'65 yaş ve üstü otobüse bedava binemesin' kampanyası

Sosyal medya Change.org'da başlatılan bir imza kampanyasını konuşuyor. Bu güne kadar Giresunspor için stad yapılmasını sağlayan, yurtlardan ayrılma yaşını 20'ye yükselttiren, Phaselis Antik Kenti'ni kurtaran kampanyalara sahne olan Change.org'da bu kez herkesi şaşırtan bir imza kampanyası başlatıldı.

Change.org'daki bilgilere göre ekşisözlük'teki bir entry'yle başlayan kampanyanın amacı '65 yaş üstü kişilere verilen ücretsiz toplu taşıma hakkının kaldırılması'. Nedeni ise 65 yaş üstü kişilerin bu haklarını suistimal ettikleri ve toplu taşıma araçlarında işe gidiş ve işten dönüş saatlerinde yoğunluk yarattıkları iddiası.

"Metinde 'Belediyelere ait toplu taşıma araçlarında uygulanan 65 yaş üstü kişilere verilen ücretsiz ulaşım hakkının kaldırılmasını ve yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz' deniliyor ve şöyle devam ediliyor:

Herhangi bir geliri olmayan öğrencilerden bile ücret alındığı sistemde 65 yaş üstü kişilerin bu hakkı suistimal ettiği ve pik saatlerde yoğunluk yarattığı bilinmektedir.Mevcut toplu ulaşım sistemi bu yükü kaldıramamakta, çalışan ve okuyan yani ücretli binen kesim vaktinde ulaşmak istediği yere varamamaktadır. Bakanlığın bu israfa bir an önce önlem almasını istiyoruz.."

Kampanyanın başlamasına neden olan ekşisözlük'teki entry'de ise işine ve okula giden insanların, 65 yaş üstü bireyler yüzünden otobüste yer bulamadıklarından yakınılıyordu.

Entry'yi atan kişi 'Mamak'ta otururyorum ve çevremde bulunan yaşlı kişilerin peynir, ekmek ve zeytin almak için otobüsle Ulus'a gidip geldiğine şahit oluyorum' diyerek durumdan şikayet etmiş ve bu durumun israf olduğunu çalışanlara ve okuyanlara saygısızlık olduğunu belirterek 65 yaş üstü bireylere ücretsiz seyahat hakkının kaldırılması gerektiğini savunmuş, bu kişilere indirimli kart verilmesini önermişti.

Aynı zamanda 65 yaş üstü olan herkesin bu karttan yararlandığını anlatan entry sahibi '20 tane evi olana da bu kart veriliyor, zar zor geçinene de' diyerek bir noktaya daha dikkat çekmişti.

10 bin imza desteğini hedefleyen kampanyaya şu ana kadar 7 bin 676 imza geldi. Kampanya sonucu toplanan imzalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teslim edilecek.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >