9 ay içerisinde ölen Rus diplomatlarının gizemi

Rusya’nın diplomatları birer birer ölüyor. Kimi kaza, kimi doğal sebepler kimiyse suikaste kurban gidiyor.

Önceki gün Rusya’nın Sudan Büyükelçisi Migayas Şirinskiy, görev yaptığı ülkenin başkenti Hartum’da ölü bulundu. Evinin yüzme havuzunda cansız bedenine ulaşılan Şirinskiy son 9 ayda ölen 7’nci Rus diplomat oldu. Trump’ın ABD başkanı olmasından sonra gerçekleşen bu ölümler akıllarda soru işareti oluşturdu. İşte 9 ayda ölen Rus diplomatları:

Sergey Krivov

                                    Rusya’nın New York Konsolosluğu’nda koruma olan 63 yaşındaki Sergey Krivov, ABD başkanlık seçimlerinin gerçekleştiği 8 Kasım gününün sabahında görevi başında ölü bulundu. Krivov’un ölüm nedeni olarak önce “Çatıdan düştü”  denildi fakat sonrasında “Kalp krizi geçirdi” diye açıklandı. Bu açıklama sonrasında en son “Başına darbe aldı” denilerek ölüm iyice şüpheli hale getirilmiş oldu.
Sergey Krivov Rusya’nın New York Konsolosluğu’nda koruma olan 63 yaşındaki Sergey Krivov, ABD başkanlık seçimlerinin gerçekleştiği 8 Kasım gününün sabahında görevi başında ölü bulundu. Krivov’un ölüm nedeni olarak önce “Çatıdan düştü” denildi fakat sonrasında “Kalp krizi geçirdi” diye açıklandı. Bu açıklama sonrasında en son “Başına darbe aldı” denilerek ölüm iyice şüpheli hale getirilmiş oldu.
Andrey Karlov

                                    Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi 62 yaşındaki Andrey Karlov, 20 Aralık'ta Ankara'da bir fotoğraf sergisinin açılışında konuşurken Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mevlüt Mert Altındaş tarafından öldürüldü. Altınbaş’ın terör örgütü FETÖ ile çokça bağlantısı tespit edildi.
Andrey Karlov Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi 62 yaşındaki Andrey Karlov, 20 Aralık'ta Ankara'da bir fotoğraf sergisinin açılışında konuşurken Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mevlüt Mert Altındaş tarafından öldürüldü. Altınbaş’ın terör örgütü FETÖ ile çokça bağlantısı tespit edildi.
Petr Polşikov

                                    Andrey Karlov’un suikaste uğradığı gün üst düzey başka bir Rus diplomatı da öldü. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Latın Amerika departmanında görevli olan 56 yaşındaki Petr Polşikov 20 Aralık’ta Moskova’daki evinde ölü bulundu. Bulunduğu sırada yüzünde bir yastık bulunuyordu. Rusya’dan yapılan açıklamada olayın bir ‘kaza’ sonucu meydana geldiği söylendi.
Petr Polşikov Andrey Karlov’un suikaste uğradığı gün üst düzey başka bir Rus diplomatı da öldü. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Latın Amerika departmanında görevli olan 56 yaşındaki Petr Polşikov 20 Aralık’ta Moskova’daki evinde ölü bulundu. Bulunduğu sırada yüzünde bir yastık bulunuyordu. Rusya’dan yapılan açıklamada olayın bir ‘kaza’ sonucu meydana geldiği söylendi.
Andrey Malanin

                                    Rusya’nın Atina büyükelçiliğinde görevli olarak çalışan Andrey Malanin’in günlerce işe gitmemesi nedeniyle polis tarafından evine girilince ölü bulundu. 8 Ocak’ta hayatını kaybeden 54 yaşındaki diplomatın ölümünün doğal sebeplerle gerçekleştiği açıklandı. Soruşturma hala devam ediyor.
Andrey Malanin Rusya’nın Atina büyükelçiliğinde görevli olarak çalışan Andrey Malanin’in günlerce işe gitmemesi nedeniyle polis tarafından evine girilince ölü bulundu. 8 Ocak’ta hayatını kaybeden 54 yaşındaki diplomatın ölümünün doğal sebeplerle gerçekleştiği açıklandı. Soruşturma hala devam ediyor.
Aleksandr Kadakin

                                    Son dönemde Rusya’nın Hindistanla yakınlaşmasında büyük bir katkısı olan 67 yaşındaki Yeni Delhi büyükelçisi Aleksandr Kadakin, 26 Ocak’ta Cumhuriyet Günü törenine katılacağı gün öldü. Büyükelçinin "Geçirdiği kısa bir hastalığın hemen ardından kalp yetmezliğinden öldüğü" açıklandı.
Aleksandr Kadakin Son dönemde Rusya’nın Hindistanla yakınlaşmasında büyük bir katkısı olan 67 yaşındaki Yeni Delhi büyükelçisi Aleksandr Kadakin, 26 Ocak’ta Cumhuriyet Günü törenine katılacağı gün öldü. Büyükelçinin "Geçirdiği kısa bir hastalığın hemen ardından kalp yetmezliğinden öldüğü" açıklandı.
Vitali Çurkin

                                    ABD'nin Suriye bölgesine ilişkin politikalarına yönelik sert sözleriyle hatırlanan Rusya'nın 64 yaşındaki BM Daimi Elçisi Vitali Çurkin, 20 Şubat'ta kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
Vitali Çurkin ABD'nin Suriye bölgesine ilişkin politikalarına yönelik sert sözleriyle hatırlanan Rusya'nın 64 yaşındaki BM Daimi Elçisi Vitali Çurkin, 20 Şubat'ta kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >