6 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

6 Ekim 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 6 Ekim 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Erdoğan ile Trump'ın telefonla görüşmesinde 'Güvenli bölge' ele alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü. Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Görüşmede ikili meselelerin yanı sıra Fırat’ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölge hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur."

ABD Büyükelçiliği'nden, Twitter'daki skandal beğeniye ikinci özür açıklaması geldi

ABD Büyükelçiliği'nden Bahçeli tweet'i ile ilgili yeni açıklama geldi. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada "Özür dileriz, pişmanlığımızı yineliyoruz" denildi.

Instagram'a yorum kısıtlama özelliği geliyor

Facebook ve ekosistemindeki diğer ağlarda 'daha nezih bir ortam oluşturmak' için çalışmalar sürüyor. Instagram'da son olarak test edilen ve kullanıcılara açılan özellik ise 'Restrict' olarak geçiyor. Bu da aslında yorumları kısıtlamaya imkan tanıyor. Böylece yorumlar herkese açılabildiği gibi sınırlandırılabiliyor ya da görmezden gelinebiliyor.

Milli Takım'ın Arnavutluk ve Fransa maçları kadrosu belli oldu

A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Arnavutluk ve Fransa ile oynayacağı maçların kadrosu belli oldu. Kadroda, sakatlığı süren Abdülkadir Ömür ve Cengiz Ünder yer almadı.

Kim Milyoner Olmak İster'in final sorusu geceye damga vurdu

Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyon liralık soruya açtırmayı başaran Arda Ayten'in yarışacağı programın yeni bölümü dün akşam yayınlandı. Milyonluk soru "On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında bu kelimelerden hangisi daha az geçer?" oldu. Sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu'nun yaptığı Kim Milyoner Olmak İster'deki milyonluk sorunun doğru cevabı Toprak.


Joker filmi ilk gününde 24 milyon 600 bin dolar gişe hasılatı elde etti

Başrollerini Joaquin Phoenix ve Robert De Niro'nun paylaştığı Joker filmi vizyona girdi. Film ilk gününde rekor bir izlenme oranına uluşarak 24 milyon 600 bin dolar gişe hasılatı elde etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >