Aamir Khan'ın gişe rekortmeni filmi Dangal'ın vizyon tarihi belli oldu

genel
genel

Hint film sektörünün en önemli oyuncusu olarak görülen Amir Khan, iki yılın ardından gerçek hikayeye dayanan Dangal isimli filmiyle karşımıza çıkıyor.

Hİnt sinema sektörünün en önemli oyuncusu olarak görülen Amir Khan, iki yılın ardından gerçek hikayeye dayanan Dangal isimli filmin Türkiye vizon tarihi 18 Ağustos 2017 olarak belirlendi. Tüm zamanların en çok hasılat elde eden Hindistan yapımı olan Dangal, seyirciye bir filmden fazlasını sunmaya hazırlanıyor.

Dangal Filmi Konusu:

İki kız babası olan Mahvahir Singh Phogat bir güreşçidir. Madalyanın karın doyurmayacağını ve nasıl olsa bir erkek evladı olmadığı için güreşi devam ettirmesinin gereksiz olduğunu söylerler. Phogat başlarda aldırış etmez fakat daha sonra erkek evlat sahibi olamamak onu da üzer. Aslında kızlarını çok sever fakat ülkesine altın madalya kazandıramadığı için bir erkek evlattan beklentisi budur. Bir gün kızları komşunun oğullarını döver. Phogat o zaman kızlarının gücünü fark eder ve onları tıpkı bir güreşçi gibi yetiştirir. Beslenme ve egzersizlerine dikkat eder ve Geeta ve Babita’yı güreşçi yapar. Birçok ödül alan kızlar erkek gibi yetiştirilir. Hintlilerin o meşhur kıyafeti saari giymez takı takmazlar hatta saçları bile erkek gibidir.

Phogat dünya çapında ülkesine getirecekleri altın madalyanın hayalini kurmaktadır. Büyük kız Geeta başka bir şehirde çalışmalara devam eder antrenörü ise onun babasından öğrendiği teknikleri bırakmasını ister. Babasını bile mağlup eden Geeta artık direktörünün tekniklerini kullanmaya başlar. Birkaç maçta işe yarasa da birçok karşılaşmayı da kaybetmesine neden olur. Babası tekrar devreye girer ve antrenörün tersini yapmasını söyler. Milletler arası maçta yarışacak iken babası ona tirübünden taktik verir. En çok ihtiyacı olan zamanda babasını bir odaya kapatırlar ve kızının yanında olamaz fakat kızına öğrettiği bir şey vardır. O da yanında olmasa bile güçlü olmak zorunda olmalarıdır. Geeta müsabakayı kazanır ve ülkesine altın madalya götürecektir. Babita ise yaşı gereği hala küçüklerle yarışır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >