6 kişinin öldüğü kız isteme katliamında şoke eden detaylar ortaya çıktı

​6 kişinin öldüğü kız isteme katliamında şoke eden detaylar ortaya çıktı.
​6 kişinin öldüğü kız isteme katliamında şoke eden detaylar ortaya çıktı.

Adana'da emekli vali eniştesi ve ailesini öldürdükten sonra intihar eden cinayet zanlısının 155'den önce sevgilisini arayarak konuştuğu ortaya çıktı. İşte 6 kişinin öldüğü katliamda şoke eden detaylar…

Adana'da emekli vali ve ailesini katleden zanlının 155'i arayarak, "Bu adreste katliam yaptım" diyerek telefonu kapattığı cinayetleri de 6 yıldır birlikte olduğu sevgilisiyle evlenmesine karşı çıkıldığı için işlediği öğrenildi.

Olay dün saat 20.00 sularında Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi 64014 sokakta bulunan 5 katlı Birlik Apartmanın 3. katında dün meydana geldi. İddiaya göre, Denizhan Dener’e (36) kız isteme konusu nedeniyle eniştesi emekli Vali İsmet Metin (76), valinin eşi olan halası Nurşen Metin (68), kuzeni Senem Metin (49), halası Gönül Cengiz (66) ve kuzeni Suphi Cumhur Cengiz (38), damat adayı Denizhan Dener’in evinde buluştu. Hanım K. (25) isimli kızı isteme konusunda yaşanan tartışmanın ardından cinnet getiren damat adayı Denizhan Dener, silahla halası Gönül Cengiz, halasının oğlu Suphi Cumhur Cengiz, eniştesi eski Vali İsmet Metin ve halası Nurşen Metin, eski valinin kızı Senem Metin'i silahla vurarak öldürdü.

‘Katliam yaptım’

5 akrabasını öldürdükten sonra Dener ilk önce sevgilisi Hanım K.'yi aradı. Dener, Kaya'ya telefonda "Seni çok üzdüm, seni çok seviyorum" diyerek telefonu kapattı. Dener, daha sonrada 155 polis imdat hattını arayarak, "Ben bu adresteyim katliam yaptım" diyerek telefonu kapattı. Polis hemen telefon numarasını aradı ancak ulaşamadı. Bunun üzerine zanlının verdiği adrese giden polis kapıyı açamadı. Can-Kur ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen ekipler kapıyı kırıp açtığında holde emekli vali İsmet Metin'in, oturma odasında Senem Metin, Nurşen Metin ve Gönül Cengiz, yatak odasında Suphi Cumhur Cengiz ve oturma odasında Denizhan Dener'in cesediyle karşılaştı.

"İster gelin ister gelmeyin" diyerek rest çekmiş

Polis yaptığı çalışmada cinayetin kız isteme meselesi yüzünden çıktığını saptadı. Denizhan Dener'in 6 yıldır Hanım K. isimli bir genç kız ile birlikte olduğu ve 2 ay önce evlenmeye karar verdiği belirlendi. Hatta Dener'in Hanım K.'ye, "Seni ailemle tanıştıracağım" dediği belirlendi. Denizhan Dener'in annesi ve babası çocukken öldüğü için onu halası Gönül Cengiz büyüttü. Dener'in kardeşi de olmadığı için evlenmek istediğini ve bir sevgilisi olduğunu halasına söyledi. Hala Gönül Cengiz'de kızı araştırması için emekli vali İsmet Metin'e bilgi verdi. Yapılan araştırmada Hanım K.'nin ağabeyinin cezaevinde olduğu ve K.'nin çok açık giyindiği yaşam tarzının aileye uygun olmadığı ayrıca sürekli Dener'den para aldığı için evliliğe uygun olmadığını bildirdi. Bu durumu Gönül Cengiz'de Dener'e anlattı. Ancak Dener kızı çok sevdiğini söyleyip evleneceğini bildirdi. Dün gecede Dener kızı istemeye gideceğini söyleyerek "İster gelin ister gelmeyin" diye rest çekti. Bunun üzerine aile toplanıp Hatay'dan Dener'in bekar olarak yaşadığı evine geldi.

Yapılan aramada 17 boş kovan bulundu

Burada da Gönül Cengiz kızı gelin olarak almayacaklarını tekrarlayınca cinnet getiren Dener, önce Gönül Cengiz, sonra Nurşen Metin, daha sonra Senem Metin, kaçmaya çalışan emekli vali İsmet Metin ve en son da kuzeni Suphi Cumhur Cengiz'i tabanca ile öldürdü. Polis evde yaptığı aramada 17 boş kovan buldu. Tabancanın da ruhsatsız olduğunu belirledi. Ayrıca zanlının bir şarjörü bitirdiği ikinci şarjörü taktığı evde üçün bir şarjöründe olduğu görüldü. Polis evde yaptığı tespitlerinde öldürülen 5 kişinin Dener tabanca çekince kaçmaya çalıştığı ancak Dener'ni çok seri bir şekilde herkesi öldürdüğü hatta emekli valinin hemen evin giriş kapısında ölü halde bulunduğunu tespit etti.

Bu arada Dener'in sevgilisi Hanım K. olaydan sonra katliam evinin önüne gelerek gözyaşlarına boğuldu. K. polis tarafından olay yerinden götürülerek ifadesine başvuruldu. K. ifadesinde Dener ile 6 yıldır sevgili olduğunu 2 ay önce kendisini ailesi ile tanıştırmak istediğini söylediğini belirterek, "Bir ara Denizhan bana halalarımı öldüreceğim onlar seni istemiyor" dediği öğrenildi.

Cenazesini kimse almadı

Bu arada, 6 cenazede otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Gönül Cengiz ve oğlu Suphi Cumhur Cengiz'in cenazesini almak için ailesi başvurdu. Emekli vali İsmet Metin eşi Nurşen Metin ve kızı Senem Metin'in alınması için de başvuru olduğu Kanada'da yaşayan kızının gelmesi beklendiği için yarın alınacağı öğrenildi. Ancak Dener'ni cenazesinin alınması için kimsenin başvuru yapmadığı, anne ve babasını küçük yaşta kaybettiği için kardeşi olmadığı hayatta dayıları ve halaları olduğu onlarında bu saate kadar cenazeyi almak için başvuru yapmadığı öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >