8 çocuk kaplumbağa etinden zehirlenerek hayatını kaybetti

8 çocuk kaplumbağa etinden zehirlenerek hayatını kaybetti
8 çocuk kaplumbağa etinden zehirlenerek hayatını kaybetti

Afrika'nın güneyinde ada ülkesi Madagaskar'da yaşanalar herkesi şoke etti. Avlanması ve yemesi yasak olan deniz kaplumbağası eti yiyen 6 çocuk ile aynı etten tüketen annelerinin emzirdiği iki bebek zehirlenerek hayatını kaybetti.

Madagaskar'ın kuzeyinde yer alan Antsiranana kentinde, 8 çocuk hayatını kaybetti. Yetkililerin araştırmaları sonucunda ikisi bebek 8 çocuğun kaplumbağa etinden dolayı hayatını kaybettiği belirlendi.

Anne sütünden zehirlendiler

Ölen iki bebeğin, kaplumbağa eti yiyen anneleri tarafından emzirildiği sırada zehirlendiği belirtildi.

Deniz kaplumbağalarının tüketilmesi yasak

Ulusal Jandarma İletişimden Sorumlu Komutanı Herilalatiana Andrianarisaona yaptığı açıklamada, ülkedeki deniz kaplumbağalarının koruma altında bulunduğunu ve tüketilmesinin yasak olduğunu söyledi.

Avcılar kayıp

Andrianarisaona, bölgedeki birçok kaplumbağa avcısının zehirlenme olayının ardından kaçtığını ifade etti.

Uyarıları dikkate almadılar

Antsiranana Sağlık Müdürü Manitra Rakotoarivony ise her yıl bu tür vakalarla karşılaşıldığını hatırlatarak, "Bölgedeki insanları bu canlıların etini yememeleri konusunda her zaman uyarıyoruz ancak beslenme sıkıntısından dolayı kimse tehlikeli olduğuna aldırış etmiyor." ifadesini kullandı.

Antsiranana'da, sene başından bu yana zehirli balık ve kaplumbağa eti tüketiminden zehirlenerek ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

Zehirli yosunlar kaplumbağa etine geçiyor

Haberler.com'un haberine göre, ülkede sıcaklıkların artış gösterdiği kasım-mart aylarında deniz dibindeki yosunların zehirli toksinler salgıladığı biliniyor.

Deniz kaplumbağaları ve 20'den fazla balık türü bu aylarda denizin dibindeki zehirli yosunlarla beslendiği için söz konusu bitkilerdeki toksinler zamanla bunlarla beslenen canlıların etine geçiyor. Tüketilmesi halinde ise ölümcül sonuçlara neden olabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >