8 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Kış olimpiyatları
Kış olimpiyatları

Siber güvenlik şirketi McAfee, hackerların Kış Olimpiyatları'nı hedef aldığını açıkladı... 8 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, KKTC’deki erken seçim sonuçlarından 75. Altın Küre'de ödül kazananlara kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Devlet Bahçeli: MHP cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek

                                    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, medyanın Ankara temsilcileriyle sohbet toplantısında bir araya geldi. Bahçeli, 2019'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için "MHP Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir, MHP'nin genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmayacaktır. 7 Ağustos'ta başlatılan bir ruha MHP sadıktır. MHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Yenikapı ruhuyla hareket ederek Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır." dedi.
Devlet Bahçeli: MHP cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, medyanın Ankara temsilcileriyle sohbet toplantısında bir araya geldi. Bahçeli, 2019'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için "MHP Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir, MHP'nin genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmayacaktır. 7 Ağustos'ta başlatılan bir ruha MHP sadıktır. MHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Yenikapı ruhuyla hareket ederek Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır." dedi.
Arda Turan Başakşehir'de

                                    TRT Spor'un son dakika geçtiği bilgiye
göre; Arda Turan'ın Medipol Başakşehir ile 1.5 yıllığına anlaştığı belirtildi.
Medipol Başakşehir'de Başkan Göksel Gümüşdağ ve 2 yönetici, Arda Turan
transferini bitirmek için az önce Barcelona'ya indi. Anlaşmanın sağlanmasının
ardından akşama doğru Arda ile birlikte özel uçakla Türkiye'ye dönmeleri
bekleniyor.
Arda Turan Başakşehir'de TRT Spor'un son dakika geçtiği bilgiye göre; Arda Turan'ın Medipol Başakşehir ile 1.5 yıllığına anlaştığı belirtildi. Medipol Başakşehir'de Başkan Göksel Gümüşdağ ve 2 yönetici, Arda Turan transferini bitirmek için az önce Barcelona'ya indi. Anlaşmanın sağlanmasının ardından akşama doğru Arda ile birlikte özel uçakla Türkiye'ye dönmeleri bekleniyor.
Milli Savunma Bakanı Canikli’den kısa dönem askerlik açıklaması 

                                    Milli Savunma Bakanı Canikli, 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının da kısa dönem askerlik yapabilmeleri için çalışmaların gündemde olduğuna ilişkin iddiaları yalanladı. Bakan Canikli, meslek yüksekokulu mezunlarının kısa dönem askerlik yapabilmeleri için çalışmaların gündemde olmadığını belirtti.
Milli Savunma Bakanı Canikli’den kısa dönem askerlik açıklaması Milli Savunma Bakanı Canikli, 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının da kısa dönem askerlik yapabilmeleri için çalışmaların gündemde olduğuna ilişkin iddiaları yalanladı. Bakan Canikli, meslek yüksekokulu mezunlarının kısa dönem askerlik yapabilmeleri için çalışmaların gündemde olmadığını belirtti.
KKTC’de yapılan erken seçimde UBP ipi göğüsledi 

                                    KKTC'de dün yapılan erken genel seçimde resmi olmayan sonuçlara göre Hüseyin Özgürgün liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi sandıktan birinci çıktı. Seçimlerde hiç bir parti tek başına iktidarı elde edecek milletvekili sayısına ulaşamadı.
KKTC’de yapılan erken seçimde UBP ipi göğüsledi KKTC'de dün yapılan erken genel seçimde resmi olmayan sonuçlara göre Hüseyin Özgürgün liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi sandıktan birinci çıktı. Seçimlerde hiç bir parti tek başına iktidarı elde edecek milletvekili sayısına ulaşamadı.
Harry Kane'in bonservis bedeli belli oldu

                                    2017 yılının en golcü oyuncusu olarak Messi ve Ronaldo'nun tahtını sarsan Harry Kane transfer gündeminin bir numaralı ismi olmaya devam ediyor. Tottenham Menajeri Pochettino'nun "Bir bedeli yok" dediği Kane için istenen ücret belli oldu. Daha önce Tottenham Menajeri tarafından paha biçilemeyen Harry Kane için 300 milyon pound istendiği ileri sürüldü. Daily Mirror'da yer alan bir habere göre, Real Madrid İngiliz golcünün transferini ancak bu parayı ödemesi halinde tamamlayabilecek.
Harry Kane'in bonservis bedeli belli oldu 2017 yılının en golcü oyuncusu olarak Messi ve Ronaldo'nun tahtını sarsan Harry Kane transfer gündeminin bir numaralı ismi olmaya devam ediyor. Tottenham Menajeri Pochettino'nun "Bir bedeli yok" dediği Kane için istenen ücret belli oldu. Daha önce Tottenham Menajeri tarafından paha biçilemeyen Harry Kane için 300 milyon pound istendiği ileri sürüldü. Daily Mirror'da yer alan bir habere göre, Real Madrid İngiliz golcünün transferini ancak bu parayı ödemesi halinde tamamlayabilecek.
Kaçak darbecinin sığınma talebine ilişkin açıklama

                                    Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 darbeciden biri olan Süleyman Özkaynakçı'nın kabul edilen sığınma talebi hükümetin kararı temyiz etmesi sonucu askıya alındı.
Kaçak darbecinin sığınma talebine ilişkin açıklama Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 darbeciden biri olan Süleyman Özkaynakçı'nın kabul edilen sığınma talebi hükümetin kararı temyiz etmesi sonucu askıya alındı.
McAfee, hackerların Kış Olimpiyatları'nı hedef aldığını açıkladı 

                                    Siber güvenlik şirketi McAfee, Güney Kore'de düzenlenecek 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyat Oyunları ile bağlantılı kuruluşlara, siber saldırılar konusunda bilgiler sunan e-posta gönderdi. Sorumluların tespit edilemediğini ancak Olimpiyatlara yaklaştıkça bu tehditlerin daha da artacağına dikkat çekildi. Buna benzer geçmiş saldırılarda hackerlar şifreler ve finansal işlem verilerinin elde etmeye çalıştığını biliyoruz.
McAfee, hackerların Kış Olimpiyatları'nı hedef aldığını açıkladı Siber güvenlik şirketi McAfee, Güney Kore'de düzenlenecek 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyat Oyunları ile bağlantılı kuruluşlara, siber saldırılar konusunda bilgiler sunan e-posta gönderdi. Sorumluların tespit edilemediğini ancak Olimpiyatlara yaklaştıkça bu tehditlerin daha da artacağına dikkat çekildi. Buna benzer geçmiş saldırılarda hackerlar şifreler ve finansal işlem verilerinin elde etmeye çalıştığını biliyoruz.
Türkiye 2017'de sadece fındıktan 1,86 milyar dolar kazandı 

                                    Türkiye, geçen yıl 112 ülkeye 269 bin 623
ton fındık ihraç ederek karşılığında 1 milyar 867 milyon dolar gelir elde etti.
En fazla fındık satışı Almanya'ya gerçekleştirilirken, bu ülkeyi İtalya ve
Fransa izledi.
Türkiye 2017'de sadece fındıktan 1,86 milyar dolar kazandı Türkiye, geçen yıl 112 ülkeye 269 bin 623 ton fındık ihraç ederek karşılığında 1 milyar 867 milyon dolar gelir elde etti. En fazla fındık satışı Almanya'ya gerçekleştirilirken, bu ülkeyi İtalya ve Fransa izledi.
Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu

                                    Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından verilen ve Oscar'ın habercisi kabul edilen Golden Globe (Altın Küre) ödülleri sahiplerini buldu.- Drama Dalında En İyi Film: "Three
Billboards Outside Ebbing, Missouri- Müzikal/Komedi Dalında En İyi
Film: "Lady Bird" 

- En İyi Animasyon Film:
"Coco- Drama Dalında En İyi Kadın
Oyuncu: Frances McDorman- Drama Dalında En İyi Erkek
Oyuncu: Gary Oldma- Müzikal/Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Saoirse Ronan- Müzikal/Komedi Dalında En İyi
Erkek Oyuncu: James Franco- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:
Allison Janney- En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
Sam Rockwell- En İyi Yönetmen: Guillermo
del Toro- En İyi Senaryo: "Three
Billboards Outside Ebbing, Missouri"- En İyi Film Müziği:
"This is Me"- En İyi Yabancı Film: "In
the Fade"
Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından verilen ve Oscar'ın habercisi kabul edilen Golden Globe (Altın Küre) ödülleri sahiplerini buldu.- Drama Dalında En İyi Film: "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri- Müzikal/Komedi Dalında En İyi Film: "Lady Bird" - En İyi Animasyon Film: "Coco- Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Frances McDorman- Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu: Gary Oldma- Müzikal/Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Saoirse Ronan- Müzikal/Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu: James Franco- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Allison Janney- En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sam Rockwell- En İyi Yönetmen: Guillermo del Toro- En İyi Senaryo: "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"- En İyi Film Müziği: "This is Me"- En İyi Yabancı Film: "In the Fade"
Messi, 39 yıllık rekora ortak oldu

                                    İspanyol kulübü Barcelona'da forma giyen
Lionel Messi, 365 golle Almanya ligi tarihinin en skoreri Gerd Müller'in 39
yıldır kırılamayan "Avrupa'nın 5 büyük liginin skorerleri arasındaki en
golcü futbolcu" rekoruna ortak oldu.
Messi, 39 yıllık rekora ortak oldu İspanyol kulübü Barcelona'da forma giyen Lionel Messi, 365 golle Almanya ligi tarihinin en skoreri Gerd Müller'in 39 yıldır kırılamayan "Avrupa'nın 5 büyük liginin skorerleri arasındaki en golcü futbolcu" rekoruna ortak oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >