7 maddede Adil Öksüz’ün gölgesinde kalan gizemli FETÖ’cü: Kemal Batmaz

15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol oynayan sivil imam denildiğinde akla ilk firari FETÖ’cü Adil Öksüz gelse de Kemal Batmaz’ın ismi de oldukça önemli bir yet tutuyor.

Darbe girişiminin 2. İsmi olarak gösterilen ve 15 Temmuz 2016’da jandarma tarafından gözaltına alınan FETÖ’cü Kemal Batmaz’ın kim olduğu ve örgütle olan kirli bağlantılarını sizler için listeledik.

FETÖ’nün holdinginde üst düzey yöneticiydi
Darbe kalkışmasının yaşandığı gece Akıncı Üssü yakınlarında gözaltına alınan Kemal Batmaz FETÖ’nün sivil imamlarından birisi. Batmaz FETÖ’nün para kaynağı olan Kaynak Holding’e bağlı Kaynak Kağıt A.Ş.’nin de eski Genel Müdürü.
FETÖ’nün holdinginde üst düzey yöneticiydi Darbe kalkışmasının yaşandığı gece Akıncı Üssü yakınlarında gözaltına alınan Kemal Batmaz FETÖ’nün sivil imamlarından birisi. Batmaz FETÖ’nün para kaynağı olan Kaynak Holding’e bağlı Kaynak Kağıt A.Ş.’nin de eski Genel Müdürü.
Adil Öksüzle beraber birçok ABD seyahatinde bulundu
Darbenin kilit isimlerinden birisi olan ve kurtarılması için birçok FETÖ’cünün kamikaze yaptığı Adil Öksüzle birçok kez ABD’ye gidip geldiği belirlendi. Darbe gecesi Akıncı Üssü’nde bulunan ve askeriyedeki FETÖ’cüleri kontrol eden sivil imam olduğu ifade edilen Kemal Batmaz mahkemede de çelişkili ifadelere yer vermişti.
Adil Öksüzle beraber birçok ABD seyahatinde bulundu Darbenin kilit isimlerinden birisi olan ve kurtarılması için birçok FETÖ’cünün kamikaze yaptığı Adil Öksüzle birçok kez ABD’ye gidip geldiği belirlendi. Darbe gecesi Akıncı Üssü’nde bulunan ve askeriyedeki FETÖ’cüleri kontrol eden sivil imam olduğu ifade edilen Kemal Batmaz mahkemede de çelişkili ifadelere yer vermişti.
Darbeden birkaç gün önce ABD’deydi
(Kemal Batmaz'ın Akıncı Üssünde olduğunu belgeleyen görüntü)Kemal Batmaz ve Adil Öksüz’ün 11-13 Temmuz arasında ABD’de olduğu ve aynı uçakla seyahat ettikleri görüntülere yansıdı. Adil Öksüz’ü kesinlikle tanımadığını ve defalarca aynı uçakla seyahat etmesinin tamamen ‘tesadüf’ olduğunu söyledi.
Darbeden birkaç gün önce ABD’deydi (Kemal Batmaz'ın Akıncı Üssünde olduğunu belgeleyen görüntü)Kemal Batmaz ve Adil Öksüz’ün 11-13 Temmuz arasında ABD’de olduğu ve aynı uçakla seyahat ettikleri görüntülere yansıdı. Adil Öksüz’ü kesinlikle tanımadığını ve defalarca aynı uçakla seyahat etmesinin tamamen ‘tesadüf’ olduğunu söyledi.
Akıncı Üssü’nde olduğu iddialarını reddetti ama görüntüler onu ele verdi.
Darbe kalkışmasının olduğu gece Akıncı Üssünün yakınlarında yakalanan Batmaz, Adil Öksüz’ün de kendisini savunduğu gibi ‘tarla bakmak’ için orada olduğunu ve Akıncı Üssüne girmediğini iddia etti. Söylediklerinin yalan olduğu görüntülerle kanıtlandı.
Akıncı Üssü’nde olduğu iddialarını reddetti ama görüntüler onu ele verdi. Darbe kalkışmasının olduğu gece Akıncı Üssünün yakınlarında yakalanan Batmaz, Adil Öksüz’ün de kendisini savunduğu gibi ‘tarla bakmak’ için orada olduğunu ve Akıncı Üssüne girmediğini iddia etti. Söylediklerinin yalan olduğu görüntülerle kanıtlandı.
ABD’ye neden gittiği sorulduğunda hatırlamıyorum dedi
Batmaz’a neden sürekli ABD’ye gittiği ve Adil Öksüzle beraber hareket ettiği sorulduğunda ise işi gereği sürekli seyahat ettiğini iddia etti. Uçak bileti alırken doğum tarihi gibi bilgileri yanlış girdiği belirlenen Batmaz bu durumun geçmiş tarihte olduğu için hatırlamadığını söyledi.
ABD’ye neden gittiği sorulduğunda hatırlamıyorum dedi Batmaz’a neden sürekli ABD’ye gittiği ve Adil Öksüzle beraber hareket ettiği sorulduğunda ise işi gereği sürekli seyahat ettiğini iddia etti. Uçak bileti alırken doğum tarihi gibi bilgileri yanlış girdiği belirlenen Batmaz bu durumun geçmiş tarihte olduğu için hatırlamadığını söyledi.
Telefonuna 3 kere Bylock indirdiği tespit edildi
Darbe girişiminde etkin rol oynayan askerlerin imamı Kemal Batmaz’ın telefonuna 1 Mayıs 2016, 8 Mayıs 2016 ve 11 Mayıs 2016’da Bylock programını indirdiği belirlendi.
Telefonuna 3 kere Bylock indirdiği tespit edildi Darbe girişiminde etkin rol oynayan askerlerin imamı Kemal Batmaz’ın telefonuna 1 Mayıs 2016, 8 Mayıs 2016 ve 11 Mayıs 2016’da Bylock programını indirdiği belirlendi.
Kardeşi de FETÖ'den tutuklu
Kemal Batmaz’ın kardeşi Şakir Batmaz, 3 Kasım 2016 tarihinde FETÖ operasyonları kapsaında tutuklandı. Şakir Batmaz’ın Erciyes Üniversitesinde görev yaptığı ve FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlendi.
Kardeşi de FETÖ'den tutuklu Kemal Batmaz’ın kardeşi Şakir Batmaz, 3 Kasım 2016 tarihinde FETÖ operasyonları kapsaında tutuklandı. Şakir Batmaz’ın Erciyes Üniversitesinde görev yaptığı ve FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlendi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >