90'lı yılların gelmiş geçmiş en absürd 10 şarkısı

Klipleriyle, tipleriyle, sözleriyle, yarı elektronik yarı enstrümantal, kısaca midi kıvamında müzikleriyle 90'lar müziği.

Pop müzik için popüler kültürün temel taşı desek yanlış olmaz. 1960'lı yıllarda hayatımıza giren pop müzik, 90'lı yıllarda çığ gibi büyüdü. Pop müzik, rahat ve özgür bir ortamda icra edilip, geniş kitlelere yayıldı. Alaturka-alafranga ikil karşıtlıklar Türk popunu bir arayışa itti. Tam olarak tanımlanamadığı için bu alanda her türlü deneme yapıldı. İşte bu absürd videolar da o denemelerden kaldı.
Genel olarak 90'lar popunun özelliklerine değinelim ki videoları izleyince bunlar neymiş demeyelim :) Bu dönemde absürd şarkı girişleri, garip sesler ve bir dolu tuhaf efektler olmazsa olmazlardandı. Enstrüman kullanımı minimum seviye ve basların arka planda midi efekt içinde en kötü yerlere yerleştirilmesi azami şart sayılırdı. Hızlı ve kendiliğinden doğal sözler, şarkı içinde konuşurcasına söylenmekteydi. Sanki şarkı değil, monolog söz korosuydu. İkilemeler, "ooooo", "aaaaa" türü yansıma nidaları. Ve daha nicesi... Eleştirdiğimize bakmayın yahu bizde bunlarla büyüdük :)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >