8 Ekim: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Bugün Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Bir çırpıda okumanız için 25 Eylül'de öne çıkan en önemli 10 başlığı sizler için hazırladık.

8 Ekim'deki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından, İtalyan futbolunun efsane ismi Andre Pirlo'nun futbolu bırakacağı tarihe kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İdlib'e operasyon kararının Astana'da alındığını kaydederek: "Saldırıları kendi topraklarımızda karşılamak yerine bizzat kaynağında bu sorunları çözmek stratejimizi adım adım hayata geçiriyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İdlib'e operasyon kararının Astana'da alındığını kaydederek: "Saldırıları kendi topraklarımızda karşılamak yerine bizzat kaynağında bu sorunları çözmek stratejimizi adım adım hayata geçiriyoruz" dedi.
Büyükada soruşturması kapsamında istenilen cezalar beli oldu
Büyükada'daki toplantıya ilişkin 8'i tutuklu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne yardım etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Büyükada soruşturması kapsamında istenilen cezalar beli oldu Büyükada'daki toplantıya ilişkin 8'i tutuklu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne yardım etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Türkiye'den ÖSO’ya top atışlı destek
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin Suriye sınırında bugün, Özgür Suriye Ordusuna destek amaçlı top atışları gerçekleştirildi.
Türkiye'den ÖSO’ya top atışlı destek Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin Suriye sınırında bugün, Özgür Suriye Ordusuna destek amaçlı top atışları gerçekleştirildi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Şehitler ölmez, Türk vatanı bölünmez, bölünemez"
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Kerkük Sevdalıları" toplantısında konuştu. Bahçeli: "Barzani'nin 25 Eylül komplosu Sevr'i canlandırma teşebbüsüdür" dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Şehitler ölmez, Türk vatanı bölünmez, bölünemez" MHP lideri Devlet Bahçeli, "Kerkük Sevdalıları" toplantısında konuştu. Bahçeli: "Barzani'nin 25 Eylül komplosu Sevr'i canlandırma teşebbüsüdür" dedi.
Andre Pirlo futbolu bırakıyor
İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Andre Pirlo, aralık ayında futbolu bırakacağını açıkladı.
Andre Pirlo futbolu bırakıyor İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Andre Pirlo, aralık ayında futbolu bırakacağını açıkladı.
​EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası , Türkiye Rusya'yı mağlup etti
Ampute Milli Futbol Takımımız dünya şampiyonu Rusya’yı mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.
2018 Dünya Kupası'na havlu atan ay-yıldızlıların ardından Ampute Milli Takımı'nın aldığı sonuç takdir topladı.
​EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası , Türkiye Rusya'yı mağlup etti Ampute Milli Futbol Takımımız dünya şampiyonu Rusya’yı mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. 2018 Dünya Kupası'na havlu atan ay-yıldızlıların ardından Ampute Milli Takımı'nın aldığı sonuç takdir topladı.
Hamilton şampiyonluğa yürüyor
Formula 1'de Japonya Grand Prix'ini Mercedes takımından Büyük Britanyalı Hamilton kazandı. Hamilton, Ferrari pilotu Vettel ile arasındaki farkı 59 puana çıkardı.
Hamilton şampiyonluğa yürüyor Formula 1'de Japonya Grand Prix'ini Mercedes takımından Büyük Britanyalı Hamilton kazandı. Hamilton, Ferrari pilotu Vettel ile arasındaki farkı 59 puana çıkardı.
Sınır güvenliği "Hızır"dan sorulacak
Hızır, ASELSAN tarafından sınır gözetlemek konusunda kullanılma üzere tasarlanmış taktik tekerlekli muharebe aracı olarak oluşturuldu. Envantere giren Hızır, sınır güvenliğinden sorumlu olacak.
Sınır güvenliği "Hızır"dan sorulacak Hızır, ASELSAN tarafından sınır gözetlemek konusunda kullanılma üzere tasarlanmış taktik tekerlekli muharebe aracı olarak oluşturuldu. Envantere giren Hızır, sınır güvenliğinden sorumlu olacak.
Çin'i endişelendiren görüntü: Gökyüzündeki ateş topu
Çin'in güneyinde geçtiğimiz hafta kameralara takılan ve çıplak gözle rahatlıkla seçilebilen alev alev durumdaki asteroid halkı tedirgin etti.
Çin'i endişelendiren görüntü: Gökyüzündeki ateş topu Çin'in güneyinde geçtiğimiz hafta kameralara takılan ve çıplak gözle rahatlıkla seçilebilen alev alev durumdaki asteroid halkı tedirgin etti.
Intel, insan beyni gibi çalışan çip geliştirdi
İnsan beyninin çalışma mekanizmasını inceleyen ve çalışmalarını bu konuya yoğunlaştıran Intel, sinapslardan esinlenerek yeni bir çip tasarımı ortaya koydu.
Intel, insan beyni gibi çalışan çip geliştirdi İnsan beyninin çalışma mekanizmasını inceleyen ve çalışmalarını bu konuya yoğunlaştıran Intel, sinapslardan esinlenerek yeni bir çip tasarımı ortaya koydu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >