70. Emmy Ödülleri üzerine: Teşekkürler Game of Thrones

Game of Thrones

Televizyon Oscarları'nda bir geceyi daha geride bıraktık. Bu yıl 70.'si düzenlenen ödül töreninde, gizli özne son sezonuna giren Game of Thrones oldu.

Bir Emmy gecesini daha geride bıraktık. Bu yıl 70.'si düzenlenen ödül törenine 'olması beklenenler' damgasını vurdu desek mübalağa etmiş olmayız.

Peki nedir bu 'olması gerekenler'? Aslında bu durumu 2 başlık altında toplayabiliriz. Öyleyse haydi başlayalım:

1. Teşekkür ödülü

                                    
                                    Bilinen bir kanıksama olarak, her büyük ödül töreninde son adaylığını yaşayan bir yapım ya da isme özel bir teşekkür de bulunulur. Bu yıl son sezonuna giren Game of Thrones için de bir teşekkür çalışmasına gidildi. Kuşkusuz Emmy yetkilileri için bu teşekkür olayı, ödül vermek ile eş değer tutuldu ve GOT, aday olduğu 'En İyi Drama' ile 'Drama dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' kategorilerinde ödülü aldı.
1. Teşekkür ödülü Bilinen bir kanıksama olarak, her büyük ödül töreninde son adaylığını yaşayan bir yapım ya da isme özel bir teşekkür de bulunulur. Bu yıl son sezonuna giren Game of Thrones için de bir teşekkür çalışmasına gidildi. Kuşkusuz Emmy yetkilileri için bu teşekkür olayı, ödül vermek ile eş değer tutuldu ve GOT, aday olduğu 'En İyi Drama' ile 'Drama dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' kategorilerinde ödülü aldı.
Editör'ün görüşü:

                                    
                                    Editörün görüşünü sorarsanız; her iki ödül de, 'Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Claire Foy'un yer aldığı The Crown projesine gitmeliydi. Keza II. Elizabeth rolüyle Claire Foy ne kadar parladıysa, Matt Smith de o kadar parladı. GOT'a teşekkür ödülü, Smith'in alması muhtemel ödülü ondan götürmüş oldu. Nitekim 'En İyi Drama' için The Crown kadar The Americans da hak ediyor demek mümkün. Ama dediğimiz gibi burada da teşekkür olayı devreye girdi. Son söz Emmy'nin: Tüm sezonlar için teşekkürler GOT. Bunlar da minnet karşılığımız.
Editör'ün görüşü: Editörün görüşünü sorarsanız; her iki ödül de, 'Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Claire Foy'un yer aldığı The Crown projesine gitmeliydi. Keza II. Elizabeth rolüyle Claire Foy ne kadar parladıysa, Matt Smith de o kadar parladı. GOT'a teşekkür ödülü, Smith'in alması muhtemel ödülü ondan götürmüş oldu. Nitekim 'En İyi Drama' için The Crown kadar The Americans da hak ediyor demek mümkün. Ama dediğimiz gibi burada da teşekkür olayı devreye girdi. Son söz Emmy'nin: Tüm sezonlar için teşekkürler GOT. Bunlar da minnet karşılığımız.
2. Özür ödülü

                                    
                                    Bahsettiğimiz ödüllere etki eden bir diğer noktaysa özür olayı oldu. 69. Emmy Ödüllerine, sezona geç girdiği için aday olamayan Game of Thrones için teşekkürün yanında bir de özür dilendi. Bu da bir diğer beklenilendi demek mümkün.
2. Özür ödülü Bahsettiğimiz ödüllere etki eden bir diğer noktaysa özür olayı oldu. 69. Emmy Ödüllerine, sezona geç girdiği için aday olamayan Game of Thrones için teşekkürün yanında bir de özür dilendi. Bu da bir diğer beklenilendi demek mümkün.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >