8 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

8 Ocak 2020 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 8 Ocak 2020 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

İran hamlesini yaptı: 'ABD üslerine saldırı gerçekleştirildi'
Amerika Birleşik Devletleri'nin Kasım Süleymani'yi öldürmesi sonrası İran'dan beklenen adım geldi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Erbil ve Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu resmen açıkladı.
Devrim Muhafızları, saldırıyı 'Süleymani'nin intikamını almak için gerçekleştirdik' açıklamasıyla duyurdu.
İran haber ajansları 'Saldırıda 80 ABD askerini öldürdük' dese de Trump, 'her şey iyi, kayıp ve hasar tespiti yapıyoruz' dedi.
İran hamlesini yaptı: 'ABD üslerine saldırı gerçekleştirildi' Amerika Birleşik Devletleri'nin Kasım Süleymani'yi öldürmesi sonrası İran'dan beklenen adım geldi. İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Erbil ve Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu resmen açıkladı. Devrim Muhafızları, saldırıyı 'Süleymani'nin intikamını almak için gerçekleştirdik' açıklamasıyla duyurdu. İran haber ajansları 'Saldırıda 80 ABD askerini öldürdük' dese de Trump, 'her şey iyi, kayıp ve hasar tespiti yapıyoruz' dedi.
İran'da gündem yoğun: Nükleer tesis yakınlarında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
İran'da nükleer santralin bulunduğu Buşehr eyaletinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı olup olmadığına dair henüz açıklama yapılmadı.
İran'da gündem yoğun: Nükleer tesis yakınlarında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi İran'da nükleer santralin bulunduğu Buşehr eyaletinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı olup olmadığına dair henüz açıklama yapılmadı.
Samsung, CES 2020 kapsamında Ballie isimli yeni akıllı robotu duyurdu
Samsung'un CES 2020'deki tanıtımları devam ediyor. Tamamen çerçevesiz 8K televizyon, parmak hareketlerini takip eden görünmez klavye derken son olarak Ballie adını verdiği minik bir robotu da duyurdu.
Ev içindeki akıllı nesneleri harekete geçirebilen robot, önceden belirlenen komutları da hızlıca yerine getirebiliyor. Üstelik özelleştirme imkanı da var.
Samsung, CES 2020 kapsamında Ballie isimli yeni akıllı robotu duyurdu Samsung'un CES 2020'deki tanıtımları devam ediyor. Tamamen çerçevesiz 8K televizyon, parmak hareketlerini takip eden görünmez klavye derken son olarak Ballie adını verdiği minik bir robotu da duyurdu. Ev içindeki akıllı nesneleri harekete geçirebilen robot, önceden belirlenen komutları da hızlıca yerine getirebiliyor. Üstelik özelleştirme imkanı da var.
Avustralya'da tablo gittikçe kötüleşiyor: 10 bin yabani deve vurularak itlaf edilecek
Avustralya'nın kontrol altına alınamayan yangınlardan ve kuraklıktan etkilenen Güney Avustralya eyaletinde, su kaynaklarını tükettiği gerekçesiyle yaklaşık 10 bin yabani devenin helikopterlerden ateş edilerek itlaf edileceği bildirildi. Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara yetkililerinden Marita Baker, The Australian gazetesine yaptığı açıklamada, "Sıcağa ve rahatsızlık verici koşullara hapsolmuş durumdayız. İyi hissetmiyoruz, çünkü develer geliyor ve çitleri aşarak evlerin etrafında dolanıyor, klimaların bile suyunu içmeye çalışıyor" dedi.
Avustralya'da tablo gittikçe kötüleşiyor: 10 bin yabani deve vurularak itlaf edilecek Avustralya'nın kontrol altına alınamayan yangınlardan ve kuraklıktan etkilenen Güney Avustralya eyaletinde, su kaynaklarını tükettiği gerekçesiyle yaklaşık 10 bin yabani devenin helikopterlerden ateş edilerek itlaf edileceği bildirildi. Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara yetkililerinden Marita Baker, The Australian gazetesine yaptığı açıklamada, "Sıcağa ve rahatsızlık verici koşullara hapsolmuş durumdayız. İyi hissetmiyoruz, çünkü develer geliyor ve çitleri aşarak evlerin etrafında dolanıyor, klimaların bile suyunu içmeye çalışıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e sürpriz hediye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi başladı. Haliç Kongre Merkezi’nde TürkAkım açılış töreni öncesinde bir görüşme gerçekleştirdi. Öte yandan 1 saat 35 dakika süren görüşmede Erdoğan, Putin'e İletişim Başkanlığınca hazırlanan "Doğu Akdeniz Denkleminde Stratejik Adım: Türkiye-Libya Mutabakatı" kitabını hediye etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e sürpriz hediye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi başladı. Haliç Kongre Merkezi’nde TürkAkım açılış töreni öncesinde bir görüşme gerçekleştirdi. Öte yandan 1 saat 35 dakika süren görüşmede Erdoğan, Putin'e İletişim Başkanlığınca hazırlanan "Doğu Akdeniz Denkleminde Stratejik Adım: Türkiye-Libya Mutabakatı" kitabını hediye etti.
ABD Başkanı Trump ilk kez konuştu: İran ve NATO'ya çağrıda bulundu
Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran misilleme yaparak Irak'taki ABD üslerine füze saldırısı düzenledi. Dünya bunu bekliyordu ABD Başkanı Donald Trump İran'ın saldırısının ardından açıklama yaptı. Trump ilk kez kameraların karşısına çıktı ve "Dün akşamki saldırıda hiçbir ABD'li zarar görmemiştir. Askeri üslerimizde sadece minimal bir hasar oluşmuştur. Iraklı ya da ABD'li hiç kimse zarar görmedi" dedi. ABD Başkanı İran'a yeni anlaşma, NATO'ya 'müdahil olma' çağrısında bulundu.
ABD Başkanı Trump ilk kez konuştu: İran ve NATO'ya çağrıda bulundu Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran misilleme yaparak Irak'taki ABD üslerine füze saldırısı düzenledi. Dünya bunu bekliyordu ABD Başkanı Donald Trump İran'ın saldırısının ardından açıklama yaptı. Trump ilk kez kameraların karşısına çıktı ve "Dün akşamki saldırıda hiçbir ABD'li zarar görmemiştir. Askeri üslerimizde sadece minimal bir hasar oluşmuştur. Iraklı ya da ABD'li hiç kimse zarar görmedi" dedi. ABD Başkanı İran'a yeni anlaşma, NATO'ya 'müdahil olma' çağrısında bulundu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >