50. günündeki 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda ne değişti?

24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı ile 50 günde 1100 kilometrekarelik alan DEAŞ teröristlerinden temizlendi.

24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 50'nci gününde devam ediyor. Harekat kapsamında dünkü çatışmalar ve hava harekatlarında 47 terör örgütü DEAŞ üyesi etkisiz hale getirildi.

Harekat kapsamında dün yaşanan çatışmalarda 19 terör örgütü DEAŞ üyesi öldürüldü, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı unsurlardan 8 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 50. günde Türk unsurlarında zayiat ve hasar meydana gelmediği; keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 77 DEAŞ hedefine, Ateş Destek vasıtaları tarafından (FIRTINA, ÇNRA ve Tank) atışlar yapılarak, ÖSO'nun ileri harekâtı desteklendiği ve belirlenen hedeflerin tam isabetle etkisiz hale getirildiği bildirildi.

1100 kilometrekarelik alan temizlendi
DEAŞ'ın her türlü saldırılarına karşı Türk topçu ve hava desteğiyle ilerleyen ÖSO'ya bağlı birlikler, bugüne kadar 1100 kilometrekarelik alandan fazla bir bölgeyi IŞİD'den temizlendi. Bu temizlenen bölgeler arasında sınırdaki en büyük IŞİD kontrollü merkez olan Cerablus'ta var. Ayrıca 'Fırat Kalkanı Harekatı'yla IŞİD'in Türkiye ile olan tüm sınırı temizlendi ve örgütün dünya ile tüm bağlantısı kesildi. Harekatın gidişatına göre yapılan yorumlarda El Bab şehrinin DEAŞ teröristlerinden arındırılması düşünülüyor.

50. gününde Fırat Kalkanı Harekatı ile IŞİD'den alınan bölgenin haritası:




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >