7. nesil BMW 3 serisi Sedan’dan görüntüler sızdı

​7. nesil BMW 3 serisi Sedan’dan görüntüler sızdı

BMW’nin en güçlü 4 silindirli motoruyla gelen yeni BMW 3 serisi Sedan’ın Almanya’da gerçekleştirilen test sürüşü görüntüleri yayınlandı.

Paris Otomobil Fuarı yaklaştıkça otomotiv devlerinin yeni nesil araçları da bir bir ortaya çıkıyor. Almanya’nın Nürburgring yarış pisti üzerinde test sürüşü yapan kamuflajlı 7. Nesil BMW 3 serisi Sedan’ın görüntüleri YouTube üzerinden paylaşıldı. Videoya yansıyan görüntüler, yeni 3 serisi Sedan hakkında beklenmedik bir detay sunmasa da aracın gücünü ispat eder nitelikte. Yeni BMW 3 Serisi Sedan’ın ağırlık merkezi 50:50 ön/arka olacak şekilde mükemmel bir orantıyla ayarlanmış. Bunun dışında aracın ağırlık merkezi de 6. Nesle göre 10 mm seviyesinde aşağı çekilmiş durumda. Bunun dışında, ağırlığa dair BMW mühendislerinin, yeni 3 Serisi’ni bir önceki nesle göre 55 kilogram hafifletmeyi başardıklarını da ekleyelim.

Paris Otomobil Fuarı 4 Ekim - 14 Ekim arasında gerçekleşecek!

7. nesil BMW 3 Serisi’nin bir diğer özelliği ise BMW’nin seri üretim otomobillerindeki en güçlü dört silindirli motora sahip olacak olması. Ancak otomobildeki bu güç artışı sizi korkutmasın. Yeni BMW 3 Serisi, geliştirilmiş sekiz ileri Steptronic şanzıman sayesinde önceki nesle göre %5 daha iyi yakıt tüketimi sağlıyor. Otomobilin görücüye çıkacağı Paris Otomobil Fuarı, 4 Ekim-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >