72 terörist etkisiz hale getirildi

Arşiv
Arşiv

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, TSK tarafından yürütülen 19-25 Ekim'deki operasyonlar kapsamında 72 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 19-25 Ekim'deki operasyonlarda 72 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Terörle mücadele harekatı kapsamında 19-25 Ekim tarihlerinde bölücü terör örgütü PKK'nın sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan, özellikle Hakkari, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Erzurum ve Irak’ın kuzeyindeki bölgeleri teröristlerden temizlemek amacıyla yürütülen operasyonlara aralıksız devam edildiği vurgulandı.

  1. Bu kapsamda, Hakkari Yüksekova İkiyakalar, Şırnak merkez Namaz Dağı, Siirt Baykan, Pervari Yazlıca Dağı, Diyarbakır Lice, Erzurum Şenkaya ve Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde orta çaplı operasyonlar düzenlendiği belirtilen açıklamada, 72 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Suriye sınırına askeri araç sevkıyat gerçekleştirildi.
Suriye sınırına askeri araç sevkıyat gerçekleştirildi.

Suriye'deki harekat

Açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde hudut güvenliğini sağlamak, terör örgütü DEAŞ'ın tehdit ve saldırılarını önlemek, yerlerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak, terör olaylarından zarar görmelerini engellemek amacıyla yürütülen harekatta, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen ÖSO'nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus'ta bulunan 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı hatırlatıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >