565 gram doğan Şenay bebek yaşama tutundu

Küçük bebek hayata tutundu
Küçük bebek hayata tutundu

Aydın'da 5 aylıkken 565 gram olarak dünyaya gelen bebek, 40 günlük tedavinin sonunda bin 500 grama ulaştı. Doktorların hayatta kalması mucize dediği küçük bebek yaşama tutundu. Uzm. Dr. Suzan Şahin: "Bu küçük bir kahraman. Gerçekten bizim için de mucize gibi bir şey" dedi

Aydın'da 5 aylıkken 565 gram olarak dünyaya gelen bebek, tedaviyle 40'ıncı gününde bin 500 grama ulaşarak hayata tutundu.

Aydın'da ilk çocuğuna hamile kalan Gökçen Pektaş, sağlık sorunları nedeniyle Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hamileliğinin 5'inci ayında doğum yapan Pektaş'ın 565 gram ağırlığında bir kızı oldu. Ailesinin Şenay ismini verdiği bebeğin hayata tutunabilmesi için tedavi süreci başladı.

Sağlık ekibi ve hastane personelinin kilo alarak yaşama bağlanması için çaba gösterdiği Şenay bebek, 40'ıncı gününde bin 500 grama ulaştı.

Bebeğin zorlu mücadeleyi atlatması nedeniyle hastanede kutlama yapıldı.

Bebeğin tedavisinin yeni doğan yoğun bakım servisinde sürdüğünü aktaran Uzman Doktor Suzan Şahin de zorlu süreci başarıyla geçiren bebeği "kahraman bebek" olarak adlandırdıklarını dile getirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >