9 Nisan 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Arşiv.
Arşiv.

9 Nisan 2019 salı günü' Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 9 Nisan 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Nusret 23 Nisan'da çocukları sevindirmek için restoranında özel ücretsiz menüler hazırlıyor

                                    
                                    
                                    Kasap olarak başladığı kariyerine dünyanın en tanınan restoran zincirlerinin sahibi olarak devam eden Nusret Gökçe, kadınlar gönünde yaptığı jestin ardından 23 Nisan'da Nusr-et restoranlarını ziyaret eden tüm çocuklara ücretsiz özel menü verecek.
Nusret 23 Nisan'da çocukları sevindirmek için restoranında özel ücretsiz menüler hazırlıyor Kasap olarak başladığı kariyerine dünyanın en tanınan restoran zincirlerinin sahibi olarak devam eden Nusret Gökçe, kadınlar gönünde yaptığı jestin ardından 23 Nisan'da Nusr-et restoranlarını ziyaret eden tüm çocuklara ücretsiz özel menü verecek.
Samsung, giriş seviyesi Galaxy J serisini rafa kaldırıp yerine Galaxy A serisini geçiriyor

                                    
                                    
                                    Samsung, son birkaç yıldır Galaxy S ve Galaxy Note ailesine ek olarak Galaxy A ve Galaxy M serisine odaklanıyor. Ancak bir de giriş seviyesimodellerin yer aldığı Galaxy J ailesi var. En azından şu ana kadar böyleydi. Fakat yeni bilgiler, Galaxy J'nin rafa kalkacağını gösteriyor.
Samsung, giriş seviyesi Galaxy J serisini rafa kaldırıp yerine Galaxy A serisini geçiriyor Samsung, son birkaç yıldır Galaxy S ve Galaxy Note ailesine ek olarak Galaxy A ve Galaxy M serisine odaklanıyor. Ancak bir de giriş seviyesimodellerin yer aldığı Galaxy J ailesi var. En azından şu ana kadar böyleydi. Fakat yeni bilgiler, Galaxy J'nin rafa kalkacağını gösteriyor.
Avengers: Endgame daha vizyona girmeden ön bilet satışlarıyla rekor kırdı.

                                    
                                    
                                    Marvel Sinematik Evreni’nin en son filmi olan ve merakla beklenen Avengers: Endgame 25 Nisan 2019 tarihinde beyaz perdede yerini alacak. Filmin ön satışa sunulan biletleri ise daha şimdiden tüm dünyada satış rekorları kırıyor.
Avengers: Endgame daha vizyona girmeden ön bilet satışlarıyla rekor kırdı. Marvel Sinematik Evreni’nin en son filmi olan ve merakla beklenen Avengers: Endgame 25 Nisan 2019 tarihinde beyaz perdede yerini alacak. Filmin ön satışa sunulan biletleri ise daha şimdiden tüm dünyada satış rekorları kırıyor.
İsrailli vatandaşların oy kullandığı bölgelerde 1000'den fazla gizli kamera kullanıldığı öğrenildi

                                    
                                    
                                    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail vatandaşı Filistinlilerin oy kullandığı merkezlerde partisi Likud tarafından gönderildiği belirtilen "aktivistler" aracılığıyla gizli çekim yapıldığı yönündeki haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Her yerde kamera olmalı" diyerek gizli çekimi savundu.
İsrailli vatandaşların oy kullandığı bölgelerde 1000'den fazla gizli kamera kullanıldığı öğrenildi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail vatandaşı Filistinlilerin oy kullandığı merkezlerde partisi Likud tarafından gönderildiği belirtilen "aktivistler" aracılığıyla gizli çekim yapıldığı yönündeki haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Her yerde kamera olmalı" diyerek gizli çekimi savundu.
'Cep'ten internet abone sayısı 60,4 milyona ulaştı

                                    
                                    
                                    Geçtiğimiz yılın sonu itibarıyla Türkiye'de yüzde 99 penetrasyon oranına karşılık gelen, makineler arası iletişim (M2M) aboneleri dahil toplam 80,1 milyon mobil abone bulunuyor. Temmuz 2009'da sunulmaya başlanan 3G hizmeti kullanıcısı Mart 2016 sonu itibarıyla 65 milyon 949 bin 652aboneye ulaştı. 1 Nisan 2016'da 4,5G'nin hizmete girmesiyle 3G aboneliğinden bu teknolojiye hızlı bir geçiş süreci yaşandı.
'Cep'ten internet abone sayısı 60,4 milyona ulaştı Geçtiğimiz yılın sonu itibarıyla Türkiye'de yüzde 99 penetrasyon oranına karşılık gelen, makineler arası iletişim (M2M) aboneleri dahil toplam 80,1 milyon mobil abone bulunuyor. Temmuz 2009'da sunulmaya başlanan 3G hizmeti kullanıcısı Mart 2016 sonu itibarıyla 65 milyon 949 bin 652aboneye ulaştı. 1 Nisan 2016'da 4,5G'nin hizmete girmesiyle 3G aboneliğinden bu teknolojiye hızlı bir geçiş süreci yaşandı.
Trump AB'ye yaptırımlarının 11 milyar dolar olduğunu açıkladı

                                    
                                    
                                    ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Ticaret Örgütü'nün Avrupa Birliği'nin (AB) Airbus'a sağladığı desteklemelerin ABD'yi negatif şekilde etkilediğini tespit ettiğini belirterek, ABD'nin 11 milyar dolar tutarında AB ürününe gümrük vergisi getireceğini duyurdu.
Trump AB'ye yaptırımlarının 11 milyar dolar olduğunu açıkladı ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Ticaret Örgütü'nün Avrupa Birliği'nin (AB) Airbus'a sağladığı desteklemelerin ABD'yi negatif şekilde etkilediğini tespit ettiğini belirterek, ABD'nin 11 milyar dolar tutarında AB ürününe gümrük vergisi getireceğini duyurdu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >