7 ülke 7 öğün: Öğrencilerin tükettiği 7 beslenme örneği

Ülkelerin öğrencilerine sundukları beslenme tabakları

Öğrencilerin beslenme alışkanlıklarıyla eğitim hayatlarındaki başarılarının eş değer oranda olduğu bilinen bir kanıdır. Peki Dünya üzerinde ülkeler öğrencilerine nasıl bir beslenme modeli sunuyor?

Türk mutfağının ne kadar güçlü olduğunu bilmeyen yoktur. Peki ya Dünya mutfağı nasıl? Ve kültürlerini gündelik yaşama nasıl yansıtıyorlar?

Sizin için bu içeriğimiz içerisinde, 7 ülkenin öğrencileri için sunduğu beslenme örneklerini derledik. Türkiye'de alışık olduğunuz o; kahvaltılıkları unutun demek mümkün.

İşte 7 ülke'den öğrencilerin tükettiği 7 beslenme örneği:

İtalya
Kahveleriyle ünlü olan İtalyanların, okul beslenmesinde önem verdikleri yiyecekler şu şekilde: Roka, domates sosu, caprese salatası, baget, üzüm, makarna ve yatakta yerel balık.
İtalya Kahveleriyle ünlü olan İtalyanların, okul beslenmesinde önem verdikleri yiyecekler şu şekilde: Roka, domates sosu, caprese salatası, baget, üzüm, makarna ve yatakta yerel balık.
Finlandiya
Kuzey Avrupa'nın dikkat çeken ülkelerinden Finlandiya, eğitim modeliyle de Dünyada lider konumda yer alıyor. Ülkede, öğrenciler için sunulan beslenme öğünü sebze ağırlıklı: Bezelye çorbası, pancar salatası, havuç salatası, ekmek, taze çilek ve pannakkau (tatlı gözleme).
Finlandiya Kuzey Avrupa'nın dikkat çeken ülkelerinden Finlandiya, eğitim modeliyle de Dünyada lider konumda yer alıyor. Ülkede, öğrenciler için sunulan beslenme öğünü sebze ağırlıklı: Bezelye çorbası, pancar salatası, havuç salatası, ekmek, taze çilek ve pannakkau (tatlı gözleme).
Fransa
Türklerin de çoğunlukta yaşadığı bir ülke olan Fransa'da, beslenme için tercih besinler şöyle: Biftek, havuç, yeşil fasulye, peynir ve taze meyve.
Fransa Türklerin de çoğunlukta yaşadığı bir ülke olan Fransa'da, beslenme için tercih besinler şöyle: Biftek, havuç, yeşil fasulye, peynir ve taze meyve.
Yunanistan
Yemeklerimizdeki benzerlik ile de dikkat çeken komşu Yunanistan'ın beslenme tabağında yer alan besinler: Orzo üzerinde pişmiş tavuk, zeytinyağlı sarma, domates salatası, taze portakal ve nar taneli Yunan yoğurdu.
Yunanistan Yemeklerimizdeki benzerlik ile de dikkat çeken komşu Yunanistan'ın beslenme tabağında yer alan besinler: Orzo üzerinde pişmiş tavuk, zeytinyağlı sarma, domates salatası, taze portakal ve nar taneli Yunan yoğurdu.
İspanya
İspanya'nın beslenme çantası şu şekilde: Kahverengi pirinç ve sebzeler, gazpacho, taze biber, ekmek ve portakal üzerinde sotelenmiş karides.
İspanya İspanya'nın beslenme çantası şu şekilde: Kahverengi pirinç ve sebzeler, gazpacho, taze biber, ekmek ve portakal üzerinde sotelenmiş karides.
Amerika Birleşik Devletleri
Fast food kültürüyle biline Amerika'nın beslenme çantası: Kızarmış 'patlamış mısır' piliç, patates püresi, bezelye, meyve tabağı ve çikolatalı kurabiye'den oluşuyor.
Amerika Birleşik Devletleri Fast food kültürüyle biline Amerika'nın beslenme çantası: Kızarmış 'patlamış mısır' piliç, patates püresi, bezelye, meyve tabağı ve çikolatalı kurabiye'den oluşuyor.
Güney Kore
Sanayi, teknoloji ve dizi kültüründeki gelişimiyle dikkat çeken Güney Kore: Balık çorbası, tofu pilav, kimchi ve taze sebzeler ile hazırlanmış bir beslenme sunuyor.
Güney Kore Sanayi, teknoloji ve dizi kültüründeki gelişimiyle dikkat çeken Güney Kore: Balık çorbası, tofu pilav, kimchi ve taze sebzeler ile hazırlanmış bir beslenme sunuyor.
Bonus: Türkiye
Bonus: Türkiye
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >