6 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

6 Ocak 2020 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 6 Ocak 2020 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

İnşallah kelimesi Almanca sözlüğe girdi
Almanya'nın en önemli sözlüğü kabul edilen, Duden'in internet sitesinde inşallah kelimesinin Almancası inschallah olarak verildi. Sözlükte kelimenin anlamı 'Allah isterse' olarak yer aldı.
İnşallah kelimesi Almanca sözlüğe girdi Almanya'nın en önemli sözlüğü kabul edilen, Duden'in internet sitesinde inşallah kelimesinin Almancası inschallah olarak verildi. Sözlükte kelimenin anlamı 'Allah isterse' olarak yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel telefonda görüştü. Libya ve Suriye olmak üzere bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel telefonda görüştü. Libya ve Suriye olmak üzere bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.
Öğretmen adayları dikkat: Başvurular başladı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuruları almaya başladı. 10 Ocak'a kadar sürecek ön başvuruların ardından adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 21 Ocak'ta ilan edilecek.
Öğretmen adayları dikkat: Başvurular başladı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuruları almaya başladı. 10 Ocak'a kadar sürecek ön başvuruların ardından adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 21 Ocak'ta ilan edilecek.
Dünyanın en yaşlı insanı: 117'nci doğum gününü kutladı
Japonya'da yaşayan ve 117'nci doğum gününü kutlayan Kane Tanaka, sahip olduğu 'dünyanın en yaşlı insanı' rekorunu yeniledi. Tanaka 2019'da da dünyanın en yaşlı insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.
Dünyanın en yaşlı insanı: 117'nci doğum gününü kutladı Japonya'da yaşayan ve 117'nci doğum gününü kutlayan Kane Tanaka, sahip olduğu 'dünyanın en yaşlı insanı' rekorunu yeniledi. Tanaka 2019'da da dünyanın en yaşlı insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.
Joaquin Phoenix başarısı taçlandırıldı: Altın Küre Joker'in
Oscar'ın habercisi olan Altın Küre Ödülleri sahipleri belli oldu. Joker’de gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan Joaquin Phoenix, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Gişede beklenilenin üstünde bir başarı elde eden ve 2019 yılına damga vuran film böylece ödülle taçlandırılmış oldu.
Joaquin Phoenix başarısı taçlandırıldı: Altın Küre Joker'in Oscar'ın habercisi olan Altın Küre Ödülleri sahipleri belli oldu. Joker’de gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan Joaquin Phoenix, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Gişede beklenilenin üstünde bir başarı elde eden ve 2019 yılına damga vuran film böylece ödülle taçlandırılmış oldu.
Köyde yaşayan kadınlara 'meme kanseri' eğitimi verildi
Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü, il sağlık müdürlüğüne bağlı toplum sağlığı merkezi ile işbirliği yaparak Adıyaman Merkeze bağlı Kuşakkaya Köyünde yaşayan kadınlara ve genç kızlara 'meme kanserine' yönelik eğitim verildi. Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Emine Çiftçi kadınların göstermiş olduğu ilgiden memnun olduklarını dile getirerek, "Bizler sadece şehirlerde yaşayan ya da fabrikalarda çalışan kadınlarımız ve kızlarımızın yanı sıra köylerde yaşana yaşayan ve şehre sıklıkla gelemeyen kadınlarımızın ayağına kadar giderek onlara da bu konuda eğitimler veriyoruz" dedi.
Köyde yaşayan kadınlara 'meme kanseri' eğitimi verildi Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü, il sağlık müdürlüğüne bağlı toplum sağlığı merkezi ile işbirliği yaparak Adıyaman Merkeze bağlı Kuşakkaya Köyünde yaşayan kadınlara ve genç kızlara 'meme kanserine' yönelik eğitim verildi. Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Emine Çiftçi kadınların göstermiş olduğu ilgiden memnun olduklarını dile getirerek, "Bizler sadece şehirlerde yaşayan ya da fabrikalarda çalışan kadınlarımız ve kızlarımızın yanı sıra köylerde yaşana yaşayan ve şehre sıklıkla gelemeyen kadınlarımızın ayağına kadar giderek onlara da bu konuda eğitimler veriyoruz" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >