731. Birim’in tutsak askerle uyguladığı kan donduran deneyler sizi de şaşkına çevirecek

İnsanları canlı canlı ameliyat ettiler.
İnsanları canlı canlı ameliyat ettiler.

Japon İmparatorluk Ordusu’na bağlı 731. Birim, uzun yıllar boyunca tüyleri diken diken eden deneyler gerçekleştirdi.

731. Birim; Japon İmparatorluk Ordusu tarafından kurulan kimyasal ve biyolojik savaş birimine verilen isimdir. Söz konusu birim Çin-Japon Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı sırasında insanlar üzerinde birçok deney yaptı. İşte 731. Birim'in yaptığı kan donduran deneyler;
Ölü askerler toplandı
731. Birim, savaş meydanlarından ölü askerlerin cesetlerini topluyordu. Ancak söz konusu bu birim Japon askerlerinin değil düşman askerlerinin cesetleri üzerinde deney yapıyordu. Kan kaybının derecesini ölçmek isteyen 731. Birim, ölü askerlerin uzuvlarını kesiyordu.
Ölü askerler toplandı 731. Birim, savaş meydanlarından ölü askerlerin cesetlerini topluyordu. Ancak söz konusu bu birim Japon askerlerinin değil düşman askerlerinin cesetleri üzerinde deney yapıyordu. Kan kaybının derecesini ölçmek isteyen 731. Birim, ölü askerlerin uzuvlarını kesiyordu.
Çocukların bedenlerini bile kullandılar
Tarihin en ağır katliamlarından biridir, Nanjing... Japon askerleri altı hafta boyunca Çinli sivilleri Nanjing şehrinde katletti. Üç yüz binden fazla Çinlinin öldüğü katliamda yaklaşık 80 bin kadın ise tecavüze uğradı. Bu katliamda hayatını kaybedenlerin birçoğu 731. Birim'in deneği oldu.
Çocukların bedenlerini bile kullandılar Tarihin en ağır katliamlarından biridir, Nanjing... Japon askerleri altı hafta boyunca Çinli sivilleri Nanjing şehrinde katletti. Üç yüz binden fazla Çinlinin öldüğü katliamda yaklaşık 80 bin kadın ise tecavüze uğradı. Bu katliamda hayatını kaybedenlerin birçoğu 731. Birim'in deneği oldu.
Canlı canlı ameliyat
Savaşlar sırasında yaralanan yabancı askerler de 731. Birim'in denekleri arasındaydı. Yaralı askerler canlı canlı ameliyat ediliyordu. Kimi askerin midesi kiminin bağırsakları dışarıya çıkarılıyordu… Yapılan deneyleri anlatmaya insanın dili varmıyor…
Canlı canlı ameliyat Savaşlar sırasında yaralanan yabancı askerler de 731. Birim'in denekleri arasındaydı. Yaralı askerler canlı canlı ameliyat ediliyordu. Kimi askerin midesi kiminin bağırsakları dışarıya çıkarılıyordu… Yapılan deneyleri anlatmaya insanın dili varmıyor…
Hayvan kanı enjekte edildi
731. Birim, esir alınan askerlerin vücutlarına hayvan kanı ve deniz suyu enjekte ediyorlardı. İnsan bedeninin bunlara verdiği tepki ölçülüyordu.
Hayvan kanı enjekte edildi 731. Birim, esir alınan askerlerin vücutlarına hayvan kanı ve deniz suyu enjekte ediyorlardı. İnsan bedeninin bunlara verdiği tepki ölçülüyordu.
İnsanları dondurdular
Denekler aşarı sıcak ve soğuk ortamlarda bırakılarak insan bedeninin iklim değişikliğine verdiği tepki değerlendirildi. Bu deneyler sonucunda donmaya başlayan insanları ovalayarak ısıtmanın yararlı olmadığı belirlendi.
İnsanları dondurdular Denekler aşarı sıcak ve soğuk ortamlarda bırakılarak insan bedeninin iklim değişikliğine verdiği tepki değerlendirildi. Bu deneyler sonucunda donmaya başlayan insanları ovalayarak ısıtmanın yararlı olmadığı belirlendi.
Bombaları denediler
Direklere bağlanan denekler üzerinde silahlar ve bombalar denendi.

(Yararlanılan kaynaklar: listverse.com, telegraph.co.uk ve wikipedia.org)
Bombaları denediler Direklere bağlanan denekler üzerinde silahlar ve bombalar denendi. (Yararlanılan kaynaklar: listverse.com, telegraph.co.uk ve wikipedia.org)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >