53 yıl önce Anktarktika'da kaybettiği cüzdanı geri döndü

Paul Grisham cüzdanı kendisine 53 sene sonra varınca epey şaşırdı
Paul Grisham cüzdanı kendisine 53 sene sonra varınca epey şaşırdı

ABD Donanması'nda hava durumu teknisyeni olarak çalışan Paul Grisham 53 yıl önce cüzdanını görev icabı gittiği Antarktika'da kaybetti. Şu an 91 yaşında olan Grisham'ın cüzdanı bulununca yaşlı adama geri verildi.

ABD'li bir vatandaşın kaybolan cüzdanına kavuşma hikayesi yüzleri gülümsetti.

Paul Grisham'ın normal insanlardan farkı, cüzdanın kaybolduktan yarım asır sonra kendisine dönmesiydi. Şu anda 91 yaşında olan Paul, haliyle gençliğinde kaybettiği cüzdanı görünce epey şaşırdı.

Paul Grisham ve eşi Carole Salazar
Paul Grisham ve eşi Carole Salazar

53 yıl sonra bulunan cüzdanın hikayesi

Paul Grisham, 1948 yılında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Donanması'nda hava durumu teknisyeni olarak görev yapmaya başladı. Uzun bir süre donanmaya hizmet eden Paul, 1968 yılında 13 aylık bir görev için meteoroloji uzmanı olarak donmuş kıta Antarktika'ya gönderildi. Görevin ardından Paul'un eve dönmesinin vakti gelmişti.

Paul, herhangi bir sıkıntı yaşamadan eve dönmüş olsa da Antarktika'ya götürdüğü cüzdanı artık onunla birlikte değildi. Cüzdan, kendisinden binlerce kilometre uzakta donmuş kıtada kaybolmuştu. Aradan geçen 50'yi aşkın yılın ardından Paul, muhtemelen yıllardır hiç düşünmediği bir şekilde cüzdanına yeniden kavuştu.

Cüzdan, bir baba ve kızın Paul'un donanma hizmet kimliğini bulmasıyla dönüş macerasına başladı
Cüzdan, bir baba ve kızın Paul'un donanma hizmet kimliğini bulmasıyla dönüş macerasına başladı

Nasıl bulundu?

Cüzdan, bir baba ve kızın Paul'un donanma hizmet kimliğini bulmasıyla dönüş macerasına başladı. Stephen Decato isimli baba, bir dükkanda satılan donanma kimliğini görünce sahibini bulmak için kimliği satın almaya karar verdi. Kızının yardımıyla bir gazi organizasyonun Facebook sayfasında ilan açan baba, eski patronuyla iletişime geçti.

Decato, daha önce Antarktika'da bir araştırma şirketiyle birlikte çalışmıştı. Kendisiyle iletişime geçen eski patronu da buranın patronuydu. Patron, Decato'ya iki bulunmuş cüzdan yolladı ve bu cüzdanlardan birisi Paul'un cüzdanıydı. Diğer cüzdansa 2016 yılında hayatını kaybeden bir kişinindi ve o kişinin ailesine teslim edildi.

Kaynak: Webtekno

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >