit edildi.

Bilirkişi raporu hazırlanacak

Ayrıca Edanur'un yakınları ile piknik yaptığı bölge ile çukurun uzaklığı da ölçüldü. Bilirkişi tarafından hazırlanacak raporun soruşturma dosyasına ekleneceği belirtildi. Park havadan da görüntülendi.

Avcılar Belediyesi ile bu alanın yetki ve sorumluluğunun bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin duruma müdahale etmesi istendi. Yerel belediye burada sineklere karşı ilaçlama çalışması başlatırken bu sabahtan itibaren sevk edilen ekipler alanın neden göle döndüğünü araştırdı.

Eskiyen borular patlamış

Bölgeye demir bariyerler çekilirken, buradan geçişler de yasaklandı. Ekipler tarafından yukarıdan gelen yağmur sularının burada biriktiğini aynı zamanda buradaki ağaç köklerinin eskiyen kanalizasyon borularını patlattığı anlaşıldı. Su tahliyesine başlanırken, eskiyen atık su borularının da değişimine geçileceği ifade edildi.

Soruşturma kapsamında parkta çukur açtığı belirtilen iş makinesinin operatörünün de ifadesinin alındığı bildirildi.

"5 yaşında bir evladımız göz göre göre hayatını kaybetti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığı'nda DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, konuya ilişkin şunları kaydetti;

"İşte evvelki gün İstanbul'un göbeğindeki bir parkta çok basit tedbirler alınmadığı için 5 yaşında bir evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Bu acı olayın öncesinde Beşiktaş Gayrettepe'deki gece kulübü yangınında 29 emekçi kardeşimizi, Antalya'daki teleferik faciasında bir vatandaşımızı ihmallere kurban verdik. Lafa gelince işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların bu iş cinayetlerinin hiç birinde sesi soluğu çıkmadı. Hatta Antalya'daki teleferik faciasının sorumlularını ellerinden gelse neredeyse demokrasi kahramanı ilan edeceklerdi."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >