7 yıldır kalbi dışarıda: Yere düşse ölebilir

 Virsaviya
Virsaviya

7 yaşındaki Virsaviya kalbiyle savaşmak zorunda kalan minik bir kahraman... Kalbi doğuştan dışarıda olan küçük kızın kalp atışları da ince deri tabakası altında rahatlıkla görülebiliyor.

Virsaviya 'Bathsheba' Borun-Goncharova yıllardır kalbiyle mücadele ediyor. Annesi Dari'ye Virsaviya'ya hamileyken çocuğunun yaşamayacağı söylense de, minik kahraman hala hayata tutunuyor.

Güney Florida'da annesiyle yaşayan Rus asıllı Virsaviya, sağlıklı doğumlarda milyonda 5,5 oranında görülen ve hayati organların dışarıda bulunmasına sebep olan cantrell beşlisi adında bir rahatsızlıkla savaşıyor.



Kalbi dışarıda!

                                    Virsaviya'nın kalbi göğüs kafesinin içinde değil; göğüs ve karın bölgesinin arasında, dışarıda yer alıyor.
Kalbi dışarıda! Virsaviya'nın kalbi göğüs kafesinin içinde değil; göğüs ve karın bölgesinin arasında, dışarıda yer alıyor.
Kalp atışı izlenebiliyor

                                    Küçük kızın kalbinin atışı, ince deri tabakasının altından rahatlıkla görülebilir durumda.
Kalp atışı izlenebiliyor Küçük kızın kalbinin atışı, ince deri tabakasının altından rahatlıkla görülebilir durumda.
Yıllardır tedavi görüyor

                                    Virsaviya'nın annesi Dari Borun, Boston Çocuk Hastanesi'nde kızının bu nadir görülen rahatsızlığını tedavi etmesi için bir doktor buldu.
Yıllardır tedavi görüyor Virsaviya'nın annesi Dari Borun, Boston Çocuk Hastanesi'nde kızının bu nadir görülen rahatsızlığını tedavi etmesi için bir doktor buldu.
Yüksek tansiyon riskinden sık sık ameliyata giremiyor

                                    Fakat tedavi için operasyon geçirmesi gereken Virsaviya, yüksek tansiyonundan dolayı, sık sık ameliyat masasına da yatamıyor.
Yüksek tansiyon riskinden sık sık ameliyata giremiyor Fakat tedavi için operasyon geçirmesi gereken Virsaviya, yüksek tansiyonundan dolayı, sık sık ameliyat masasına da yatamıyor.
Kıyafet seçiminde bile dikkatli olmak zorunda

                                    BBC muhabirlerine konuşan küçük kız, kalbi zarar görmesin diye seçtiği kıyafetlere dahi özen gösterdiğini, genelde yumuşak kumşlar tercih ettiğini söylüyor.
Kıyafet seçiminde bile dikkatli olmak zorunda BBC muhabirlerine konuşan küçük kız, kalbi zarar görmesin diye seçtiği kıyafetlere dahi özen gösterdiğini, genelde yumuşak kumşlar tercih ettiğini söylüyor.
Doya doya koşmak istiyor

                                    Resim yapmayı, dans etmeyi seven Virsiviya, koştuğunu, zıpladığını da belirtiyor. Sağlığı açısından koşmaması gerektiğini bilse de, bunu yapmayı sevdiğini söylüyor.
Doya doya koşmak istiyor Resim yapmayı, dans etmeyi seven Virsiviya, koştuğunu, zıpladığını da belirtiyor. Sağlığı açısından koşmaması gerektiğini bilse de, bunu yapmayı sevdiğini söylüyor.
Minik kahraman Virsiviya... 

                                    Koca yürekli kahramana, sağlık dolu bir hayat dileğiyle...
Minik kahraman Virsiviya... Koca yürekli kahramana, sağlık dolu bir hayat dileğiyle...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >