80 milyon kahraman şehitlerine ağlıyor

80 milyon kahraman şehitlerine ağlıyor
80 milyon kahraman şehitlerine ağlıyor

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 13 askerimiz şehit düşerken, 80 milyon Türk milleti yaralandı. Şehit düşen 13 kahraman ardında 13 hikaye bıraktı. İşte Kato yiğitleri ve hikayeleri…

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopter kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Cougar tipi helikopterin havalandıktan 3 dakika sonra düştüğü bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada da Şırnak/Şenoba tugay komutanlığından kalkan içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 Cougar tipi helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55'te kaza kırıma uğradığı bildirildi.

Açıklamada, "Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde, helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Helikopterin içesinde bulanan 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral, Uzman Çavuş Zeki Koç ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal şehit oldu.

Helikopterde bulunan komutanların Kato Dağı’nda 100'e yakın mağaranın yerle bir edildiği terörle mücadele operasyonlarının yöneten ekip olduğu öğrenildi.


Tüm General Aydın, zirveden Erdoğan'a bilgi vermişti

                                    
                                    
                                    
                                    Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın geçtiğimiz pazar günü Şırnak’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla terör operasyonlarının yürütüldüğü Kato Dağı’na çıkmıştı. İçişleri Bakanı Soylu’nun telefonundan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşerek operasyon hakkında bilgi vermişti.Şehit olan kahramanlar arasında bulunan Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın 1992 yılında üsteğmen iken yazdığı şiir duygulandırdı. Şehit olan Tümgeneral Aydın’ın 1992 yılında Topçu Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı ’Hanke’ye ağıt’ isimli şiiri şöyle:

  
"Doksan kişiydik biz o gün. Aç, susuz, uykusuz. Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz. Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların. Ayrım Hanke Yaylası’nda, yeşerirken umutlarım. Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara. Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara. Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla. Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla".
Tüm General Aydın, zirveden Erdoğan'a bilgi vermişti Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın geçtiğimiz pazar günü Şırnak’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla terör operasyonlarının yürütüldüğü Kato Dağı’na çıkmıştı. İçişleri Bakanı Soylu’nun telefonundan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşerek operasyon hakkında bilgi vermişti.Şehit olan kahramanlar arasında bulunan Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın 1992 yılında üsteğmen iken yazdığı şiir duygulandırdı. Şehit olan Tümgeneral Aydın’ın 1992 yılında Topçu Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı ’Hanke’ye ağıt’ isimli şiiri şöyle: "Doksan kişiydik biz o gün. Aç, susuz, uykusuz. Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz. Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların. Ayrım Hanke Yaylası’nda, yeşerirken umutlarım. Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara. Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara. Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla. Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla".
Yarbay Songül Yakut, aile içi şiddete karşı verdiği mücadele ile tanınıyordu

                                    
                                    
                                    
                                    Şehit olanlar kahramanlar arasında Jandarma'nın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut da vardı. 41 yaşındaki Yarbay Songül Yakut´un şehadet haberi, Malatya´nın Akçadağ İlçesi'nde oturan anne Sebahat Yakut'a, gece yarısından sonra iletildi. Balyoz davasında FETÖ kumpasıyla görevden uzaklaştırılan ve başlattığı hukuk mücadelesiyle suçsuz olduğu kanıtlanınca tekrar görevine dönen Yarbay Yakut aile içi şiddete karşı verdiği mücadele ile de tanınıyordu. Yarbay Songül Yakut'un, Malatya'nın Akçadağ ilçesi'nde oturan ana ocağına ateş düştü. Küçük yaşta babası ölen şehit Yarbay Yakut'un Akçadağ İlçesi'ne bağlı Ören Mahallesi’nde yalnız yaşayan annesi Sebahat Yakut'a acı haber, gece yarısından sonra İlçe Kaymakamı Serdar Demirhan tarafından iletildi. Kızının şehit haberini öğrenen Sebahat Yakut, gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekiplerinin de müdahalede bulunduğu acılı anne kızının şehit olduğunu uzun süre kabullenemedi.
Yarbay Songül Yakut, aile içi şiddete karşı verdiği mücadele ile tanınıyordu Şehit olanlar kahramanlar arasında Jandarma'nın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut da vardı. 41 yaşındaki Yarbay Songül Yakut´un şehadet haberi, Malatya´nın Akçadağ İlçesi'nde oturan anne Sebahat Yakut'a, gece yarısından sonra iletildi. Balyoz davasında FETÖ kumpasıyla görevden uzaklaştırılan ve başlattığı hukuk mücadelesiyle suçsuz olduğu kanıtlanınca tekrar görevine dönen Yarbay Yakut aile içi şiddete karşı verdiği mücadele ile de tanınıyordu. Yarbay Songül Yakut'un, Malatya'nın Akçadağ ilçesi'nde oturan ana ocağına ateş düştü. Küçük yaşta babası ölen şehit Yarbay Yakut'un Akçadağ İlçesi'ne bağlı Ören Mahallesi’nde yalnız yaşayan annesi Sebahat Yakut'a acı haber, gece yarısından sonra İlçe Kaymakamı Serdar Demirhan tarafından iletildi. Kızının şehit haberini öğrenen Sebahat Yakut, gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekiplerinin de müdahalede bulunduğu acılı anne kızının şehit olduğunu uzun süre kabullenemedi.
Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş'ın ailesine acı haber ulaştı

                                    
                                    
                                    
                                    Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş'ın Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan ailesine acı haberler ulaştı.Pilot Üsteğmen Abdülmuttalib Kesikbaş'ın eşinin 8 aylık hamile olduğu öğrenildi. Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın acı haberi de baba ocağına ulaştı. Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın ise evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş'ın ailesine acı haber ulaştı Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş'ın Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan ailesine acı haberler ulaştı.Pilot Üsteğmen Abdülmuttalib Kesikbaş'ın eşinin 8 aylık hamile olduğu öğrenildi. Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın acı haberi de baba ocağına ulaştı. Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın ise evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral'ın  Manisa'daki evinde de yas var

                                    
                                    
                                    
                                    Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral'ın (35) Manisa'daki evinde yas var. Şehit Kıral'ın Akhisar ilçesi Beyoba Mahallesi'nde yaşayan annesi Nurdan ve babası Sabri Kıral'a acı haber Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kaan Mete tarafından verildi. Haberin duyulmasının ardından eve gelen şehidin yakınları, Kıral ailesine taziyelerini iletti.Şehit Kıral'ın, İzmir Gaziemir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli olduğu ve 10 gün önce geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtildi.Sude Nur ve Zehra isminde iki kız babası olan Kıral'ın abisi Yüzbaşı Hürşehit Kıral'ın da Edirne'nin İpsala ilçesinde görev yaptığı öğrenildi.Şehidin cenazesinin Beyoba Mezarlığı'nda toprağa verileceği ifade edildi.
Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral'ın Manisa'daki evinde de yas var Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral'ın (35) Manisa'daki evinde yas var. Şehit Kıral'ın Akhisar ilçesi Beyoba Mahallesi'nde yaşayan annesi Nurdan ve babası Sabri Kıral'a acı haber Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kaan Mete tarafından verildi. Haberin duyulmasının ardından eve gelen şehidin yakınları, Kıral ailesine taziyelerini iletti.Şehit Kıral'ın, İzmir Gaziemir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli olduğu ve 10 gün önce geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtildi.Sude Nur ve Zehra isminde iki kız babası olan Kıral'ın abisi Yüzbaşı Hürşehit Kıral'ın da Edirne'nin İpsala ilçesinde görev yaptığı öğrenildi.Şehidin cenazesinin Beyoba Mezarlığı'nda toprağa verileceği ifade edildi.
Piyade Uzman Onbaşı Zeki Koç'un şehit olduğu haberi Osmaniye’ye ulaştı

                                    
                                    
                                    
                                    Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Zeki Koç'un Osmaniye'deki babaevinde yas var. Şehidin annesi Zeynep Koç, uzun süre oğlunun şehit olduğu haberine inanmayarak, askerlere uzun süre oğluna ne olduğunu sordu.
Piyade Uzman Onbaşı Zeki Koç'un şehit olduğu haberi Osmaniye’ye ulaştı Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Zeki Koç'un Osmaniye'deki babaevinde yas var. Şehidin annesi Zeynep Koç, uzun süre oğlunun şehit olduğu haberine inanmayarak, askerlere uzun süre oğluna ne olduğunu sordu.
Şehit Serhat Sığınak tıp fakültesini kazanacak puanı varken, hayalini kurduğu askeri pilotluğu seçmiş

                                    
                                    
                                    
                                    Şehit Serhat Sığınak'ın okul hayatında çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirten yakınları, tıp fakültesini kazanacak puanı varken kendisinin hayalini kurduğu askeri pilotluğu seçtiğini ifade ettiler.

  


  
İki kardeşten küçüğü ve bekar olduğu öğrenilen şehit Serhat Sığınak'ın cenazesinin ne zaman ve nereye defnedileceğinin ise henüz kesinlik kazanmadı.
Şehit Serhat Sığınak tıp fakültesini kazanacak puanı varken, hayalini kurduğu askeri pilotluğu seçmiş Şehit Serhat Sığınak'ın okul hayatında çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirten yakınları, tıp fakültesini kazanacak puanı varken kendisinin hayalini kurduğu askeri pilotluğu seçtiğini ifade ettiler. İki kardeşten küçüğü ve bekar olduğu öğrenilen şehit Serhat Sığınak'ın cenazesinin ne zaman ve nereye defnedileceğinin ise henüz kesinlik kazanmadı.
Şehit Binbaşı Gelibolu'da toprağa verilecek

                                    
                                    
                                    
                                    Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Binbaşı Koray Onay'ın Gelibolu ilçesinde yaşayan annesi Nahide ve babası Sinan Onay'a şehadet haberi Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi. Kuzey ve Ece isminde iki çocuk babası olan Binbaşı Koray Onay'ın naaşının Gelibolu İlçe Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.
Şehit Binbaşı Gelibolu'da toprağa verilecek Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Binbaşı Koray Onay'ın Gelibolu ilçesinde yaşayan annesi Nahide ve babası Sinan Onay'a şehadet haberi Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi. Kuzey ve Ece isminde iki çocuk babası olan Binbaşı Koray Onay'ın naaşının Gelibolu İlçe Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.
Şehit Başçavuş Mehmet Erdoğan’ın acı haberi Kayseri’ye ulaştı

                                    
                                    
                                    
                                    Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın (ortada) Kayseri'de bulunan evinde hüzün hakim. Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde düşen helikopterde şehit olan 13 askerden Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın merkez Melikgazi ilçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan evine acı haber ulaştırıldı.
Şehit Başçavuş Mehmet Erdoğan’ın acı haberi Kayseri’ye ulaştı Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın (ortada) Kayseri'de bulunan evinde hüzün hakim. Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde düşen helikopterde şehit olan 13 askerden Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın merkez Melikgazi ilçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan evine acı haber ulaştırıldı.
Şırnak'ta düşen askeri helikopterin enkazı görüntülendi

                                    
                                    
                                    
                                    Şırnak'ın Şenoba Tugay Komutanlığından kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu kaza kırıma uğrayan askeri helikopterin enkazı görüntülendi. Helikopterin düştüğü alan ile yüksek gerilim hattı arasında yaklaşık 200 metre olduğu belirlendi. Çarpmanın etkisiyle yüksek gerilim hattındaki tellerinin bir kısmının koptuğu, kopan tellerin bir bölümünün de hattın üstünde sarktığı tespit edildi.
Şırnak'ta düşen askeri helikopterin enkazı görüntülendi Şırnak'ın Şenoba Tugay Komutanlığından kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu kaza kırıma uğrayan askeri helikopterin enkazı görüntülendi. Helikopterin düştüğü alan ile yüksek gerilim hattı arasında yaklaşık 200 metre olduğu belirlendi. Çarpmanın etkisiyle yüksek gerilim hattındaki tellerinin bir kısmının koptuğu, kopan tellerin bir bölümünün de hattın üstünde sarktığı tespit edildi.
"Askerlerimizin kahramanlıklarını millet olarak asla unutmayacağız"

                                    
                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak’taki helikopter kazasında 13 askerin şehadeti dolayısıyla mesaj yayımladı.

  


  
Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalkan bir helikopterin kaza sebebiyle düşmesi neticesinde 13 askerin şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

  


  
"Bölgedeki operasyonları yöneten bir Tümgeneralimiz ile çeşitli rütbelerden subaylarımızın da aralarında yer aldığı bu kayıplarımızın acısını, milletimizle birlikte derinden yaşıyoruz. Terörle mücadelede son aylarda çok büyük başarılar elde etmemizi sağlayan bu askerlerimizin kahramanlıklarını, ülke ve millet olarak asla unutmayacağız.

  


  
Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor; şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum."Kaynak: AA, İHA, Habertürk, Yenişafak
"Askerlerimizin kahramanlıklarını millet olarak asla unutmayacağız" Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak’taki helikopter kazasında 13 askerin şehadeti dolayısıyla mesaj yayımladı. Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalkan bir helikopterin kaza sebebiyle düşmesi neticesinde 13 askerin şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: "Bölgedeki operasyonları yöneten bir Tümgeneralimiz ile çeşitli rütbelerden subaylarımızın da aralarında yer aldığı bu kayıplarımızın acısını, milletimizle birlikte derinden yaşıyoruz. Terörle mücadelede son aylarda çok büyük başarılar elde etmemizi sağlayan bu askerlerimizin kahramanlıklarını, ülke ve millet olarak asla unutmayacağız. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor; şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum."Kaynak: AA, İHA, Habertürk, Yenişafak
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >