6 milyon dolarlık Bitcoin transferi yapıldı

Bircoin piyasasının yükselişi sürüyor. -REUTERS
Bircoin piyasasının yükselişi sürüyor. -REUTERS

Son yıllarda ekonomi piyasasında gövde gösteren Bitcoin yükselişini hızla sürdürüyor. Bitcoin, tek seferde gerçekleştirilen 6 milyon dolarlık transferle dikkatleri tekrar üstüne çekmeyi başardı.

Bitcoin Block Bot isimli twitter hesabı, tek seferde 6 milyon dolarlık Bitcoin transferini duyurdu. 30 Haziran tarihinde çıkan 583,139 blokta 6 milyar dolar değerinde 25 işlem yer alıyor.

Bitcoin'in son dönemdeki yükselişi dur durak bilmiyor. Bazı tahmincilere göre Bitcoin’in yıl sonuna kadar 100 bin doları görebilir. Bu tahminlerde ele alınan verilerden biri de Bitcoin’in ticaret hacmi.

  • Kripto para piyasalarında bu bloklar, hesap defteri işlevi görüyor. Blokları, bir defter sayfası gibi düşünebiliriz. Bu kağıda insanların kaç para alıp verdikleri yazılıyor. Kağıdın üzerindeki işlemi ve aldım verdim hesabını yapan kişi, o işlemin sonunda kendisine de hizmetinin bedeli olan kadar Bitcoin yazıyor.

İçinde 24.692,93 Bitcoin bulunan bir hesaptan bir başka cüzdana 24.392,93 Bitcoin gönderilirken, üçüncü bir cüzdana da 300 BTC aktarıldı. Toplamda 5800 BTC alan üçüncü cüzdan, 25 işlemin tamamında alıcı olarak geçti.

25 işlemin sonunda da alıcı olan cüzdanda, şu anda değeri 60 milyon dolar eden 5513 BTC yer alıyor.

Düne göre yükseliş gösteren BTC, şu anda 11 bin 27 dolardan işlem görüyor. Kripto piyasaları genel olarak 318 milyar dolar civarında işlem hacmine sahip. Bitcoin ise bu meblânın yaklaşık 195 milyar dolarlık kısmını oluşturuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >