90 yaşında kanser olduğunu öğrendi, tedaviyi reddetti: Dünya turuna çıktı!

Norma ilerlemiş yaşına rağmen dünya turuna çıktı.
Norma ilerlemiş yaşına rağmen dünya turuna çıktı.

90 yaşında olan Norma isimli bir kadına eşinin ölümünden iki gün sonra kanser teşhisi konuldu. Ancak Norma, hayattan ve hayata dair umudundan vazgeçmedi. İlerlemiş yaşına rağmen tedaviyi reddederek dünyayı gezmeye karar verdi.

Hayatın farkında olmadan yaşıyoruz. Bir şeylerin peşinde koşarken hayat ellerimizden kayıp gidiyor. Özelikle genç kesim hayatı hızlı yaşama fırsatı dahi bulamıyor. Çalışma temposu ya da tembel yaşam hayattan bizi koparabiliyor.

90 yaşındaki Norma içimizi ısıttı!

90 yaşında olan Norma isimli bir kadın hayatı ne olursa olsun yaşamayı seçenlerden. İlerlemiş yaşına rağmen hayattan vazgeçmeyen Norma'ya eşinin ölümünden iki gün sonra kanser teşhisi konuldu.

  • Rahim kanseri teşhisinden sonra, Norma’nın ailesi, tedavi seçenekleri hakkında düşünürken Norma daha fazla hastanenin içini görmek istemediğini söyledi ve tedaviyi reddetti.

Norma kanserle mücadele ederek dünyayı geziyor
Norma kanserle mücadele ederek dünyayı geziyor

Oğluna katılarak seyahate çıktı

Norma kanser tedavisini reddettikten sonra yıllardır gezerek yaşayan oğlu Tim, ve eşine katılmaya karar verdi. Doktorlar ise hayatta kalma garantisi olmadığı halde Norma'yı tedavilerle yormak yerine yaptığı seyahatleri desteklemeye karar verdi.

Norma ve oğlu Tim
Norma ve oğlu Tim

Norma eşi Leo hayalini kurduğu sıcak hava balonuna bindi. Ömrünü yeni maceralarla geçirmek ve kansere yenilmemek için çabalayan Norma, hepimize ilham oldu!

Seçiminizi değişimden yana kullanın

Hayat boyu değişimden kaçarak yaşamak çok sıkıcı olmaz mıydı? O zaman seçiminizi değişimden yana kullanın. Bazen bu değişim durumu kafamızda 'olamaz, korkunç' gibi ifadelere neden olabiliyor. Ama en kötü değişim bile sabit kalmaktan daha iyidir bizce! Yazar Bruce Barton'ın dediği gibi: "Artık değişmeyecek hale geldiğin zaman, bitmiş sayılırsın."

Siz değişimi yeter ki isteyin, hayatınızın iplerini elinize almak değişime direnmemekle başlar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >