9 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

9 Ocak 2020 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 9 Ocak 2020 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Geri adım mı atıyor? ABD'den BM'ye İran mektubu
ABD, Birleşmiş Milletler'e mektup göndererek gerilimin azaltılması için ön koşulsuz İran'la görüşmeye 'hazırız' dedi. ABD, Süleymani'nin öldürülmesinin BM sözleşmesi uyarında meşru müdafaa olduğunu kaydetti.
Geri adım mı atıyor? ABD'den BM'ye İran mektubu ABD, Birleşmiş Milletler'e mektup göndererek gerilimin azaltılması için ön koşulsuz İran'la görüşmeye 'hazırız' dedi. ABD, Süleymani'nin öldürülmesinin BM sözleşmesi uyarında meşru müdafaa olduğunu kaydetti.
Beklenen son: Prens Harry ve Meghan Markle kraliyetten ayrıldıklarını açıkladı
İngiltere Kraliyet Ailesi'nin üyeleri Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle kraliyete bağlı üst düzey üyeliklerini bıraktıklarını açıkladı. Aylarca süren istişarelerin ardından bu kararı aldıklarını duyuran çift, 'vakitlerini İngiltere ve Kuzey Amerika arasında dengelemeyi planladıklarını' vurguladı.
Beklenen son: Prens Harry ve Meghan Markle kraliyetten ayrıldıklarını açıkladı İngiltere Kraliyet Ailesi'nin üyeleri Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle kraliyete bağlı üst düzey üyeliklerini bıraktıklarını açıkladı. Aylarca süren istişarelerin ardından bu kararı aldıklarını duyuran çift, 'vakitlerini İngiltere ve Kuzey Amerika arasında dengelemeyi planladıklarını' vurguladı.
THY ve Pegasus, Irak ve İran seferlerini askıya aldı
Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus, Irak ve İran’a gerçekleştirilen tarifeli seferlerini tedbir amacıyla askıya aldıklarını duyurdu.
THY ve Pegasus, Irak ve İran seferlerini askıya aldı Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus, Irak ve İran’a gerçekleştirilen tarifeli seferlerini tedbir amacıyla askıya aldıklarını duyurdu.
Avustralya'da develerle birlikte atlar da itlaf edilecek
Güney Avustralya eyaletinde, su kaynaklarını tükettiği gerekçesiyle yaklaşık 10 bin yabani devenin helikopterlerden ateş edilerek itlaf edileceği bildirilmişti. Yapılan yeni bir açıklamaya göre itlaf eden develerin arasına atlar da dahil oldu. Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara bölgesinde yerel yöneticiler, yabani develerin ve bazı atların toplu halde itlaf edilmesi için onay verdi.
Avustralya'da develerle birlikte atlar da itlaf edilecek Güney Avustralya eyaletinde, su kaynaklarını tükettiği gerekçesiyle yaklaşık 10 bin yabani devenin helikopterlerden ateş edilerek itlaf edileceği bildirilmişti. Yapılan yeni bir açıklamaya göre itlaf eden develerin arasına atlar da dahil oldu. Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara bölgesinde yerel yöneticiler, yabani develerin ve bazı atların toplu halde itlaf edilmesi için onay verdi.
Mevsimler iyice karıştı: Rize'de erik ve karayemiş ağaçları kış ortasında meyve verdi
Rize'nin Derebaşı köyünde yaşayan Kadife Devran isimli vatandaşa ait erik ve karayemiş ağaçları kış ortasında meyve verdi. Ağaçlarının meyve vermesine şaşırdığını belirten Devran,"Mevsimsel değişimden mi bilmiyorum. 70 yaşındayım, böyle bir şey görmedim"dedi.
Mevsimler iyice karıştı: Rize'de erik ve karayemiş ağaçları kış ortasında meyve verdi Rize'nin Derebaşı köyünde yaşayan Kadife Devran isimli vatandaşa ait erik ve karayemiş ağaçları kış ortasında meyve verdi. Ağaçlarının meyve vermesine şaşırdığını belirten Devran,"Mevsimsel değişimden mi bilmiyorum. 70 yaşındayım, böyle bir şey görmedim"dedi.
Avustralya’da bulunan Kanguru Adası’nın üçte biri yandı: NASA fotoğrafları yayınladı
Avustralya’da pek çok hayvanın yaşadığı Kanguru Adası’nın fotoğrafları yayınladı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA tarafından yayınlanan fotoğraflarda adanın üçte birinin yandığı belirtildi. Adanın batısındaki Flinders Chase Milli Parkı’nda ise penguen kolonileri ve ünlü kıyı kaya oluşumları bulunuyor. Ayrıca Ligurian bal arılarının kolonisi de bulunuyor.
Avustralya’da bulunan Kanguru Adası’nın üçte biri yandı: NASA fotoğrafları yayınladı Avustralya’da pek çok hayvanın yaşadığı Kanguru Adası’nın fotoğrafları yayınladı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA tarafından yayınlanan fotoğraflarda adanın üçte birinin yandığı belirtildi. Adanın batısındaki Flinders Chase Milli Parkı’nda ise penguen kolonileri ve ünlü kıyı kaya oluşumları bulunuyor. Ayrıca Ligurian bal arılarının kolonisi de bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >