6 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Mevlüt Çavuşoğlu
Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya ilişkin somut mesajlar... 6 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya açıklamasından Carlos Tevez'in yeni takımına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:
"Almanya'nın PKK'ya karşı attığı son adımlardan memnunuz"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Almanya'nın PKK'ya karşı attığı son adımlardan memnunuz Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Almanya'nın PKK'ya karşı attığı son adımları memnuniyetle karşılıyoruz . Aynı şekilde Adil Öksüz'ün aranan kişiler listesine alınması da bunun bir adımı." dedi.
"Almanya'nın PKK'ya karşı attığı son adımlardan memnunuz" Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Almanya'nın PKK'ya karşı attığı son adımlardan memnunuz Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Almanya'nın PKK'ya karşı attığı son adımları memnuniyetle karşılıyoruz . Aynı şekilde Adil Öksüz'ün aranan kişiler listesine alınması da bunun bir adımı." dedi.
Şanlıurfa boranisi tescillendi
Şanlıurfa boranisi tescillendi Türkiye'nin önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da, kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan "borani" Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.
Şanlıurfa boranisi tescillendi Şanlıurfa boranisi tescillendi Türkiye'nin önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da, kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan "borani" Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demir Kilise'yi açacak
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Balat'ta bulunan Demir Kilise'nin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının akabinde yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov tarafından açılışı gerçekleştirilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demir Kilise'yi açacak Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Balat'ta bulunan Demir Kilise'nin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının akabinde yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov tarafından açılışı gerçekleştirilecek.
Avrupa'ya 6 yıl sonra yumurta ihracatı tekrar başladı
Türkiye, böcek ilaçlı yumurta kriziyle arz talep dengeleri bozulan Avrupa ülkelerine 2012 yılından sonra ilk kez yumurta ihracatına başladı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamul İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Bedri Girit, yıllardır Türkiye'den yumurta almak istemeyen Avrupa ülkelerine son 2 aydır ihracat yapar hale gelindiğini söyledi. Girit, kuş gribi nedeniyle büyük miktarda hayvanı itlaf etmek durumunda kalan İran'a da yumurta ihracatına başladıklarını belirterek, bu ülkeyle 50 bin tonluk yumurta anlaşması yapıldığını, 6 aylık dönemde kademeli olarak bu malın gönderileceğini aktardı.
Avrupa'ya 6 yıl sonra yumurta ihracatı tekrar başladı Türkiye, böcek ilaçlı yumurta kriziyle arz talep dengeleri bozulan Avrupa ülkelerine 2012 yılından sonra ilk kez yumurta ihracatına başladı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamul İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Bedri Girit, yıllardır Türkiye'den yumurta almak istemeyen Avrupa ülkelerine son 2 aydır ihracat yapar hale gelindiğini söyledi. Girit, kuş gribi nedeniyle büyük miktarda hayvanı itlaf etmek durumunda kalan İran'a da yumurta ihracatına başladıklarını belirterek, bu ülkeyle 50 bin tonluk yumurta anlaşması yapıldığını, 6 aylık dönemde kademeli olarak bu malın gönderileceğini aktardı.
Cenk Tosun'un sözleşmesindeki detaylar belli oldu
Beşiktaş AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada"Everton Kulübü tarafından şirketimize net 22 milyon avro sözleşme fesih bedeli ödenecektir. Ayrıca, ilave olarak 1 milyon 157 bin 895 avro tutarındaki dayanışma katkı payı Everton Kulübü tarafından ödenecektir" denildi. Ek ödemelerin de yer aldığı açıklamada, "Everton Kulübü, UEFA Avrupa Ligi'ne kalırsa 500 bin avro, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa 750 bin avro ödenecektir. Cenk Tosun, Premier Lig'de en az 25 maçta (Bu sezon için 10 maç) ilk 11'de oynarsa 500 bin avro şirketimize ödenecektir. Yukarıdaki performansa dayalı ücretlerin toplamı her halükarda 2 milyon avroyu geçmeyecektir" ifadeleri kullanıldı.
Cenk Tosun'un sözleşmesindeki detaylar belli oldu Beşiktaş AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada"Everton Kulübü tarafından şirketimize net 22 milyon avro sözleşme fesih bedeli ödenecektir. Ayrıca, ilave olarak 1 milyon 157 bin 895 avro tutarındaki dayanışma katkı payı Everton Kulübü tarafından ödenecektir" denildi. Ek ödemelerin de yer aldığı açıklamada, "Everton Kulübü, UEFA Avrupa Ligi'ne kalırsa 500 bin avro, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa 750 bin avro ödenecektir. Cenk Tosun, Premier Lig'de en az 25 maçta (Bu sezon için 10 maç) ilk 11'de oynarsa 500 bin avro şirketimize ödenecektir. Yukarıdaki performansa dayalı ücretlerin toplamı her halükarda 2 milyon avroyu geçmeyecektir" ifadeleri kullanıldı.
2017 yılı bandrol ve tescil rakamları açıklandı
2017 yılı bandrol ve tescil rakamları açıklandı Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 2017'de kitaplar, müzik ve sinema yapımlarına ilişkin bandrol sayılarıyla, fikir sanat eserlerinin tescil işlemlerine ilişkin istatistikleri açıklandı.Bu kapsamda sinema alanında geçen yıl 812 sinema filmi tescil edilerek, 1 milyon 78 bin 806 bandrol satışı gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamada, 2017'de kitaplar, müzik ve sinema yapımlarına ilişkin bandrol sayılarıyla fikir sanat eserlerinin tescil işlemleri istatistiklerinin açıkladığı bildirildi.
2017 yılı bandrol ve tescil rakamları açıklandı 2017 yılı bandrol ve tescil rakamları açıklandı Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 2017'de kitaplar, müzik ve sinema yapımlarına ilişkin bandrol sayılarıyla, fikir sanat eserlerinin tescil işlemlerine ilişkin istatistikleri açıklandı.Bu kapsamda sinema alanında geçen yıl 812 sinema filmi tescil edilerek, 1 milyon 78 bin 806 bandrol satışı gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamada, 2017'de kitaplar, müzik ve sinema yapımlarına ilişkin bandrol sayılarıyla fikir sanat eserlerinin tescil işlemleri istatistiklerinin açıkladığı bildirildi.
770 TL'ye 4 kameralı akıllı telefonunuz olabilir: Doogee Mix 2 
Doogee, amiral gemisi olarak nitelendirilebilecek telefonu Mix 2'yi yeni bir tanıtımla duyurdu. Amiral gemisi telefon için inanılmaz bir fiyata sahip olan cihaza, yalnızca 770 TL karşılığında sahip olmak mümkün. 5.99 inç 18:9 ince çerçeveli ekrana sahip olan Doogee Mix 2 4060 mAh bataryası sayesinde üstün bir şarj vadedinde bulunarak sizi gün içinde yarı yolda bırakmayan bir telefon olabilir.
770 TL'ye 4 kameralı akıllı telefonunuz olabilir: Doogee Mix 2 Doogee, amiral gemisi olarak nitelendirilebilecek telefonu Mix 2'yi yeni bir tanıtımla duyurdu. Amiral gemisi telefon için inanılmaz bir fiyata sahip olan cihaza, yalnızca 770 TL karşılığında sahip olmak mümkün. 5.99 inç 18:9 ince çerçeveli ekrana sahip olan Doogee Mix 2 4060 mAh bataryası sayesinde üstün bir şarj vadedinde bulunarak sizi gün içinde yarı yolda bırakmayan bir telefon olabilir.
Microsoft-Google kavgası kızışıyor!
Microsoft, geçtiğimiz çarşamba günü Pittsburgh'da çalışan bir bulut şirketi olan Avere Systems'i satın alma isteğini açıkladı. En son dün yapılan açıklamada Microsoft, Avare Systems'i satın aldığını duyurdu. Microsoft'tan bu açıklamanın ardından mali bir bildirimde ise bulunulmadı. Avare Systems'in ürünleri, şirketlerin kendi sahip olduğu sunucularıyla Google Drive veya Microsoft Azure gibi bulut platformları arasında veri paylaşılmasını kolay hale getiriyor. Şirketin müşterileri arasında Dünya genelinde isim yapmış ünlü animasyon şirketleri ve büyük veri tabanlarına sahip şirketler de yer alıyor.
Microsoft-Google kavgası kızışıyor! Microsoft, geçtiğimiz çarşamba günü Pittsburgh'da çalışan bir bulut şirketi olan Avere Systems'i satın alma isteğini açıkladı. En son dün yapılan açıklamada Microsoft, Avare Systems'i satın aldığını duyurdu. Microsoft'tan bu açıklamanın ardından mali bir bildirimde ise bulunulmadı. Avare Systems'in ürünleri, şirketlerin kendi sahip olduğu sunucularıyla Google Drive veya Microsoft Azure gibi bulut platformları arasında veri paylaşılmasını kolay hale getiriyor. Şirketin müşterileri arasında Dünya genelinde isim yapmış ünlü animasyon şirketleri ve büyük veri tabanlarına sahip şirketler de yer alıyor.
Başbakan Yıldırım: Hakan Atilla üzerinden Türkiye'yi mahkum etmeye çalışıyorlar
Jürinin kararını açıkladığı ABD'de görülen Hakan Atilla davasına değinen Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu"Bugünlerde Amerika'da bir dava görülüyor, evlere şenlik bir dava. Kararı önceden verilmiş, sonucu belli. FETÖ'cülerle FETÖ'cülerin adeta esiri olmuş, yargıçların verdiği kararlarla bir dava görülüyor. Adam sanık diye içeri alınıyor, mahkeme salonuna gelmeden sanık olmaktan çıkarılıyor, tanık yapılıyor. 'Sen temize çıktın.' diyorlar. 'Yalan söyle, söyleyebildiğin kadar. Türkiye hükümetini, Başbakanı'nı, Cumhurbaşkanı'nı suçla. Önüne kim geliyorsa suçla. Ondan sonra senin hayatın garanti' diyorlar. Bununla da kalmıyorlar, Türkiye'deki bankanın genel müdür yardımcısını suçlu sandalyesine oturuyorlar. Ne yapmaya çalışıyorlar? Hakan Atilla üzerinden Türkiye'yi mahkum etmeye çalışıyorlar. Hesap bu. Kim yapıyor? FETÖ'cülerle kolkola girmiş yargıçlar, savcılar yapıyor. FETÖ'cülerin yazıp çizdiği, hazırladığı dosyayı açıyorlar mahkemede, buna göre suçlama yapıyorlar. Sonunda da jüri üyelerine diyorlar ki 'Somut bir delil olmasa da siz suçlamaktan çekinmeyin. Bir delil olması gerekmiyor, siz suçlamaya devam edebilirsiniz.' Bunun adı da 'bağımsız yargı' oluyor."
Başbakan Yıldırım: Hakan Atilla üzerinden Türkiye'yi mahkum etmeye çalışıyorlar Jürinin kararını açıkladığı ABD'de görülen Hakan Atilla davasına değinen Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu"Bugünlerde Amerika'da bir dava görülüyor, evlere şenlik bir dava. Kararı önceden verilmiş, sonucu belli. FETÖ'cülerle FETÖ'cülerin adeta esiri olmuş, yargıçların verdiği kararlarla bir dava görülüyor. Adam sanık diye içeri alınıyor, mahkeme salonuna gelmeden sanık olmaktan çıkarılıyor, tanık yapılıyor. 'Sen temize çıktın.' diyorlar. 'Yalan söyle, söyleyebildiğin kadar. Türkiye hükümetini, Başbakanı'nı, Cumhurbaşkanı'nı suçla. Önüne kim geliyorsa suçla. Ondan sonra senin hayatın garanti' diyorlar. Bununla da kalmıyorlar, Türkiye'deki bankanın genel müdür yardımcısını suçlu sandalyesine oturuyorlar. Ne yapmaya çalışıyorlar? Hakan Atilla üzerinden Türkiye'yi mahkum etmeye çalışıyorlar. Hesap bu. Kim yapıyor? FETÖ'cülerle kolkola girmiş yargıçlar, savcılar yapıyor. FETÖ'cülerin yazıp çizdiği, hazırladığı dosyayı açıyorlar mahkemede, buna göre suçlama yapıyorlar. Sonunda da jüri üyelerine diyorlar ki 'Somut bir delil olmasa da siz suçlamaktan çekinmeyin. Bir delil olması gerekmiyor, siz suçlamaya devam edebilirsiniz.' Bunun adı da 'bağımsız yargı' oluyor."
Carlos Tevez eski takımına geri döndü 
Arjantinli yıldız futbolcu Carlos Tevez, Çin Süper Lig ekiplerinden Shanghai Shenhua'dan ayrılarak eski kulübü Boca Juniors'a döndü. Arjantin kulübünden yapılan açıklamada, yaşadığı anlaşmazlığın ardından Çin ekibiyle yollarını ayıran Tevez ile bir yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Bir yıl süren Çin macerasında daha çok yaşadığı uzun sakatlıklar ve aşırı kilolarıyla gündeme gelen 33 yaşındaki futbolcu, 20 maçta 4 gol atabildi.
Carlos Tevez eski takımına geri döndü Arjantinli yıldız futbolcu Carlos Tevez, Çin Süper Lig ekiplerinden Shanghai Shenhua'dan ayrılarak eski kulübü Boca Juniors'a döndü. Arjantin kulübünden yapılan açıklamada, yaşadığı anlaşmazlığın ardından Çin ekibiyle yollarını ayıran Tevez ile bir yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Bir yıl süren Çin macerasında daha çok yaşadığı uzun sakatlıklar ve aşırı kilolarıyla gündeme gelen 33 yaşındaki futbolcu, 20 maçta 4 gol atabildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >