91'inci saatte mucize: Rıza Bey Apartmanı'nda bir bebek kurtarıldı

Ayda bebek
Ayda bebek

Rıza Bey Apartmanı'nda 91. saatte yeni bir mucize yaşandı. Ayda isimli 4 yaşındaki bebek enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

İzmir'deki depremde enkaz altından 91. saatte bir mucize haberi geldi. Rıza Bey Apartmanı'ndan bir bebek sağ olarak çıkarıldı.

"Ayda'nın durumu iyi, annesi kurtarılamadı"

Ayda'nın sağlık durumuna ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Muhammed Güven'den geldi. Güven, "Ayda bebeğimizin durumunda bir problem yok, genel durumu iyi. Hayati fonksiyonları da iyi. Tetkikleri devam ediyor" dedi.

Ayda''nın annesinden ise kötü haber geldi. Kurtarma ekipleri Fidan Gezgin'in cansız bedenine ulaştı.

İzmir'deki depremden 91 saat sonra enkaz altından kurtarılan Ayda bebekle ilgili doktorlarından yapılan ilk açıklamada iç kanama belirtisi olmadığı açıklandı.

Kurtarma ekiplerine seslendi: İsmim Ayda ben iyiyim

Kurtarma çalışmasına katılan bir ekip üyesi şunları söyledi:

"Enkazdan çıkarılmamış gibiydi"

''Çok güzel bir kız. Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazın içinde değilmiş gibi çok güzel gülümsüyordu. Ben İHH arama kurtarma ekibindeyim. İlk önce arkadaşlar sesini duydu. Sesini duyunca insan olup olmadığını anlamak için elle tespit ettiler. Hareket eden bir kız çocuğu olduğunu gördüler. Ses verdikten sonra ekipler toplandı. Hummalı bir çalışma yapıldı. Enkazdan çıkarıldıktan sonra çok güzel gülümsüyordu. Hepimiz çok duygulandık, ağlayarak çıkardık. Sesleri anlaşılmıyordu, çocuk sesleriydi. Enkazdan çıkmamış kadar güzeldi.''

Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma ekibinden Nusret Aksoy yaşananları şöyle anlattı:

"Ben Ayda iyiyim"

''İlk çığlık sesini duydum. Çok sesli bir ortamdı. Arkadaş eğildi, 'Kimse var mı?' diye sordu. Daha sessiz bir ortam olsun diye bağırdık. 'Ben Ayda, iyiyim' dedim. 'Tamam Ayda' geliyoruz dedik. İsmini söyledi, 'İyiyim ben' dedi. Diğer arkadaşları çağırdık onlar kurtarmayı başardı. Sesi duyunca arkadaşlara durun dedik. Büyük sessizlik oldu. Arkadaşımız adını sordu. İyi misin diye sordu. İyiysen elini salla dedi arkadaş. Elini salladı, iyiyim ben dedi. İlk sesini duydum. Bulaşık makinesinin arasındaydı.''

Umut dolu haberi vali ve belediye başkanı vermişti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Rıza Bey Apartmanı enkazından hepimizi heyecanlandıran haber var. Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz" açıklamasıyla gelişmeyi duyurmuştu.

İzmir Valisi Köşger de, "Rıza Bey Apartmanı'ndan yeni bir mutlu haber geliyor. Başka mutlu haberlerin öncüsü olsun inşallah" açıklamasında bulunmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >