7 il için 'sarı' kodlu uyarı: Sağanak yağış bekleniyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'sarı' kod uyarısında bulundu. Bolu, Sakarya, Düzce, Bartın, Zonguldak, Karabük ve Kastamonu'da bugün öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Dün ülkenin Batı bölgesinde etkisini gösteren sağanak yağış, bugün de devam edecek. Marmara ve Ege'nin ardından bugün Batı Karadeniz yağışlı havanın etkisi altında.

7 için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü öğle saatlerinden itibaren Bolu, Sakarya, Düzce, Bartın, Zonguldak, Karabük ve Kastamonu'da sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Yağışlar ne kadar sürecek?

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, İstanbul'daki kuvvetli yağışa ilişkin açıklamalarda bulundu.

En fazla yağışın Arnavutköy, Çatalca, Esenyurt ve Başakşehir tarafında olduğunu ifade eden Çalışkan, "Lodos ve poyrazın çatıştığı yer olduğu için buraya diğer bölgelere göre daha fazla yağmur düşüyor. 30 ila 50 kg arasında yağış düştü." dedi.

Yağışların 4 gün süreceğini dile getiren Çalışkan, "Genel olarak hafif olarak 4 gün boyunca sürecek. Ara ara bazı noktalarda kuvvetlenebilir. Pazar günü yer yer 20-25 kilogram yağmur düşebilir. En az 20 ilçede yağış hafif olurken bazı ilçelerde kısım kısım kuvvetli olabilir." diye konuştu.

Batı Karadeniz için uyarı

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

  • 'Sarı kod' ne anlama gelir?
  • AFAD'ın 'sarı kodu', hava durumu yönündeki 'potansiyel tehlike' anlamına geliyor. 'Sarı kod' uyarısıyla 'meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması' isteniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >