500 bin Euro’luk iPhone çalarken yakalandılar

iPhone hırsızları
iPhone hırsızları

Pahalı ve değerli elektronik ürünleri taşıyan nakliyat kamyonlarına saldıran bir çete, 500 bin Euro’luk iPhone çalarken güvenlik güçlerine yakalandı.

Hollanda polisi, bir nakliyat kamyonuna saldırarak 500 bin Euro’luk iPhone çalmaya çalışan Romen bir çeteyi otoyolda düzenlediği operasyon sonucunda yakaladı. 5 üyesi bulunan çetenin 2015 yılında meydana getirildiği ve bugüne kadar 17 farklı teslimat kamyonuna saldırı düzenlediği düşünülüyor.

Hızlı ve Öfkeli filminde kullanılan teknik ve taktikleri benimseyen hırsızlar, kamyonun arkasına oldukça sessiz ve sinsice yaklaşıp arka kapısını kırıyor. Kapının kırılmasının ardından içeri giren hırsızlar, gerekirse bir başka kişiyi de kamyonun önüne göndererek yavaşlamasını sağlatıyor. Kamyonun arkasında bulunan kör noktaları kullanan çete, böylece kamyon şoförü onları fark edemeden işlerini hallediyor.

Çete genel olarak iPhone’lar ve iPad’ler gibi pahalı tüketici elektroniği nakliyatlarına saldırmayı tercih ediyor. Polisler, hırsızlık sürecinde hangi araçların seçildiğini ve bu seçimde nelerin gözetildiğini çete üyelerinden öğrenemedi. Bir köstebekle şoförlerin aralarındaki konuşmaların dinlendiği ve bu doğrultuda saldırıların gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >