7’den 70’e herkes yağmurun ardından bir umutla gökyüzüne bakar

Kaç yaşında olursanız olun yağmurdan sonra gökkuşağını görmek için başınızı yukarı kaldırırsınız.

Bundan yıllar yıllar önce gökkuşağının sebebi mitolojik efsanelere dayandırılırdı. Ancak yapılan bilimsel araştırmalar gökkuşağının meteorolojik bir olay olduğunu ortaya koyalı çok oldu... Üzerinde yedi renk bulunan ve görenlerin daima yüzünde kocaman bir gülümseme oluşturan gökkuşağı olayının bilimsel açıklaması;
Nasıl oluşuyor?
Gökkuşağı; yağmur damlacıklarının güneş ışınları ve sis bulutları tarafından kırılması sonucu ortaya çıkan bir meteorolojik bir olaydır.
Nasıl oluşuyor? Gökkuşağı; yağmur damlacıklarının güneş ışınları ve sis bulutları tarafından kırılması sonucu ortaya çıkan bir meteorolojik bir olaydır.
Renkler nasıl ortaya çıkıyor?
Yağmur damlaları ışığı renklere ayıran bir prizma görevi görür.
Renkler nasıl ortaya çıkıyor? Yağmur damlaları ışığı renklere ayıran bir prizma görevi görür.
Boyutları var mı? 
Büyük yağmur damlaları daha belirgin gökkuşakları oluştururken, küçük yağmur damlaları belli belirsiz olan kuşakları meydana getirir.
Boyutları var mı? Büyük yağmur damlaları daha belirgin gökkuşakları oluştururken, küçük yağmur damlaları belli belirsiz olan kuşakları meydana getirir.
Kaç renk vardır?
Gökkuşağında; kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert ve mor renk bulunmaktadır.
Kaç renk vardır? Gökkuşağında; kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert ve mor renk bulunmaktadır.
Efsaneler anlatılıyor
Gökkuşağı hakkında anlatılan birçok efsane mevcuttur.
Efsaneler anlatılıyor Gökkuşağı hakkında anlatılan birçok efsane mevcuttur.
Dilek tutan var mı?
Gökkuşağının sonuna kadar ulaşıp, dilek tutan birinin arzusuna ulaşacağı söylenir. Hatta, dilek tutmak için gökkuşağını görmenin bile yeterli olduğuna inanlar var.
Dilek tutan var mı? Gökkuşağının sonuna kadar ulaşıp, dilek tutan birinin arzusuna ulaşacağı söylenir. Hatta, dilek tutmak için gökkuşağını görmenin bile yeterli olduğuna inanlar var.
Altın gerçekten var mı? 
Özellikle Avrupa ülkelerinde gökkuşağı hakkında anlatılan en bilindik efsane; gökkuşağının bittiği noktada bir küp altın altının bulunduğudur.
Altın gerçekten var mı? Özellikle Avrupa ülkelerinde gökkuşağı hakkında anlatılan en bilindik efsane; gökkuşağının bittiği noktada bir küp altın altının bulunduğudur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >