6 Şubat: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

6 Şubat 10 başlıkta günün özeti
6 Şubat 10 başlıkta günün özeti

6 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uyuyan devi uyandırdılar, WhatsApp'a milli rakip geldi... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından, PTT'den WhatsApp'a rakip uygulama: PTT Messenger'a kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uyuyan devi uyandırdılar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan: "Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak dedik. Kim bunlara yan bakarsa icap ederse 80 milyon tek vücut olarak bunların tepesine binmek bizim boynumuzun borcudur." dedi. Ayrıca Erdoğan, ABD'nin terör örgütlerine verdiği desteğe değinerek, "Biz Münbiç'e topraklarının asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz. Bu bölgede bir şey yapılacaksa, gelin NATO'da beraber olduğunuz Türkiye ile beraber yapın. Bizim sorunumuz güneydeki bir kısım Kürtlerle değildir. Bizim sorunumuz tamamıyla terör örgütleriyledir" açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uyuyan devi uyandırdılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan: "Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak dedik. Kim bunlara yan bakarsa icap ederse 80 milyon tek vücut olarak bunların tepesine binmek bizim boynumuzun borcudur." dedi. Ayrıca Erdoğan, ABD'nin terör örgütlerine verdiği desteğe değinerek, "Biz Münbiç'e topraklarının asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz. Bu bölgede bir şey yapılacaksa, gelin NATO'da beraber olduğunuz Türkiye ile beraber yapın. Bizim sorunumuz güneydeki bir kısım Kürtlerle değildir. Bizim sorunumuz tamamıyla terör örgütleriyledir" açıklamasında bulundu.
MHP Lideri Bahçeli: Gerekirse ben de bozkurt gibi Afrin'e giderim
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Bozkurt çakalla karışmaz. Çakalla bir tutulamaz. Bilinsin ki, Zeytin Dalı Harekatı'na bozkurt işareti yapa yapa dahil olacak yüz binlerce bozkurt hazır beklemektedir. Türkiye tesadüfen bulunmamış harita üzerinde kurulmamıştır. Bu topraklara rastgele 'vatan' denmemiştir. Eğer yerine gelirse ben de bir bozkurt gibi Afrin'e gider bu vatana bu millete taşıdığım canı seve seve veririm. Bu da bu millete Devlet sözüdür." ifadelerini kullandı.
MHP Lideri Bahçeli: Gerekirse ben de bozkurt gibi Afrin'e giderim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Bozkurt çakalla karışmaz. Çakalla bir tutulamaz. Bilinsin ki, Zeytin Dalı Harekatı'na bozkurt işareti yapa yapa dahil olacak yüz binlerce bozkurt hazır beklemektedir. Türkiye tesadüfen bulunmamış harita üzerinde kurulmamıştır. Bu topraklara rastgele 'vatan' denmemiştir. Eğer yerine gelirse ben de bir bozkurt gibi Afrin'e gider bu vatana bu millete taşıdığım canı seve seve veririm. Bu da bu millete Devlet sözüdür." ifadelerini kullandı.
ABD'den iki isim Türkiye'ye geliyor
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ve güvenlik danışmanı McMaster Türkiye'ye geliyor.
ABD'den iki isim Türkiye'ye geliyor ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ve güvenlik danışmanı McMaster Türkiye'ye geliyor.
Tam 19 ülke: YPG/PKK'ya verilen silahlar Afrin'de ortaya çıktı
Terör örgütünün Afrin’deki TSK tankına yönelik saldırısında kullandığı güdümlü ATGM (antitank guided weapon) dahil, elindeki silahların menşeinden çok bu silahları nasıl temin ettiği, hangi amaçla verildiği ve kullanmasına niçin izin verildiği önemli. Çünkü çoğu zaman terör örgütlerinin eline asla geçmemesi gereken bu sofistike silah sistemlerinin üretici ülke ve üretici firma seri numaraları siliniyor.Dolayısıyla tedarikçiye ulaşmak zor. Tedarikçiye ulaşsanız bile coğrafyadaki savaşlar ve krizler nedeniyle hangi ülkenin verdiğini nasıl ispat edeceksiniz? Diyelim ki bir NATO ülkesi, terör örgütüne verdiği silahın üzerine imzasını atar mı? Buna bir de silah karaborsasını, terör örgütleri arasında el değiştiren silahları, zayıflayan merkezi yönetimlerden ele geçirilen silahları ekleyince liste uzayıp gidiyor; tehdidin boyutu herkes için artıyor.
Tam 19 ülke: YPG/PKK'ya verilen silahlar Afrin'de ortaya çıktı Terör örgütünün Afrin’deki TSK tankına yönelik saldırısında kullandığı güdümlü ATGM (antitank guided weapon) dahil, elindeki silahların menşeinden çok bu silahları nasıl temin ettiği, hangi amaçla verildiği ve kullanmasına niçin izin verildiği önemli. Çünkü çoğu zaman terör örgütlerinin eline asla geçmemesi gereken bu sofistike silah sistemlerinin üretici ülke ve üretici firma seri numaraları siliniyor.Dolayısıyla tedarikçiye ulaşmak zor. Tedarikçiye ulaşsanız bile coğrafyadaki savaşlar ve krizler nedeniyle hangi ülkenin verdiğini nasıl ispat edeceksiniz? Diyelim ki bir NATO ülkesi, terör örgütüne verdiği silahın üzerine imzasını atar mı? Buna bir de silah karaborsasını, terör örgütleri arasında el değiştiren silahları, zayıflayan merkezi yönetimlerden ele geçirilen silahları ekleyince liste uzayıp gidiyor; tehdidin boyutu herkes için artıyor.
Cenk açıkladı! Geri mi dönüyor
Beşiktaş’tan 22 milyon Euro’ya Premier Lig ekibi Everton’a transfer olan Cenk Tosun, Ada’ya ayak bastığından bu yana ilk kez konuştu. Tottenham ile West Bromwich maçlarına ilk 11'de başlayan, Leicester karşılaşmasında hiç oynamayan ve son Arsenal yenilgisinde 13 dakika şans bulan yıldız oyuncu, şu an için asla geri dönmek gibi bir niyetinin olmadığını belirtti.
Cenk açıkladı! Geri mi dönüyor Beşiktaş’tan 22 milyon Euro’ya Premier Lig ekibi Everton’a transfer olan Cenk Tosun, Ada’ya ayak bastığından bu yana ilk kez konuştu. Tottenham ile West Bromwich maçlarına ilk 11'de başlayan, Leicester karşılaşmasında hiç oynamayan ve son Arsenal yenilgisinde 13 dakika şans bulan yıldız oyuncu, şu an için asla geri dönmek gibi bir niyetinin olmadığını belirtti.
Fenerbahçe, MHK'yı istifaya davet etti
Fenerbahçe’nin dün MHK Eski Başkanı Mustafa Çulcu’nun iddiaları üzerine yaptığı açıklamayla ilgili olarak TFF’nin yaptığı açıklama, sarı-lacivertli camia tatmin olmadı. Bunun üzerine Fenerbahçe, yeni bir açıklama yayınladı ve MHK Başkanı ve üyelerini istifaya davet etti.
Fenerbahçe, MHK'yı istifaya davet etti Fenerbahçe’nin dün MHK Eski Başkanı Mustafa Çulcu’nun iddiaları üzerine yaptığı açıklamayla ilgili olarak TFF’nin yaptığı açıklama, sarı-lacivertli camia tatmin olmadı. Bunun üzerine Fenerbahçe, yeni bir açıklama yayınladı ve MHK Başkanı ve üyelerini istifaya davet etti.
Arsenal'dan sonra en iyisi Başakşehirli Adebayor
Medipol Başakşehir'in Togolu yıldızı Emmanuel Adebayor, kariyerinde son 10 yıldaki en golcü sezonunu turuncu-lacivertli takımda geçiriyor.
Lider Medipol Başakşehir'in, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta takımının tek golünü atan Adebayor, bu sezon ligde attığı gol sayısını 10'a yükseltti.  Togolu yıldız, bu sezon ligde maç başına 0.55'lik gol ortalamasını yakaladı. Emmanuel Adebayor, lig maçlarında attığı gol sayılarında son 10 yıldaki en yüksek gol ortalamasını yakalamış oldu.
Arsenal'dan sonra en iyisi Başakşehirli Adebayor Medipol Başakşehir'in Togolu yıldızı Emmanuel Adebayor, kariyerinde son 10 yıldaki en golcü sezonunu turuncu-lacivertli takımda geçiriyor. Lider Medipol Başakşehir'in, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta takımının tek golünü atan Adebayor, bu sezon ligde attığı gol sayısını 10'a yükseltti. Togolu yıldız, bu sezon ligde maç başına 0.55'lik gol ortalamasını yakaladı. Emmanuel Adebayor, lig maçlarında attığı gol sayılarında son 10 yıldaki en yüksek gol ortalamasını yakalamış oldu.
PTT'den WhatsApp'a rakip uygulama: PTT Messenger
Milli haberleşme uygulaması PTT Messenger ilk kez Başbakan Binali Yıldırım tarafından kullanıldı.
Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde milli mühendislik ürünü PTT Messenger'ı tanıttı. Başbakan Yıldırım, milli haberleşme programı PTT Messenger'ın tanıtımı kapsamında Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan kahraman askerlere selam gönderdi, başarı diledi.
PTT'den WhatsApp'a rakip uygulama: PTT Messenger Milli haberleşme uygulaması PTT Messenger ilk kez Başbakan Binali Yıldırım tarafından kullanıldı. Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde milli mühendislik ürünü PTT Messenger'ı tanıttı. Başbakan Yıldırım, milli haberleşme programı PTT Messenger'ın tanıtımı kapsamında Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan kahraman askerlere selam gönderdi, başarı diledi.
Netflix, YouTube gibi servisler RTÜK tarafından denetlenecek!
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilen yeni torba yasa kapsamında oldukça enteresan bir madde ortaya çıktı. Meclise gönderilen torba kanunun 73. maddesiuyarınca internetten yayın yapan kuruluşlara Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından sıkı bir denetim geliyor. Torba yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte internet siteleri üzerinden yayın yapmak isteyen lisanslı yayın kuruluşlarının yayın yapma şansına sahip olmak için RTÜK’ten ayrıca lisans almak zorunda kalacağı, lisans almayan veya lisansı iptal edilen kuruluşların yayınlarının, sulh ceza hâkimliği tarafından engellenebilmesi gibi düzenlemeler bulunuyor.
Netflix, YouTube gibi servisler RTÜK tarafından denetlenecek! Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilen yeni torba yasa kapsamında oldukça enteresan bir madde ortaya çıktı. Meclise gönderilen torba kanunun 73. maddesiuyarınca internetten yayın yapan kuruluşlara Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından sıkı bir denetim geliyor. Torba yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte internet siteleri üzerinden yayın yapmak isteyen lisanslı yayın kuruluşlarının yayın yapma şansına sahip olmak için RTÜK’ten ayrıca lisans almak zorunda kalacağı, lisans almayan veya lisansı iptal edilen kuruluşların yayınlarının, sulh ceza hâkimliği tarafından engellenebilmesi gibi düzenlemeler bulunuyor.
Nokia 7 Plus'ın ayrıntıları belli oldu
Geçen sene Mobile World Congress'te Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modellerini sahneye çıkaran Nokia, HMD Global bünyesinde yeni akıllı telefonlarını duyurmaya hazırlanıyor. Birkaç gün önce teknik özellikleri sızan Nokia 7 Plus'ın şimdi de görselleri açığa çıktı. 6 inç boyutundaki ve 18:9 oranındaki ekranda Full HD yani 2220 x 1080 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturulması bekleniyor. Ekranla ilgili en önemli detaylardan biri Nokia 7'ye oranla çerçevelerin daha da inceltilmiş olması. Evet; ekranın sol ve sağında kalan çıtalar için bu şekilde bir yorum yapabilmek mümkün. Ancak ekranın alt ve üstünde çerçeveler biraz daha kalın olacak gibi görünüyor. Ayrıca telefonun ön yüzünde fiziksel bir tuş yerine tüm işlemlerin sanal tuşlar vasıtasıyla gerçekleştirileceği de aşikar.
Nokia 7 Plus'ın ayrıntıları belli oldu Geçen sene Mobile World Congress'te Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modellerini sahneye çıkaran Nokia, HMD Global bünyesinde yeni akıllı telefonlarını duyurmaya hazırlanıyor. Birkaç gün önce teknik özellikleri sızan Nokia 7 Plus'ın şimdi de görselleri açığa çıktı. 6 inç boyutundaki ve 18:9 oranındaki ekranda Full HD yani 2220 x 1080 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturulması bekleniyor. Ekranla ilgili en önemli detaylardan biri Nokia 7'ye oranla çerçevelerin daha da inceltilmiş olması. Evet; ekranın sol ve sağında kalan çıtalar için bu şekilde bir yorum yapabilmek mümkün. Ancak ekranın alt ve üstünde çerçeveler biraz daha kalın olacak gibi görünüyor. Ayrıca telefonun ön yüzünde fiziksel bir tuş yerine tüm işlemlerin sanal tuşlar vasıtasıyla gerçekleştirileceği de aşikar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >