8. Uluslararası Dergi Fuarı açıldı

genel
genel

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) ve Dünya Dergiler Birliği tarafından düzenlenen “8. Uluslararası Dergi Fuarı” Sirkeci Garı'nda başladı.

23 ülkeden 500 dergiyi ağırlayan Uluslararası Dergi Fuarı, Albayrak Medya’nın ana sponsorluğunda başladı.

23 ülkeden 500 dergi

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl 8.si düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı bugün Sirkeci Garı'nda kapılarını açtı. Albayrak Medya'nın ana medya sponsoru olduğu ve tüm yayınlarıyla birlikte yer aldığı fuar 9 Mayıs'a kadar ziyaretçileri ağırlayacak. 23 ülkeden 500 derginin yer aldığı fuar okurlar için hem yeni dergilere ulaşma imkanı hem de takip ettikleri dergilerin yazarlarıyla tanışma imkanı sunuyor.

Fuarın onur konuğu: Hece Dergisi

Fuarın bu yılki onur konuğu ise Hece Dergisi Yayın Yönetmeni Rasim Özdenören. Açılışta sorularımızı yanıtlayan usta kalem, "Dergi alanında her dönemin etkileri farklıdır. Turkiye'deki öncü edebiyat akımları şimdi de dergicilik üzerinden hayat buluyor. Bu fuarda zengin ve canlı dergileri bir arada görmek inşirah sağlıyor, iç açıcılığı veriyor" şeklinde konuştu. Özdenören ayrıca dijital yayıncılığa dikkat çekerek, "Dergicilik tarihimizin seçkin örneklerini dijital ortamda bulabiliyoruz. İnternet dergilerinin sayısı artıyor. Dijital dönemdeyiz ancak dijital dil henüz bebek çağında" ifadelerini kullandı.

Dergi Fuarı'na Gerçek Hayat, Cins, Derin Tarih, Derin Ekonomi, Lokma, Nihayet, Bilge Çocuk, Bilge Minik dergileriyle katılan Albayrak Medya standı ise her yaştan okuru ağırlıyor. Stant görevlisi Şevki Ün, "Meraklı ve heyecanlı gençler her dergimize ilgi gösteriyor. Cins dergisine de ilgi yoğun" dedi.

Fuar altı gün boyunca 10.00 – 20.00 saatleri arası ücretsiz olarak, herkese açık olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >